Annonce
Haderslev

Fjernvarme vil gøre Haderslev, Starup og Marstrup grønnere

Det er nogle af de største boligområder i og udenfor Haderslev by, der nu får mulighed for at få fjernvarme. 3300 boliger er omfattet af udvidelsesplanerne. Foto: Haderslev Fjernvarme
3300 boliger i Haderslev, Starup og Marstrup kan få fjernvarme over de næste fem år. Haderslev Fjernvarme håber at kunne komme i gang i andet kvartal næste år.
Annonce

3300 boliger i Haderslev, Starup og Marstrup kan frem mod 2026 få skiftet naturgasfyret ud med fjernvarme. De berørte boligejere har netop fået brev fra Haderslev Fjernvarme, der i 12 etaper over de kommende fem år vil i gang med sin hidtil største udvidelse nogensinde.

Med to tilbud, som Haderslev Fjernvarme betegner som skarpe, vil fjernvarmen overbevise boligejerne om, at fjernvarme er den rigtige løsning i en fremtid, som er stærkt på vej til at blive mere grøn.

- Ja, det mener vi da, siger direktør Morten Hartmann, som håber, at Haderslev Fjernvarmme allerede i andet kvartal næste år kan komme i gang med arbejdet.

I brevet bliver boligejerne bedt om at komme med en uforpligtende interessetilkendegivelse. Ikke før 60 procent af de berørte 3300 boliger har vist interesse, kan arbejdet nemlig komme i gang.


Det har været en lang proces, men vi tænker, at nu kan vi komme i gang.

Morten Hartmann, direktør i Haderslev Fjernvarme


Det er langt fra første gang, at Haderslev Fjernvarme har forsøgt at udvide sit forsyningsområde. Tidligere har man uden held forsøgt at få flere boligejere i det nordvestlige Haderslev til at droppe naturgasfyret og hoppe på fjernvarmen.

- Det har været en lang proces, men vi tænker, at nu kan vi komme i gang, siger Morten Hartmann, der oplyser, at det er klimaaftalen fra juni, som  for alvor skubber udvidelsesplanerne i gang.

Annonce

Et grønnere Danmark

Ifølge klimaaftalen skal udledningen af drivhusgasser reduceres med 3,4 millioner ton i 2030, for Danmark skal være grønnere. Det betyder, at det sorte valg i form af naturgas og olie i de kommende ti år bliver dyrere, mens det grønne bliver billigere. Samtidig får grønne alternativer som eksempelvis fjernvarme mulighed for at etablere sig i fjernvarmeområder, og det falder også helt i tråd med Haderslev Kommunes varme- og energiplan, som Haderslev Byråd godkendte i 2014. Planen siger, at fjernvarmen skal udrulles i de dele af Haderslev, Starup og Marstrup, som nu ligger i naturgasforsyningsområdet.

Annonce

God fornemmelse

Morten Hartmann har en god fornemmelse for, at det denne gang lykkes. Danskerne har fået en grønnere indstilling, og 98 procent af Haderslev Fjernvarmes energiproduktion er CO2-neutral.

- Og i år er den endda 99 procent, som fortæller, at Haderslev Fjernvarmes nye kunder vil være med til at gøre fjernvarmen i Haderslev 100 procent CO2-neutral og samtidig  også gøre det mere attraktivt for de eksisterende kunder.

De to tilbud

Komplet abonnement: 220 kroner pr. måned plus de almindelige tariffer. Kunden lejer fjernvarmeanlægget gennem Haderslev Fjernvarme, som står for installation, fremtidig vedligeholdelse og service samt for gasafkoblingen, som normalt koster cirka 7000 kroner.

Kontant kampagnepris: 35.000 kroner. Kunden løber tilslutningen og fjernvarmeanlægget gennem Haderslev Fjernvarme, som står for gasafkobling, installation og tilslutning. Kunden står selv for fremtidig vedligeholdelse og service. Kunden sparer op til 35.000 kroner.

- Desuden mener vi faktisk, at vi kommer med et godt tilbud, som sikrer en stabil varmeforsyning og som er svær at matche for fossile brændsler, siger Morten Hartmann, som er meget spændt på reaktionen hos brev-modtagerne, som kan vælge mellem to tilbud – en abonnementsordning eller en kontant kampagnepris

- Vi er afhængige af en minimumstilslutning, før vi kan sætte arbejdet i gang, og vi sætter først i gang i det område, hvor interessen er størst, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Navne For abonnenter

Edel er ny leder på Koldinghus: Som barn tænkte jeg, at når jeg bliver voksen, så køber jeg slottet og flytter ind

Annonce