Annonce
Aabenraa

Fra New Zealand til Aabenraa: Kamilla har valgt sin base

Kamilla Gerhardt Nielsen nyder at kunne folde sin kreativitet ud på sygehuset i Aabenraa. Foto: Ulrik Pedersen

Kamilla Gerhard Nielsen har været kloden rundt og arbejdet. Nu har hun fundet sit rette sted som mor og overlæge. Nemlig Aabenraa Kommune.

Høje Kolstrup: New Zealand, Grønland, Sverige, Norge, Ecuador, Færøerne.

Den nu 47-årige Kamilla Gerhard Nielsen har haft mange postadresser rundt om i verden, efter hun blev færdiguddannet som læge med speciale i gynækologi og obstetrik.

- Det gælder nemlig om at føle en intensitet i sit liv, fortæller hun.

Men som årene gik, kom trængen til at finde en base med plads til fast arbejde og familieudvidelse. Fra bopælen i New Zealand ringede Kamilla Gerhard Nielsen derfor til 20 af de danske sygehuse med fødselsafdelinger, som hun i forvejen ikke havde et indgående kendskab til.

- Jeg kom i tale med klinikleder Bo Sultan, som via en Skype-forbindelse fortalte mig om livet på gynækologisk afdeling på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa. Jeg fik et stærkt indtryk af, at afdelingen rummede en høj faglighed med plads til at være kreativ og inddrage patienterne. Desuden havde afdelingen et af landets laveste kejsersnitsfrekvenser, så min interesse lå der, fortæller Kamilla Gerhard Nielsen, der er født og opvokset i Rødovre i København.

Interessen viste sig at være gensidig, og selv om der ikke var en stilling passende til Kamillas kvalifikationer ledig, oprettede sygehuset en og tilbød hende en vikarkontrakt.

- Men jeg havde også krav til, hvad min families nye bopæl skulle råde over. Det skulle være en by med gymnasium til mine børn, der skulle være smuk natur, og der skulle være huspriser, der ikke mindede om dem, jeg kender fra København. Aabenraa opfyldte alle behov, fortæller Kamilla Gerhard Nielsen, der i dag er bosat med familien i nærheden af Høje Kolstrup.

Nyt projekt

Kamilla Gerhard Nielsen, der bor sammen med sin mand og to børn, er for tiden i gang med et nyt projekt på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa.Projektet omhandler sædefødsler, hvilket er fødsler af børn i sædestilling til terminen.

Filosofien er tidligere i verdensomspændte undersøgelser blevet stemplet som farlig. Men det modbeviser både Kamilla og nye undersøgelser.

Snart venter et seminar på sygehuset, hvor Kamilla skal holde foredrag foran 100 indbudte gæster.

Snart skal Kamilla Gerhard Nielsen stå for et seminar om sædefødsler. Foto: Ulrik Pedersen

Valgte rigtigt

Beslutningen om at slå sig ned i Aabenraa Kommune og arbejde på Sygehus Sønderjylland har for Kamilla Gerhard Nielsen vist sig at være det helt rigtige valg.

- Indtrykket er, at det er langt bedre at være her, end jeg havde regnet med. På arbejdet er der en god omgangstone, hvor alle kolleger hjælper hinanden, og hvor der emmer af kreativitet. Jeg har tidligere været tilknyttet Rigshospitalet, som jeg var glad for. Men det er stort, og arbejdspresset blev for stort, forklarer Kamilla Gerhard Nielsen, der i dag er overlæge på afdelingen for gynækologi og obstetrik.

JydskeVestkysten har siden efteråret sat spot på Sygehus Sønderjylland og dårlige arbejdsforhold, som flere interne undersøgelser påpeger. Kamilla Gerhard Nielsen har fulgt med i sagen, men kan ikke nikke genkendende til en arbejdsplads, hvor der er uro.

- Jeg kan ikke se det. Og det gjorde mig ked af det at læse om det. Okay, der kan være nogle kolleger, som har svært ved at få ting igennem, men for mig, der har berøringsflade med andre centre, kan jeg ikke nikke genkendende til det, siger hun.

Glæden kan man ikke tage fra Kamilla Gerhard Nielsen. Ud over trivsel på arbejdet nyder hun nemlig også mange af de tilbud og muligheder, som kommunen byder på.

- Jeg går til kajak og windsurfing i fritiden. Og så har jeg lige fundet ud af, at der er en økologisk forening, som jeg nu også er medlem af, siger hun.

Kamilla Gerhardt Nielsen har nydt sin tid som ansat hos Sygehus Sønderjylland trods mediestor. Foto: Ulrik Pedersen
Kamilla Gerhardt Nielsen har nydt sin tid som ansat hos Sygehus Sønderjylland trods mediestor. Foto: Ulrik Pedersen
Kamilla Gerhardt Nielsen har nydt sin tid som ansat hos Sygehus Sønderjylland trods mediestor. Foto: Ulrik Pedersen
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Trivslen styrtdykker blandt ansatte på kaosramt sygehusafdeling: Bliver mobbet i arbejdstiden og stoler ikke på ledelsen

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Ændringer i usædvanligt boligprojekt: Smykkedesigner vil omdanne Koldings ikoniske vandtårn til endnu flere lejligheder

Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Esbjerg

Ni elever i samme klasse smittet på ni dage: Hvorfor bliver årgangen ikke hjemsendt og testet?

Haderslev

Ole Sørensen overrasket med fornem teaterpris

Lyt: Florin overlever ved at sælge hjemløse-aviser: - Min eneste drøm er, at mine børn får et bedre liv

Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Aabenraa

Politiet mistænker vanrøgt: Flere får fundet døde i skur

Esbjerg

Måbende trafikanter: Esbjergs store lys-juletræ til flere hundredtusinder kroner fældet

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Sønderjyske Fodbold

Sorte tal på bundlinjen: Rekordsalg bidrog til overskud for SønderjyskE

Haderslev For abonnenter

Avisen har spurgt byrådsmedlemmerne, hvad vælgerne kan forvente af dem de næste fire år: Flere ønsker ikke at svare

Aabenraa

Endnu en dom er faldet i stor sønderjysk narkosag: 31-årig slipper for fængsel

Annonce