Annonce
Kolding

Mens andre restauranter holder lukket, åbner Rasmus Vemmelund sine spisesteder: - Det er mere sikkert end en tur i supermarkedet

Rasmus Vemmelund kan godt forstå, at nogle kolleger vælger at holde lukket, men Bror Ditlev, der også driver restauranten på Trapholt, har alligevel valgt den modsatte beslutning og holder åbent for gæsterne. Det betyder blandt andet, at man skal tage hensyn til diverse restriktioner om for eksempel areal-krav per gæst. - Men der er sjældent fyldt i januar, så det betyder ikke så meget, at vi skal lægge enkelte pladser ned for at overholde kravet, siger han. Foto: John Ahle Petersen
En lang stribe restauranter i Kolding har meldt ud, at de holder lukket resten af januar. Men det betyder ikke, at man ikke kan finde et spisested, der er åbent. Det gælder eksempelvis Bror Ditlev og cafeen på Trapholt, som kan genåbne på tirsdag.

Kolding: Restaurantejer Rasmus Vemmelund har naturligvis hørt om corona-pandemien. Og han er også helt opmærksom på, at en lang stribe af kollegerne har meldt ud, at på grund af smitterisiko og restriktioner vælger de at holde lukket resten af januar.

Men hos Bror Ditlev, der også driver restauranten på Trapholt, er man alligevel nået frem til den modsatte konklusion, så derfor holder begge restauranter åbent og er klar til at tage imod sultne gæster.

- Bror Ditlev kører for fulde blæs, og det kommer restauranten på Trapholt også til fra på tirsdag, siger Rasmus Vemmelund og uddyber:

Annonce

- Allerede under juleferien havde vi dælme mange opkald og mails fra vores gæster, så vi besluttede os for, at dem vil vi ikke brænde af, selv om corona naturligvis er en udfordring. Men det kan vi godt håndtere, og vi kan godt levere en god og tryg oplevelse, der er mere sikker end at gå en tur i supermarkedet, siger han.

Ifølge Rasmus Vemmelev handler det også om at holde sig i gang, selv om januar hverken under corona eller i det hele taget er nogen guldgrube for en restaurant.

- Der er altid stille i januar, hvor man sjældent har mulighed for at skabe et overskud. Men vi har gæster, som gerne vil holde et arrangement, og selv om omfanget ikke er så stort, så findes det, og der vil vi godt komme vores gæster i møde. Samtidig har vi tid til at fordybe os i ting, vi ikke har tid til normalt, og vi kan få efterspændt vores koncept, så vi er parate, når der igen bliver mere travlt.

Kom noget før

Ud over at forholde sig til sikkerheden i al almindelig er man hos Bror Ditlev også optaget af, at gæsterne får så optimal en oplevelse som muligt. Det betyder blandt andet, at man opfordrer gæsterne til at komme tidligere end normalt.

- Restriktionerne betyder jo, at sidste udskænkning er klokken 22, og vi skal lukke klokken 23. Derfor opfordrer vi til, at man i stedet kommer lidt tidligere, sådan at vi kan give en god oplevelse, uden at gæster og personale bliver stressede, siger Rasmus Vemmelund, der vurderer, at et besøg stort set kan afvikles, uden at corona-regler behøver at fylde alt for meget:

- På Bror Ditlev har man mundbind på, indtil man sætter sig ned, og så har man det på, hvis man skal på wc. Ellers ligner et besøg jo stort set sig selv, siger han.

Annonce

Samme oplevelse

Rasmus Vemmelev er selvfølgelig opmærksom på, at smitte kan ramme og lægge en stor del af personalet ned, hvis man er uheldig. Han vurderer dog, at det ikke er anderledes for en restaurant end for andre virksomheder med kundekontakt, så længe man husker at tage sine forholdsregler med coronapas og jævnlige test.

- Og hvis uheldet skulle være ude, så man må lukke, må vi hjælpe vores gæster videre til en anden kollega, der holder åbent, siger Rasmus Vemmelev.

Bror Ditlev har indtil nu holdt almindeligt ferielukket i første halvdel af januar, men genåbner på tirsdag. Restauranten på Trapholt har været lukket ned, fordi kulturinstitutionerne har været lukkede.

- Når Trapholt er lukket giver det ikke mening for os at holde åbent, for 90 procent af vores kunder er gæster på museet. Nu glæder vi os til at åbne sammen med museet, for vi er en del af det samlede besøg, og gæster, som kommer i næste uge, skal have mulighed for at få den samme oplevelse som dem, der kommer senere på foråret.

Annonce
Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Vejen

Dyrene kommer snart tilbage: Vejen Anlægs Venner er nu en realitet

Fanget i politisk slagsmål om udenlandsk arbejdskraft: - Det er fuldstændig uforståeligt og uacceptabelt

Sydjylland For abonnenter

Alkohol og selvmordstanker styrede Lises liv, men så fik hun nok: Nu har hun tabt 33 kilo og sat sig for at hjælpe kriseramt psykiatri i Aabenraa

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

EfB

Se EfB-videoanalysen: Strunck og Holten stod stærkt i billedet, men ellers var det generelt en tynd kop te

Annonce