Annonce
Sønderborg

Forsikringsmæglerhus har succes: Opkøber sønderjysk konkurrent

Steffan Steger og Carsten Worch er henholdsvis administrerende direktør og direktør for Forsikringsmæglerne DFM A/S i Gråsten. Foto: Claus Rantzau Møller
Det går forrygende for Forsikringsmæglerne DFM A/S i Gråsten, som nu er oppe på 45 ansatte. 1. august overtog DFM nemlig First Brokers i Rødekro.
Annonce

Gråsten:  Selvom det er ferietid, så summer det af liv på Nygade 15. Facaden syner ikke af så meget, men inde bag er Forsikringsmæglerne DFM i gang på de over 500 kvadratmeter.

- Især de seneste to år er det gået meget stærkt. Vi har allerede i 2020 nået flere mål i vores 2024-plan. Blandt andet var vi stolte, da vi i juni kunne skrive A/S efter virksomhedsnavnet, forklarer Steffan Steger, der sammen med Carsten Worch og Preben Juul Andersen ejer virksomheden.

Pr. 1. august købte DFM First Brokers i Rødekro med 15 ansatte, som allerede er rykket til Gråsten. Dermed er virksomheden oppe på 45 medarbejdere. DFM har i øvrigt lokalkontorer i Aalborg og Bjerringbro og har planer om at etablere det næste på Fyn.

- Kravene bliver flere og flere, så mange mindre forsikringsmæglerhuse vil de kommende år blive en del af noget større. Vi kigger fremadrettet efter lignende muligheder, siger Carsten Worch.

DFM ligger med købet af First Brokers blandt landets førende Forsikringsmæglerhuse, som er 100 procent danskejede.

Annonce

Mange slags kunder

Langt størstedelen af DFM's 6.000 kunder er virksomheder. DFM beskæftiger sig med alle facetter, som har berøring med den moderne virksomheds forsikringsforhold.

Forsikringsmæglerhuset har kunder i mange forskellige brancher blandt andet det tyske mindretal, en stor del af landets elite-håndboldklubber samt landmænd, entreprenører og håndværkerfirmaer.

- Det er lige fra isboden til top 100 virksomheder i Danmark. Brugen af forsikringsmæglere er eksploderet. Om nogle år vil det kun være de mindste virksomheder, der ikke benytter sig af det. Virksomhederne er blevet mere og mere opmærksomme på, at det kan betale sig at have professionel rådgivning frem for at gøre det selv, siger Steffen Steger.

Han anslår, at omkring 50 procent af alle virksomheder i dag benytter en forsikringsmægler.

Annonce

Kundens interesser

Det helt grundlæggende ved en forsikringsmægler er uafhængigheden af forsikringsselskaberne. En forsikringsmægler er kundens rådgiver og skal via sin viden rådgive og varetage kundens interesser bedst muligt.

Man skal være uvildig og må ikke modtage provision. Ud fra en analyse gennemgås alle forsikringer samt behov, og herefter forhandles der med forsikringsselskaberne om tilbud og placering af forsikringsdækninger.

En forsikringsmægler er underlagt Finanstilsynet. Endvidere skal forsikringsmægleren altid opretholde en ansvarsforsikring, som sikrer kunden i tilfælde af forkert rådgivning.

Uddannelsen til forsikringsmægler består af teoretisk undervisning på Forsikringsakademiet og praktisk oplæring i en forsikringsmæglervirksomhed, et forsikringsselskab eller tilsvarende.

Annonce

Tro på fremtiden

Begge direktører i DFM er 2. generation af forsikringsmæglere. Det var Steffan Stegers far, Erik Steger, der stiftede det oprindelige firma tilbage i 1986, hvor det dengang lå i Ulsnæs Centret i Gråsten.

Efter Erik Stegers død i 2011 blev firmaet omstruktureret og fik navnet Forsikringsmæglerne DFM med Steffan Steger og forsikringsmægler Carsten Worch som direktører og partnere.

Tredje generation er også i gang i Forsikringsmæglerne DFM. I tre år har den 20-årige søn, Daniel Steger, været en del af firmaet og om et år begynder han at læse til forsikringsmægler.

- Vi er specialister. Den man ringer til, når man brug for hjælp til forsikringen. Vi er ikke kun med, indtil skaden er sket, men med hele vejen. Det er i den tætte kontakt med kunderne, vi har vores berettigelse. Der er mange aktører på markedet, så der er hård konkurrence, men vi håber på, at komme endnu bredere ud i Danmark, siger Carsten Worch.

Pr. 1. august købte DFM First Brokers i Rødekro, som allerede er rykket til Gråsten. Dermed er virksomheden oppe på 45 ansatte. Foto: Claus Rantzau Møller
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: 'Journalisterne er bare mikrofonholdere. De stiller jo ingen kritiske spørgsmål.'

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce