Annonce
Esbjerg

Se videoen: Flere beboere evakueret - bygning i Esbjerg er ved at styrte sammen

En beboelsesejendom i Østergade i det centrale Esbjerg er faretruende tæt på at styrte sammen. Meget af gavlsiden er kollapset, og en af lejlighederne står nu pivåben.

Opdateret: Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser på twitter tirsdag aften klokken 21.50, at gavlen nu dels er faldet ned og dels pillet ned. Arbejdet indstilles for natten, men der vil være personale tilstede ved afspærringen.

Esbjerg: ”Kom ud, kom ud”.

En række beboere i Østergade 57 måtte tirsdag ved 11-tiden springe for livet og forlade deres hjem i al hast, da deres vægge begyndte at slå revner.

Annonce

Det var en beboer på førstesalen, der først opdagede revnerne. Vedkommende flygtede ud i opgangen og fik hurtigt alarmeret de andre beboere ved at råb "kom ud, kom ud".

Kort tid efter styrtede dele af gavlsiden på bygningen sammen.

- Jeg hørte råbene fra beboerne i ejendommen og kunne se, hvordan de styrtede ud af opgangen. Da politiet kom fik også naboerne at vide, at de skulle ud på gaden, fortæller Kim Jensen, der selv er nabo til ejendommen.

Han fortæller desuden, at en maler, der arbejdede i en af bygningens øverste lejligheder, som den sidste blev evakueret. Maleren stak pludselig hovedet ud af vinduet og blev klar over situationen, hvorefter han måtte storme ud af bygningen.

Fare for yderligere sammenstyrtning

På gaden foran ejendommen kunne man i minutterne efter evakueringen se talrige politivogne og øvrigt beredskab, ligesom flere rystede naboer stimlede sammen.

Foto: Mark Hede

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi er ingen kommet til skade under nedstyrtningen, men en af lejlighederne i ejendommen er helt eksponeret. Politiet blev tilkaldt klokken 11.04 og er fortsat til stede i området.- I første omgang var det vigtigste at få evakueret beboerne i nummer 55 og 57, da der er fare for yderligere sammenstyrtning. Nu er vi ved at samle informationer, og vi undersøger, hvad der er sket, siger politiassistent Anders Borg, der ikke med sikkerhed kan sige, om situationen er opstået på grund af det arbejde, der er ved at blive udført på den byggegrunden ved siden af den eksponerede bygning.

Avisen har siden talt med indsatslederen ved Sydvestjysk Brandvæsen der oplyser, at den delvise sammenstyrtning skete som konsekvens af, at der tirsdag formiddag blev udført gravearbejde tæt ved gavlen på nr. 57 på nabogrunden.

Annonce

En alvorlig hændelse

Indsatsleder ved Sydvestjysk Brandvæsen Lenni S. Sørensen kalder hændelsen for alvorlig.

- Det kunne være gået grueligt galt, hvis der havde været beboere i bygningen, da gavlen styrtede sammen, siger han og fortsætter:

- Det er et held, at noget af huset stadig står. Havde det hele været styrtet sammen, kunne folk have været blevet spærret inde eller gemt under murbrokkerne.

En beboelsesejendom i Østergade i det centrale Esbjerg er faretruende tæt på at styrte sammen. Foto: presse-fotos.dk

Syd- og Sønderjyllands Politi undersøger sammen med beredskabet desuden omfanget af skaderne, og hvad der nu skal ske med bygningen. Spørgsmålet er således om bygningen kan sikres, eller om der skal ske en kontrolleret nedrivning, lyder det.

Senere er også beboerne i nummer 61 blevet evakueret. Til gengæld kan beboerne i nummer 55 sent tirsdag eftermiddag vende tilbage til deres hjem.

Østergade er for nuværende afspærret fra Sverigesgade til Nygårdsvej, og det er endnu for tidligt at sige, hvor længe det vil vare.

En beboelsesejendom i Østergade i det centrale Esbjerg er faretruende tæt på at styrte sammen. Foto: presse-fotos.dk
En beboelsesejendom i Østergade i det centrale Esbjerg er faretruende tæt på at styrte sammen. Foto: presse-fotos.dk
En beboelsesejendom i Østergade i det centrale Esbjerg er faretruende tæt på at styrte sammen. Foto: presse-fotos.dk
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce