Annonce
Esbjerg

Fra statsminister-ros til afskedigelser: Opbremsning i vindindustrien koster job hos Polytech

Adm. direktør hos Polytech, Mads Kirkegaard, er ked af at måtte sige farvel til 70 dygtige medarbejdere. Afskedigelserne sker som følge af den generelle markedssituation i vindmølleindustrien. Foto: Christer Holte/PolyTech).
Trods de ambitiøse målsætninger for den grønne omstilling oplever vindmølleindustrien for tiden en opbremsning i konkrete aktiviteter. Derfor påtænker Polytech i Bramming nu at tilpasse organisationen til markedet ved at opsige 70 medarbejdere.

Bramming: På grund af den generelle markedssituation i vindmølleindustrien er Polytech nu tvunget til at tilpasse organisationen.

Konkret påtænker Polytech at opsige 70 ud af Polytechs 850 medarbejdere. De påtænkte opsigelser omfatter både funktionærer, faglærte og ufaglærte medarbejdere.

– Vi ser meget ambitiøse målsætninger for den grønne omstilling over hele verden. Men tempoet og mængden af konkrete ordrer og opgaver afspejler ikke de ambitioner her og nu. Flere spillere i vindmølleindustrien nedjusterer, hvilket forplanter sig hele vejen ned gennem den globale værdikæde, som vi er en del af. Det er vi som ansvarlig virksomhed nødt til at reagere på, siger adm. direktør Mads Kirkegaard.

Annonce

Sund og stærk forretning

Polytech designer og producerer løsninger, der forlænger møllevingernes levetid og optimerer deres ydeevne. Derfor kan det mærkes direkte, når nye vindmølleprojekter er forsinkede.

Virksomheden har en klar forventning om, at der er tale om en midlertidig tilpasning. På længere sigt er der stærke indikationer på, at omstillingen til grøn energi fortsætter med fuld styrke.

– Polytech har stadig en sund og stærk forretning. Men her og nu må vi tilpasse vores organisation og kapacitet, så den afspejler virkeligheden, som den ser ud i markedet, siger Mads Kirkegaard og forklarer, at det endnu ikke er besluttet, på hvilke af Polytechs afdelinger i ind- og udland, afskedigelserne vil finde sted.

– Vi er naturligvis meget kede af at måtte sige farvel til så mange dygtige medarbejdere, og vi gør, hvad vi kan for at hjælpe hver enkelt medarbejder godt videre, siger han.

Polytech påbegynder nu en forhandlingsproces med de berørte medarbejdergrupper via de faglige organisationer.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Politikere skrider ind i sag om voldsomt svigt af  8-årige retarderede Victor: Ny byrådsprofil kalder det hykleri og mener, at det har foregået i årevis

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Erhverv For abonnenter

Pizzeria havde ingen penge og skyldte 1,4 millioner kroner: Direktør har nu fået tre års konkurskarantæne

Haderslev

Is hele året på Torvet: John ismand dropper efterlønnen

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Esbjerg For abonnenter

Byrådsflertal afviser Nye Borgerlige: Politikernes lønninger og goder fremstår helt tydelige for borgerne

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Esbjerg

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Haderslev

Bohéme har udvidet: Webshop skal være med til at fremtidssikre den fysiske butik

Annonce