Annonce
Regionalt

Folk stod i kø: Genbrugsbutikker hitter efter nedlukning

Masser af mennesker havde savnet at kunne besøge genbrugsbutikkerne i coronatiden. Det kunne butikkerne mærke, da de åbnede igen. Det strømmede ind med kunder, og de er stadig flittige gæster.
Kunderne strømmer til genbrugsbutikkerne. Corona-nedlukningen har gjort folk sultne efter at bruge penge og have varer mellem hænderne, mener flere i branchen.
Annonce

Der var kø. Lang kø. Både hos Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik Igen i Kolding og Røde Kors' genbrugsbutik i Esbjerg. Årsagen var den længe ventede genåbning efter coronanedlukningen.

Og genbrugsbutikkerne melder om øget omsætning og og masser af kunder i kølvandet på åbningen.

- Det var noget af et boom. Der var rigtig mange mennesker, og de fleste fortalte, at de havde brug for at bruge nogle penge og få varerne mellem hænderne i stedet for at handle online, fortæller Annette Lorentsen, der er en af 80 frivillige hos Igen i Kolding.

Butikken åbnede den 20. maj med en lang kø af folk, og selv om der ikke længere er kø, kan man i butikken godt mærke, at kunderne er vendt tilbage i stor stil.

Det samme er tilfældet hos Røde Kors Butik i Esbjerg, som har 85 frivillige og åbnede den 1. maj.

- Den dag vi åbnede, stod kunderne og ventede på os. Folk har hungret efter at komme ud, og vi har en del stamkunder, der bare var glade for at komme hos os igen, fortæller Michael H. Jensen, der er en af de frivillige.

I Aabenraa oplevede Blå Kors Genbrug ikke lang kø - til gengæld har kunderne været mange siden åbningen den 27. april.

- Omsætningen har været rigtig god siden - vores kunder har savnet os. Vi har dog ikke haft åbent på fuld tid, da nogle af vores 58 frivillige ikke var trygge ved at komme her. Men vi har sat afstandsmærker op og spritdunke frem, og det tror jeg er kommet for at blive, siger den daglige leder Marianne Langschwager.


Det var noget af et boom. Der var rigtig mange mennesker, og de fleste fortalte, at de havde brug for at bruge nogle penge og få varerne mellem hænderne i stedet for at handle online.

Annette Lorentsen, Igen Kolding


De foranstaltninger har man gjort sig i Kolding og Esbjerg. Både af hensyn til kunderne og personalet.

- Vi skal passe på vores frivillige - det er flest ældre mennesker, der er frivillige her. Pensionister og førtidspensionister som jeg selv. Og dem skal vi passe ekstra godt på, siger Michael H. Jensen.

Kundernes præferencer har ikke ændret sig de tre steder. I Esbjerg og Aabenraa oplever man bred interesse for hele sortimentet, mens man i Kolding derudover oplever, at mange af kunderne går efter mærkevarer.

- Designermøbler og mærketøj er lige så hurtigt solgt, som vi får det ind. Også selv om prisen er højere end på andre varer. Designere som Arne Jacobsen og mærker som Masai ved vi, vi kan få lidt mere for, og det prismærker vi efter, siger Annette Lorentsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce