Annonce
Haderslev

Forslag for Damparken: - Fjern parkeringspladser og få en ny by-plads

Wittenberg Plads kan blive en attraktiv by-plads, men det kræver, at bilerne kommer væk. Foto: Michael Mogensen
Flere borgere prøvede at bore i spørgsmålet om Fratellis restaurantplaner, da helhedsplanen for Damparken blev præsenteret. De fik ikke konkrete svar.

HADERSLEV: Ved at fjerne parkeringspladserne foran Kulturhus Bispen, kan området omdannes til en by-plads. Pladsen vil binde området ved dammen sammen med bykernen og dermed Jomfrusti-projektet.

Det er en af de ideer, der bliver præsenteret i udkastet til helhedsplan for Damparken, og den vision udløste et par spørgsmål fra borgere, da udkastet blev præsenteret på et online-møde. Her deltog repræsentanter fra Skala Arkitekterne, der har stået bag udkastet, som er bestilt af byrådet.

Ryggen til Damparken

Nord for Wittenberg-pladsen, området hvor kiosken ligger, kan der udlægges nye byggefelter og etableres en pavillon, som kan blive en front mod dammen. Det vil også været et løft for kiosken. Som det er i dag, vender byen så at sige ryggen til dammen, fordi det er bagfacader på gågadens ejendomme, der grænser op til Borgervænget.

Henrik Ulsfort fra Skala Arkitekterne pegede på, at man i første omgang kan nedlægge parkeringspladserne på Wittenbergpladsen midlertidigt, for eksempel i weekender, skabe aktiviteter på pladsen og på den måde teste, om det fungerer.

Ideen blev mødt med bekymring i chat-debatten, hvor en deltager mente, at der ikke er for mange parkeringspladser i bymidten i forvejen. Arkitekt Anders Sanderbo, Haderslev Kommune, fortalte, at der er mulighed for nye parkeringspladser i Bredgade, hvor der kan anlægges et dæk.

- Men det er selvfølgelig ikke en billig løsning.

Nogle deltagere i chatten prøvede at bore i de planer, som Restaurant Fratelli har for en stor restaurant. En deltager undrede sig over velvilligheden over for nye serveringssteder i Damparken, når damkiosken og Hotel Norden tidligere har fået afslag på ønske om renovering og udeservering.

Det kom der ikke konkrete svar på. Udkastet til helhedsplanen ser på, hvordan man kan disponere områderne i parken og ser på damparken som en helhed, forklarede afdelingsleder ved kommunens afdeling for plan og Miljø, Christina Vedel-Birch Andersen.

Damparken skal være mangfoldig, lyder arkitekternes anbefaling. Der skal være plads til ”større selskabelighed”, fest og arrangementer, og begge mindesten i Damparken skal bevares, da der er mange følelser forbundet med dem. Det nuværende stisystem er vigtigt at bevare.

Og jo: Der skal fortsat være plads til, at byens elever kan fejre sidste skoledag i parken.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Gittes kuffert er fuld af "guld" - for farveblyanter og limstifter er guld værd i Angola

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kræftsyge Tanja har skreget på hjælp til sin retarderede søn i årevis: 8-årige Victor slår sine klassekammerater og kan hverken alfabetet eller tegne en sol – alligevel sidder han i en helt normal skoleklasse

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Aabenraa

Væltet borgmester har intet hastværk: Mulighederne er jo mange og eftervederlag sikrer økonomien

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Erhverv For abonnenter

10.000 biler i døgnet er ikke til at stå for: Vil bygge tank, vaskehal og fastfoodrestaurant

Haderslev For abonnenter

Tre dybt kriminelle brødre venter på at blive sendt ud af landet

Kolding For abonnenter

Børnefamilie er flyttet fra Frederiksberg og tilbage til Signes barndomshjem på landet: Nu skal de bo med alle bedsteforældre som nærmeste naboer

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Aabenraa For abonnenter

Sådan får byrådsmedlemmer tingene til at hænge sammen: Nedsat tid, hurtige ben og køb af ekstra medarbejdertimer

Sønderborg For abonnenter

Barsk barndom med stoffer og svigt sendte Jeannet væk fra sin mor: - Jeg har taget skade som barn

Esbjerg

Flere skoleelever har behov for særlig hjælp: Forældre føler sig svigtet - og kritiserer kommunen for at glemme børnene

Annonce