x
Annonce
Erhverv

Forhandler af luksusbiler er gået konkurs og knap 50 biler er væk: - Det ligner sofistikeret svindel

I efteråret fik bilforhandler Kenneth Falke stor omtale i landets medier i forbindelse med en auktion med en lang række specialbiler, som han havde købt samlet. Nu er Falke Biler gået konkurs. Arkivfoto: Søren Gylling
Parkeringspladsen ved Falke Biler i Kolding er tom, og selskabet er gået konkurs. Det ligner, at der er foregået "sofistikeret svindel", lyder det fra kurator i konkursboet efter Falke Biler.

Kolding: På papiret skulle Falke Biler råde over knap 100 luksusbiler, men ved konkursen var luksusbilerne væk. I stedet stod der en håndfuld skadede biler på Platinvej i Kolding.

Bilforhandleren havde leaset mange af de dyre biler som Maserati og Aston Martin, hos andre leasingselskaber, men Falke Biler nøjes ikke med at lease bilerne videre fra adressen i Kolding. Over det seneste år har Falke Biler solgt flere af de leasede biler, som altså ikke er Falke Bilers ejendom, forklarer advokat Søren Christensen Volder fra Bech-Bruun, som skifteretten har indsat i konkursboet Falke Biler.

- Det ser ud til, at der er foregået en ret sofistikeret svindel, hvor der er blevet forfalsket dokumenter og registreringsattester i forbindelse med salgene, siger Søren Christensen Volder, der skal rede trådene ud.

- Vi må konstatere, at mange af de biler, som leasingselskaberne har ejet og leaset ud til Falke Biler, at de er nu væk. En stor del er solgt til Tyskland, det kan vi se fordi, der ligger fakturaer på salget, siger Søren Christensen Volder , der foreløbig har fundet frem til godt 50 af knap 100 biler, der skulle være i Falke Biler.

Annonce
- Vi må konstatere, at mange af de biler, som leasingselskabet har ejet og leaset ud til Falke Biler, at de er nu væk. En stor del er solgt til Tyskland.

Søren Volder Christensen, kurator i konkursboet efter Falke Biler

Luksusbilerne er væk

Virksomheden vakte opsigt i efteråret, da bilforhandleren med Kenneth Falke i spidsen stod bag en auktion i Kolding, hvor 41 specialbiler blev solgt på en auktion i Kolding. Senere i oktober gik hans selskab Dansk Autoconsult konkurs på begæring af Skat, der manglede knap fem millioner kroner. Nu er Falke Biler, og fem andre selskaber gået konkurs på begæring af et af leasingselskaberne, der har samarbejdet med Falke Biler.

Samtidig gik Kenneth Falke også personligt konkurs i slutningen af januar, og hans kone Karina Falke, der tidligere har stået som direktør i Falke Biler, gik personligt konkurs i sidste uge. Skifteretten i Esbjerg har indsat advokat fra Bech-Bruun Søren Christensen Volder som kurator i selskaberne og i sagen med den personlige konkurs af Karina Falke.

- Det var kun nogle skadede biler, der stod på stedet ved konkursen. Alle andre var væk. Efterfølgende har vi så fundet nogle af dem igen hos dem, der havde lejet dem gennem Falke Biler. Men en stor del ved vi ikke, hvor befinder sig fordi, de er solgt, siger Søren Christensen Volder , der ikke har et præcist tal for værdien af de mange biler, der er væk.

- Vi taler om biler som Ferrari, Porsche, Bentley, Maserati, Aston Martin, Jaguar, Audi, BMW og Mercedes. De er alle sammen i Danmark uden, at der betalt den fulde afgift, fordi de bliver udlejet som flexleasing, og værdien har vi ikke opgjort, men det er tocifret millionbeløb, siger Søren Christensen Volder.

Nogle biler er helt væk

Kurator er nu gået i gang med at opstøve de mange biler og andre aktiver i konkursboer.

- Det er primært de biler, der har været leaset ud som vi har fat i, og i forhold til de biler, der er solgt, der er vi ved at undersøge, under hvilke omstændigheder, de er blevet solgt og købt. Der er forskellige scenarier. Har folk købt bilen hos en forhandler eller på en rasteplads ved en motorvej. Det skal vi undersøge for hver bil. Nogle af bilerne står også hos forhandlere rundt om i Europa, nogle er der trackere i, og andre finder vi nok ikke, siger Søren Christensen Volder, der vurderer, at Falke Biler over en periode på cirka et år har solgt de leasede biler.

Kenneth Falke gik i slutningen af januar personligt konkurs, fremgår det af Statstidende, og advokat Torben Korsager Andersen fra Interlex, er indsat som kurator, men han ønsker ikke at udtale sig i sagen.

Det har ikke været muligt for JydskeVestkysten at få en kommentar fra Karina Falke eller Kenneth Falke.

Falke Biler, der var specialiseret i leasing af luksusbiler, er gået konkurs og forretningen på Platinvej er ryddet. Falke Biler skulle på papiret have knap 100 biler, som blandt andet var leaset i andre selskaber, men mange af bilerne er solgt videre til Tyskland, oplyser advokat Søren Volder Christensen, der er indsat som kurator. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Annonce