Annonce
Sønderborg

Fyrværkeri i kilovis fjernet fra gårdbrand

Herfra ledes slaget af politiets og brandværnets indsatsledere. Foto: Timo Battefeld
Der var næsten 16 kilogram fyrværkeri i en lade ved Øster Snogbæk, der udbrændte torsdag eftermiddag. Fyrværkeriet blev hentet ud af brandfolk, så det ikke udløste endnu større skader.
Annonce

Snogbæk: Røgsøjlerne stod 100 meter op i luften og kunne ses fra Alssundbroen, da en lade ved en landejendom i Øster Snogbæk brændte torsdag eftermiddag.

- Vi har styr på det nu, og vi skal bare sørge for, at branden ikke udvikler sig, så vi sikrer, at den ikke breder sig til stuehuset. Det sker heller ikke, siger indsatsleder Henrik Jacobsen, Sønderborg Brand & Redning. Han tilkaldte en stor kran, der skulle pille taget af laden.

Der var en del halm i laden, men allerede da brandværnet kom til stedet, stod det klart, at der også lå en større mængde fyrværkeri i laden.

- Det er ikke ulovligt fyrværkeri, men det er mængden, der gør, at det er ulovligt, fortæller Christian Lehmann, der er politiets indsatsleder på stedet. Det var ladens ejer, der selv fortalte om de store mængder fyrværkeri. Der var næsten 16 kilogram, og det er ulovligt at ligge inde med mere end fem kilo.

- Vi fik straks hentet det fyrværkeri ud, så det ikke skulle gøre branden værre, fortæller Henrik Jacobsen.

Ilden trak en del nysgerrige til stedet, og politiet måtte have en større styrke og en del køretøjer til stedet, så brandværnets tankvogne kunne køre til og fra stedet på de smalle biveje.

Brandårsagen er endnu ikke slået fast, men der blev på stedet talt om, at ilden kunne være sket i eller omkring en overophedet traktor.

Det er ikke ulovligt fyrværkeri, men det er mængden, der gør, at det er ulovligt.

Christian Lehmann, indsatsleder, Syd- & Sønderjyllands Politi

Først sort - siden hvid røg fra laden i Øster Snogbæk.Foto:Timo Battefeld
Brand i Øster Snogbæk.Foto:Timo Battefeld
Brand i Øster Snogbæk.Foto:Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce