Annonce
Erhverv

For byen, for 'holdet' og for dem, der har det svært: VB tager ansvar og hjælper udsatte i job gennem erhvervsnetværket

Det er en naturlig del af Vejle Boldklubs DNA, at man er gået med i samarbejdet med jobcentret, fortæller kommunikationschef Morten Pelch: - Fodbold taler jo ind i det her med at løfte som et hold, siger han. Foto: Mette Mørk
Et projekt, der er finansieret gennem Beskæftigelsesministeriet, har siden december resulteret i 25 jobåbninger.

Vejle: Normalt gør topfodboldklubber alt, hvad de kan, for at pleje forholdet til sponsorerne og sikre sig, at lokale virksomheder ikke retter øjnene og ikke mindst pengepungen andetsteds.

Siden januar har Vejle Boldklub dog for en stund afveget fra sponsorplejens ABC og deltaget i et nationalt projektforløb, der skal være med til at udvikle virksomheders sociale ansvar ude i kommunerne.


Annonce

Fodboldklubben er i forvejen centrum for, at virksomhederne i vores netværk kan handle med hinanden og mødes på en mere uformel måde. Hvor kampene er stolpe ind og stolpe ud, kan man sige, at et projekt som det her, også giver mulighed for et lidt længere sigte.

Morten Pelch, kommunikationschef, Vejle Boldklub


Foruden Aarhus, Randers, Fredericia og Holstebro deltager også Vejle i projektet, hvor jobcenter og fodboldklubber samarbejder om at bringe socialt udsatte borgere i arbejde i det, der beskrives som "småjob".

- Det lægger sig jo lige op ad vores slogan: "For byen. For holdet. For historien". Vores sponsorer forstår den helhedsorienterede tanke, vi arbejder med i VB. Nemlig, at vi gerne vil være en del af og bidrage til byen, siger Morten Pelch, der er kommunikationschef i Vejle Boldklub.

- Fodboldklubben er i forvejen centrum for, at virksomhederne i vores netværk kan handle med hinanden og mødes på en mere uformel måde. Hvor kampene er stolpe ind og stolpe ud, kan man sige, at et projekt som det her også giver mulighed for et lidt længere sigte.

VB har således delt en sponsorliste med Jobcenter Vejle, der herefter har været i kontakt med virksomhederne for at afsøge mulighederne for at skabe job til målgruppen.

Det har indtil nu resulteret i 25 jobåbninger.

Sådan fordeler projektdeltagerne sig

De 25 jobåbninger, der er skabt, undervejs i projektet, fordeler sig over fire jobtyper:

  • 5 ordinære job
  • 12 fleksjob
  • 7 småjob
  • 1 løntilskud

"Spiller" som et hold

Borgerne, der er med i projektet, defineres som personer, der maksimalt har haft en beskæftigelsesgrad på 15 procent det forgangne år.

Blandt de 31 deltagende i Vejle Kommune er 21 havnet i én virksomhed, mens de resterende fordeler sig på flere virksomheder.

- Det, vi hører på vandrørene, er, at det går godt alle steder. Vi prøver at være så meget med og så tæt på som muligt, og vi tror på, at der kommer noget godt ud af forløbet uanset hvad, siger Morten Pelch.

Han henviser til en af klubbens mangeårige sponsorer, Brian Søgaard, Universal Flytteforretning A/S, der har været en af de flittigste til at tage ledige ind som en del af samarbejdet med jobcentret.

- Jeg er fuldstændig enig i tankegangen med, at det også handler lidt om det her med, at vi "spiller" som et hold. Vi er en virksomhed, der godt vil tage os af socialt udsatte. Mennesker, der halter lidt på den ene eller anden måde. For nogen, er det bare to timer om ugen, der skal til, men jeg synes i høj grad, at vi lykkes med at få dem i gang, siger Brian Søgaard.

Vejle Boldklub er i forvejen en del af DGI-projektet Sportucation, der handler om at løfte unge på kanten gennem sport og uddannelse.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Minister vil GPS-overvåge ulvebestanden

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Sydjylland

Følg med her: Tæt ferietrafik på motorvejene

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Podere lurede kvindes oplysninger ved coronatest og tilføjede hende som ven på Facebook

Sydjylland For abonnenter

Køreskole-elever har ventet i måneder på at komme til prøve, og kørelærere har holdt krisemøde: - Vi har undervurderet situationen, erkender Færdselsstyrelsen

Haderslev

Tre-årige Ayia er hårdt ramt af kræft - nu har forældrene startet en indsamling til de seje sygeplejersker på OUH

Sydjylland For abonnenter

Hyldest til rod på gulvet!

Kolding

Forpagterpar stopper efter seks år: Hvem vil overtage restaurant ved stranden?

Tønder For abonnenter

En kendt far og onkel: Nu er Andreas selv på vej frem på håndboldbanen

Erhverv

Flere sætter udbudsprisen ned for at få boligen solgt

Sydjylland

Følg med her: Tæt ferietrafik på motorvejene

Esbjerg For abonnenter

Sidste år risikerede han at blive smidt på gaden: Nu renoverer købmanden for millionbeløb

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Esbjerg

Efter voldsomt overfald på gruppe: Mistænkte blev fundet med næsen i kokain

VEJLE For abonnenter

Trængslen på Vejlefjordbroen runder vildt tal oven på coronaen: Vejdirektoratet kan ikke skrue på flere håndtag - løsningen kan få vejlensere til at se dobbelt

Vejen

Diskussionen om børnecenter løb løbsk: Winnie endte med at melde sig ud af skolebestyrelse i ren frustration

Annonce