Annonce
Kolding

Flyselskab holder fast i rejse til ferieø: - I bund og grund er det for at provokere

DAT har solgt 40 procent af de i alt 111 sæder i flyet til Porto Santo. Turen bliver solgt under overskriften ”Sikker ferie i en coronatid”. - Lige nu sker der ingenting, og der er ikke lys for enden af tunnelen, så vi er nødt til at gøre noget, siger Jesper Rungholm, der er direktør og ejer af DAT. Foto: DAT
Mere end 40 procent af flybilletterne er solgt, så om knap en uge sætter DAT kurs mod den portugisiske ø Porto Santo på trods af, at alle ikke-nødvendige rejser til Portugal frarådes.

Kolding: Det vakte opsigt, da DAT i begyndelsen af november lancerede en rejse til den portugisiske ø Porto Santo under overskriften "Sikker ferie i en coronatid", da alle ikke-nødvendige rejser til Portugal frarådes af myndighederne.

Men rejsen bliver gennemført, fortæller ejer og direktør i DAT Jesper Rungholm, der også noterede sig, at mange danskere var forundret og forarget over flyrejsen til 5.990 kroner, hvor prisen er inklusiv et golfsæt.

- Det er skønt at se, at der er mennesker, der synes, at det er mindre farligt at rejse til en ø, hvor der er mindre smitte end herhjemme. Hvis du ikke vil have corona, så er Porto Santo et godt sted at være, siger Jesper Rungholm, der står i spidsen for flyselskabet, der har firmaadresse i Vamdrup og blandt andet flyver indenrigsruter til Bornholm.

Annonce

Direktøren regner ikke med, at turen bliver en god forretning. I stedet håber han, at det kan skubbe til myndighederne, så de udarbejder rejsevejledninger, der er baseret på regionale tal og ikke på nationalt niveau.

- Vi sælger jo "bare" en flybillet til Portugal. Det er ikke anderledes, end det SAS, KLM og Lufthansa gør hver dag, og de flyver også til nogle af de værste steder, når vi taler corona. Men jo, så har vi gjort opmærksom på turen. I bund og grund er det primært for provokere. Det er derfor, vi har sat det op, som vi gjorde. Men man kunne gøre noget mere for rejsebranchen, hvis man ville. Det vil man bare ikke, og det er jo ikke kun os, der er ramt, det er alle i charterbranchen, siger Jesper Rungholm.

Testet to gange inden afgang

Der er i alt 111 sæder på flyet, og da mere end 40 procent er solgt, så bliver turen gennemført i næste uge. Turen kan dog blive afblæst, hvis Portugal indfører restriktioner ligesom Storbritannien, der har indført indrejseforbud for danskere,  efter der er fundet en ny variation af coronavirus i Nordjylland. Men direktøren, der selv sidder bag styrepind på torsdag, er tryg ved at sende gæster til Portugal.


Jeg har ikke mødt saglige argumenter mod rejsen. Det her drejer sig om, at vi danskere bare blindt følger myndighedernes opfordring. Vi følger bare det, mor Mette siger.

Jesper Rungholm, direktør og ejer af DAT


- Vi mener godt, at der kan gennemføres coronasikre rejser, og at du kunne gøre noget for en rejsebranche, der er ved at blive slået ned. Jeg siger ikke, at der skal laves 6.000 forskellige rejsevejledninger, men du kunne godt gøre noget. Hvor er de ti vigtigste destinationer? Så kunne man lave nogle specifikke vurderinger, siger Jesper Rungholm.

For at komme ind i Portugal skal de rejsende have en coronatest, der er negativ, og som er foretaget 72 timer inden afrejse, og derudover bliver gæsterne testet i Billund inden afgang.

- Jeg kan selvfølgelig ikke garantere noget 100 procent, men vi er ret sikre, når du bliver testet to gange inden afgangen. Ellers nærmer vi os et udgangsforbud, siger Jesper Rungholm, der ikke kan forstå, at der er så stor modstand mod flyrejsen.

- Jeg har ikke mødt saglige argumenter mod rejsen. Det her drejer sig om, at vi danskere bare blindt følger myndighedernes opfordring. Vi følger bare det, mor Mette siger. Jeg er sikker på, at det er Mette Frederiksen, der vil det her. Hun vil ikke lave regionale rejseanvisninger, siger Jesper Rungholm fortsætter:

- Vi tror på alt, hvad der bliver sagt. Der vil jeg minde om, at regeringen i foråret sagde, at mundbind er noget pjat, siger Jesper Rungholm.

- Vi mener godt, at der kan gennemføres coronasikre rejser, og at du kunne gøre noget for en rejsebranche, der er ved at blive slået ned, siger Jesper Rungholm, der er direktør og ejer af DAT. Arkivfoto: Preben Madsen
Annonce
Kolding For abonnenter

Rikke fra Kolding har vundet OL-guld to gange: - Da jeg så Viktor vinde OL, kunne jeg huske følelsen fra dengang

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
EfB For abonnenter

Rodebutikken EfB fik en tiltrængt succesoplevelse: Odense Atletikstadion blev til Winfield Road

Varde For abonnenter

To bloddonorer på fire ben: Vidste du, at menneskets bedste ven redder hundeliv?

Esbjerg

Nettet koger: Se hvad 30 rasende og fortvivlede fans mener om EfB-balladen

Erhverv For abonnenter

Ford-forhandler med utraditionelt jobopslag: Ikke nemt at skaffe en mekaniker

Kolding

Ombejlede Asgreen blev hyldet efter succes-sæson: - Man skal huske at være god til at sige nej nogle gange

Haderslev For abonnenter

Bombetrusler: Der blev også skrevet en trussel mod Cliff Richard-koncerten på Gram Slot

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding

Vinbonde forventer 'medium' høst: - Vi blev reddet af varmen i juni og juli

Sønderborg

Lokalt ejendomsselskab har købt sydalsisk kro: Planer om at bygge om

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Sønderjylland For abonnenter

Musikeren Kasper Buch blev ramt af angst, men det forhindrer ham ikke i at gå på scenen: - Det handler om at blive ven med sin angst

Sydjylland For abonnenter

Lærere holder mund, når elever slår dem: - Det er voldsomt tabubelagt

Nordtyskland

Viruseksplosion: Pludselig er Flensborg blandt de mest smitteplagede byer i Tyskland

Annonce