Annonce
Sønderjyske Fodbold

For Pierre Kanstrup vil en pokaltitel ikke være større end sølvmedaljen

Sidst Pierre Kanstrup var i SønderjyskE, blev klubben nummer to i superligaen. I denne omgang kan han være med til at vinde klubbens første trofæ nogensinde. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Hvis SønderjyskE vinder sit første trofæ nogensinde onsdag aften, vil det ikke slå den sølvmedalje, Pierre Kanstrup vandt med klubben i 2016. Det er i hvert fald sådan, han føler inden pokalfinalen.

Han skal lige tænke sig om, da han får spørgsmålet.

Hvis I vinder pokalfinalen onsdag, hvad er så størst - sølvmedaljerne fra 2016 eller pokalen?

Han taler sig selv igennem ræsonnementet, inden han svarer.

- Jeg synes, at det gjorde en forskel, at det var gennem hele sæsonen, at vi kæmpede for at opnå sølv, siger Pierre Kanstrup.

- Det er ikke, fordi jeg forklejner en pokalfinale og en pokaltitel, for jeg har ikke prøvet det, så jeg ved ikke, hvordan det er at vinde sådan en. Jeg kan forestille mig, at det er stort. Men lige ud fra den følelse, jeg står med, når du spørger mig, så tror jeg, at jeg siger sølvmedaljen.

- Er det, fordi det er sværere at blive nummer to i superligaen end at vinde pokalturneringen?

- Det er jo over længere tid og flere kampe. I pokalturneringen er det knald-eller-fald, så jeg vil ikke sige, at det er sværere at vinde sølv. Men der er flere tilfældigheder, der kan spille ind i en pokalturnering. Sølvsæsonen var en helstøbt præstation, siger forsvarsspilleren.

- Her i pokalturneringen har jeg kun været til stede i klubben i de sidste to kampe. I de to kampe har vi scoret til sidst. Ikke at vi skal tilskrive det held, men det er i hvert fald mere tilfældigt end en sølvmedalje.

Annonce

I historiebøgerne

Der er kun en håndfuld sølvvindere tilbage - nogle rejste væk og kom tilbage igen - i den nuværende trup. Det er Marc Pedersen, Pierre Kanstrup, João Pereira, Jeppe Simonsen og Johan Absalonsen.

Kanstrup er altså en af kun tre skadefri spillere, der kan være med onsdag.


Der er flere tilfældigheder, der kan spille ind i en pokalturnering. Sølvsæsonen var en helstøbt præstation.

Pierre Kanstrup


Han kan skrive sig ind i klubhistorien som en af de spillere, der har været med til at opnå de to største ting nogensinde i klubben.

- Det kunne være fantastisk at vinde pokalfinalen helt isoleret set. Og det er da også sindssygt fedt at kunne skrive sig i historiebøgerne i det sønderjyske. Jeg elsker at være her, og jeg vil rigtig gerne give en masse tilbage til klubben. Det kunne være en flot præmie til Haderslev og Sønderjylland.

1 dag til finalen

JydskeVestkysten varmer op til onsdagens pokalfinale mellem SønderjyskE og AaB.

Læs flere historier i JydskeVestkysten og på jv.dk/sport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Her bimler alarmklokkerne: Disse syd- og sønderjyske sogne er i fare for at blive lukket ned

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Navne For abonnenter

Knud har stået i spidsen for flere virksomheder som direktør og formand: Nu fylder han 70 men kaster sig stadig gerne ud i nye opgaver

Annonce