Annonce
Aabenraa

Flere rådyr aflivet: De hænger fast i vildsvinehegnet

Flere rådyr har måttet lade livet, fordi de hang fast i vildsvinehegnet ved den dansk-tyske grænse. Foto: Lars Christian Jensen
Gårdejere, der bor tæt på vildsvinehegnet, har flere gange måttet aflive rådyr, som hænger fast, efter at de har forsøgt at hoppe over hegnet.
Annonce

Frøslev: Tidligt onsdag morgen fik gårdejer Lars Christian Jensen fra Frøslev et opkald, som han egentlig helst ville have undgået.

- Der var en, der ringede og fortalte, at der hang et rådyr i vildsvinehegnet tæt på min bopæl, siger Lars Christian Jensen, der straks reagerede og kørte de få hundrede meter fra bopælen til det sted ved vildsvinehegnet, hvor rådyret var i alvorlige problemer.

- Da jeg ankom til stedet, havde rådyret fået vristet sig løs og lå nu på vejen og led. Det skreg som et lille dyr, og der var ingen anden udvej end at skyde det, siger Lars Christian Jensen.

For den sønderjyske gårdejer er det ikke første gang, at han har været tvunget til at aflive rådyr på grund af vildsvinehegnet.

- Det er nu anden gang inden for en måned, og en nabo har også været nødt til at aflive et rådyr, der hang fast i hegnet. Man kunne godt frygte, at der kommer til at gå mange dyr til, siger Lars Christian Jensen, der ikke er i tvivl om, hvad der er problemet.

- Rådyrene bliver skræmt af bilerne og forsøger så at springe over hegnet, men det kan de ikke, siger han.

Da jeg ankom til stedet, havde rådyret fået vristet sig løs og lå nu på vejen og led.

Lars Christian Jensen, gårdejer

Annonce

Ikke godt for vildtet

Det knap 70 kilometer lange vildsvinehegn langs den dansk-tyske grænse forventes at stå helt færdigt sidst på efteråret. Det er blevet sat op på dansk foranledning, og det er en del af en række indsatser mod afrikansk svinepest. Hegnet skal med andre holde vildsvin fra Tyskland fra at gå over grænsen til Danmark.

Lars Christian Jensen, der er meget tæt nabo til vildsvinehegnet, har et noget ambivalent forhold til det kraftige stålmåttehegn.

- Jeg er sådan set modstander af hegnet, men jeg kan selvfølgelig også godt se, at det skaber mange arbejdspladser. Det er både godt og skidt, men det er ikke godt for vildtet, siger Lars Christian Jensen.

Den sønderjyske gårdejer i Frøslev har af gode grunde ikke noget samlet overblik over, hvor mange dyr der er kommet til skade på grund af vildsvinehegnet, men det ville han gerne have.

- Jeg håber, at der kan blive lavet noget statistik, så vi kan finde ud af, hvor mange dyr der må lade livet, siger Lars Christian Jensen.

Det døde rådyr blev afhentet i løbet af onsdagen, efter at Lars Christian Jensen havde henvendt sig til Aabenraa Kommune.

Vildsvinehegn

Opsætningen af det knap 70 kilometer lange vildsvinehegn langs den dansk-tyske grænse startede i slutningen af januar og forventes at vare til sidst på efteråret.

Vildsvinehegnet er et kraftigt stålmåttehegn, som er halvanden meter højt og går en halv meter ned under jorden.

Hegnet skal forhindre vildsvin i at komme ind i Danmark på grund af faren for afrikansk svinepest.

For at mindre dyr kan passere hegnet etableres der for hver 100 meter en 20x20 centimeter åbning i hegnet.

Det er nu anden gang, at Lars Christian Jensen har måttet aflive et rådyr på grund af vildsvinehegnet. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce