Annonce
Varde

Frivillige må fortsat arbejde gratis: Corona udsætter salg af borgerejet hotel

Her ses Gert Thomsen, bestyrelsesmedlem, og Ole Nielsen, formand, der er blandt de frivillige, som  sørger for at drive Ansager Musikhotel. En afklaring om et eventuelt salg er et stykke væk. Arkivfoto:: Morten Nielsen
Der er mulige købere, men indtil nu må de væbne sig med tålmodighed. Alt imens må frivillige arbejde, når der afholdes selskaber på kendt hotel i Ansager.
Annonce

Ansager: Coronapandemien har udskudt en ekstraordinær generalforsamling, som skal afklare fremtiden for Ansager Musikhotel, som siden den 1. juli har været uden forpagter. Det betyder, at det er frivillig, ulønnet arbejdskraft, som i øjeblikket sørger for, at der er hoteldrift. Det er bestyrelsesmedlemmer bag det borgerejede selskab, som lægger deres arbejdskraft på hotellet i øjeblikket - for eksempel når der er selskaber.

- Der skal to generalforsamlinger til, at vi kan arbejde videre med et eventuelt salg, siger Ole Nielsen, der er formand for Ansager Hotel ApS, som ejer bygningerne.

Den første ordinære generalforsamling har været afholdt. Her blev der givet bemyndigelse til bestyrelsen til at undersøge mulighederne for et salg, men der var ikke mødt anpartshavere nok op til, at beslutningen er gyldig. Den ekstraordinære generalforsamling er udskudt på ubestemt tid, og der er derfor ikke udsigt til et hurtigt salg.

Ole Nielsen oplyser desuden, at den ekstraordinære generalforsamling ikke blot er en formssag. Der er delte meninger blandt andelshaverne om, hvorvidt man skal sælge eller forsøge som hidtil at drive hotellet med en forpagter.

Annonce

Ingen virtuel afvikling

Ole  Nielsen ser selvfølgelig gerne en afklaring, men han mener ikke, at generalforsamlingen bør afvikles virtuelt. Man bør vente, til der atter kan lempes på forsamlingsforbuddet på 50 personer.

Der ligger to skriftlige tilbud på hotellet.


Der skal to generalforsamlinger til, at vi kan arbejde videre med et eventuelt salg.

Ole Nielsen, formand for Ansager Hotel ApS


Ansager Musikhotel omfatter både selve hotellet og en hytteby.

Der var 16-18 lokale private långivere med tilknytning til Ansager, der for nogle år siden udlånte cirka en million kroner til renovering af hotellet, og især disse risikerer at miste penge, mens kreditforening og bank er prioriteret højere.

Der er en række forslag i spil, så deres tab bliver så lille som muligt.

Hotellet har fået en del selskaber aflyst som følge af forsamlingsforbuddet på 50 personer. Hotellet håber naturligvis på en økonomisk kompensation.

Mariehaven drev hotellet

  • Det var frem til den 1. juli Mariehaven, som er kendt som Helge Engelbrechts koncertsted, der drev Ansager Musikhotel som forpagter.
  • Men corona gjorde, at Helge Engelbrecht som hoteldirektør smed håndklædet i ringen - og at det borgerejede anpartsselskab bag bygningen er nu i færd med at tage stilling til hotellets fremtid.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Fond bag fritidscentret får ti år mere

Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce