Annonce
Kolding

Flyselskab forbedrede resultatet i 2019 og kom ind i året i topform

DAT, der har hovedkontor på lufthavnen i Kolding, var i topform, da corona-krisen ramte. Omsætningen passerede en milliard kroner i 2019, og DAT-gruppen fik et overskud før skat på 17,1 millioner kroner. Foto: DAT
DAT, der har hovedkontor på Kolding Lufthavn, kom ud af 2019 med et overskud på 17 millioner kroner før skat. Det er en fordobling i forhold til 2018-regnskabet, hvor særligt en del af forretningen trak ned.
Annonce

Kolding: Omsætningen i flyselskabet DAT passerede en milliard kroner i 2019, og på bundlinjen stod et overskud før skat på 17,1 millioner kroner. Det er syttende år med kontinuerligt overskud for gruppen, fremgår det af en pressemeddelelse. Og indtil coronakrisen ramte, styrede gruppen mod et fornuftigt overskud i 2020.

DAT-gruppen består af flyselskabet DAT A/S, der blandt andet flyver ruter til Bornholm og Midtjylland, datterselskabet i Litauen og flyleasingselskabet DAT Leasing A/S.

Det stærkeste regnskab i gruppen kommer igen fra DAT Leasing, der ud over at lease fly til de to søsterselskaber også har haft et enkelt fly leaset til en kunde i Grækenland. Selskabet har igen gennemført handler med fly og motorer, som sikrer endnu et år med et stærkt resultat på 44 millioner kroner før skat.


2019 virker næsten uvirkeligt fjernt i disse corona-tider. Den benhårde indsats i 2019 sammenkoblet med covid-19-støttepakker og vores medarbejderes vilje til at kæmpe har bragt os i en position, hvor vi har både råd og midler til at tage initiativ og finde og tage de muligheder, der altid opstår i en krisetid,

Jesper Rungholm, direktør og ejer af DAT


Det litauisk baserede flyselskab har i løbet af 2019 overtaget det operative ansvar for alle ATR-fly og Airbus-fly i gruppen. Dermed har selskabet opnået en markant større driftsvolumen, der sikrer en stærkt forbedret bundlinje på 5 millioner kroner mod et minus på knap 4 millioner kroner i 2018.

Annonce

Vilje til at nå målet

De mest positive takter ses i regnskabet for det danske flyselskab, DAT A/S, der har forbedret det markante driftstab fra 2018 betydeligt. Regnskabet er stadig negativt med et minus på 31 millioner kroner før skat, men det er en markant forbedring i forhold til 2018, hvor der var et minus 61 millioner kroner. Og første kvartal af 2020 viste, at selskabet inden covid-19 krisen var på vej til et år med fornuftigt overskud, lyder det i pressemeddelelsen.

- Jeg er taknemmelig for den ånd og den samarbejdsvilje, som ligger bag disse resultater, siger Jesper Rungholm, der er administrerende direktør og ejer af DAT og fortsætter:

- Vi har set en vilje til at nå i mål fra fagforeninger og medarbejdere uden sidestykke i luftfartsbranchen, og vi i familien værdsætter dette meget, udtaler Jesper Rungholm.

Ifølge direktøren var DAT i foråret 2020 i den bedste form i mange år, og kampånden i virksomheden har sikret, at covid-19-nedlukningen og den verdensomspændende luftfartskrise mere betyder muligheder end krise i DAT.

- 2019 virker næsten uvirkeligt fjernt i disse corona-tider. Den benhårde indsats i 2019 sammenkoblet med covid-19-støttepakker og vores medarbejderes vilje til at kæmpe har bragt os i en position, hvor vi har både råd og midler til at tage initiativ og finde og tage de muligheder, der altid opstår i en krisetid, udtaler Jesper Rungholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce