Annonce
Kolding

Forsvundet i en måned: Nu er der nyt om hunden My

My blev luftet af sin ejer, da den forsvandt. Det skete i et grønt område, der ligger ganske tæt på genbrugspladsen ved Gejlhavegård. Hvad der fik hunden til at forsvinde i stedet for at følge ejeren, er der ingen, som ved. Privatfoto
Hunden My forsvandt den 8. juli, men den er set i live så sent som i mandags. Desværre har man igen mistet sporet efter hunden, der beskrives som i særdeles kritisk tilstand.
Annonce

Kolding: Gennem sommerferien har det været et mysterium, hvad der er blevet af den 11-årige dobermann My, som forsvandt fra det ene øjeblik til det andet, da hun var ude at blive luftet ved Gejlhavegård sammen med sin ejer.

Hunden forsvandt den 8. juli, og lige siden har der været en intens eftersøgning af hunden over store områder i Kolding. Uden held.

Men nu er der endelig godt nyt i sagen forstået på den måde, at hunden er blevet set ved flere tilfælde. Den dårlige nyhed er, at hunden er forsvundet igen og ikke er set de seneste dage, fortæller Pia Degn, som er instruktør hos DCH Kolding og har været meget aktiv i bestræbelserne på at indfange My.

- My er set af tre uafhængige grupper, som har givet ganske enslydende beskrivelser af hunden. Desværre har der været så meget aktivitet og uro i området, at hunden igen er forsvundet. På nuværende tidspunkt har My været så længe på egne poter, at den ikke længere opsøger mennesker, sådan som den gjorde før. Det er urhunden i hende, som er trådt frem, så for My handler det lige nu om ren overlevelse, fortæller Pia Degn.

Annonce

Mad og vand sat ud

Siden observationerne er der blevet sat både mad- og vandstationer op, men der er tilsyneladende ikke forsvundet noget, vurderer hun.

- Det skyldes uroen i området. My er blevet meget mistænksom over for mennesker, også dem den ellers kender allerbedst. Det er ikke kun My, som reagerer sådan, det ville alle hunde gøre, hvis de har været så længe alene ude i naturen, siger Pia Degn.

Pia Degn er hundeinstruktør i Kolding, og hun er også medlem af en eftersøgninggruppe på Facebook, hvor man hjælper med at søge efter forsvundne hunde. Hun har brugt mange timer i jagten på at genfinde My. Foto: John A. Petersen

Af samme årsag oplyser hun ikke, hvor hunden er set. Det er hundeeksperter som hende selv, der forsøger at indfange hunden med mad og hundefælder. Derfor har hun også en opfordring om, at man ikke forsøger at kalde på My eller prøver at fange den, hvis man skulle se den:

Man kan tage fotos af den, og man kan observere, hvor den løber hen, og så skal man ringe til enten 40603407 (Susanne), 40251680 (Inge) eller 27419227 (Pia).

- My blev senest set i mandags, og beskrivelsen lyder, at den ikke er andet end pels og knogler. Og med det varme vejr, som vi går i møde, så er den altså i meget kritisk tilstand, siger Pia.

- Hvordan har den overlevet så længe?

- Den har nok levet af vand fra grøfter, måske har den fundet noget kattemad på en gård, eller den har spist bær eller en mus, hvis den har fanget sådan en. Men den er i kritisk tilstand, så vi har ikke lang tid endnu, hvis vi skal have held med at indfange My i live, siger Pia Degn.

My forsvandt først på sommeren og har ikke været set i ugevis, før der igen var observationer, som tyder på, at den stadig er i live. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce