Annonce
Indland

Fisker død ved Horns Rev

Det var under tobisfiskeri med Mads Nielsens kutter Ida Camilla, at Grenaa-fiskeren mistede livet.

52-årig fisker fik et ildebefindende under bjærgning af grej under fiskeri på Horns Rev - og døde af hjertestop i redningshelikopteren.

Annonce

NORDDJURS: Den 52-årige fiskeskipper Mads Nielsen fra Grenaa er omkommet under fiskeri efter tobis på Horns Rev i Nordsøen.

Ulykken skete under bjergning af grej fra fiskerens kutter AS 341 Ida Camilla. En line var knækket og fangsten kunne ikke reddes. Mads Nielsen trak i våddragt og dykkerudstyr og sprang i vandet, men han blev dårlig under svømmeturen til grejet og søgte derfor tilbage til kutteren. Han var fremme ved skibet, da han mistede bevidstheden.

Skibets besætning fik et reb omkring Mads Nielsen i håb om at kunne trække ham ombord. Det lykkedes ikke i første omgang, så man ville trække den bevidstløse fisker om i læsiden af kutteren. Samtidig blev der sendt nødkald i andre fiskefartøjer i området.

Fartøjerne RI275 Karinette og RI372 Annie Nielsen var tættest på Ida Camilla. Begge skibe var i gang med at sætte grejerne i vandet igen efter endt bjærgning, hvorfor de meget hurtigt fik hevet grejerne ombord, og kom til undsætning ganske få minutter efter.

Skipper Karl Ove Christiansen fortæller til hjemmesiden FiskerForum om hændelsesforløbet som han husker de hektiske minutter: - Jeg tror aldrig vi har fået grejerne så hurtigt ombord igen, og vi var meget hurtigt ved Ida Camilla efter nødkaldet. Vi fik sendt to mand over for at hjælpe med at bjærge den livløse skipper ombord, fortæller Karl Ove Christiansen.

En tredje mand fra RI372 Annie Nielsen nåede også at komme ombord på Ida Camilla for at bistå med redningsaktionen. Den samlede besætning fik herefter skipperen ombord, og påbegyndte straks livreddende førstehjælp.

Redningshelikopteren fra Skrydstrup var også gået på vingerne, og var fremme kort efter, at skipperen var hevet ombord igen og forsøgt genoplivet. Skipperen blev straks taget ombord i helikopteren, og blev herefter fløjet direkte til hospitalet i Odense. Familien oplyser til avisen, at Mads Nielsen døde i helikopteren efter hjertestop.

De andre skibe i området fik bjærget grejerne fra den nødstedte kutter, hvorefter kursen blev sat mod Hvide Sande. Manden, som kom ombord fra RI372 Annie Nielsen førte Ida Camilla til Hvide Sande for den meget chokerede besætning.

På havnen i Hvide Sande fik de implicerede i ulykken alle tilbudt akut krisehjælp, fortæller FiskerForum.

Mads Nielsen var tredie generations fisker. Han har i flere år siddet i bestyrelsen i Grenaa Fiskeriforening. Hans kutter var navngivet med hans døtres fornavne.

Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce