Annonce
Kolding

Gårdbrand ved Bjert: Alle dyr er ude

Foto: Søren Gylling

Bjert: Der er tidligt tirsdag morgen udbrudt brand på en gård i Skartved ved Bjert. Gården har en kreaturbesætning, og kort efter klokken syv kunne brandvæsenet oplyse, at alle dyr var reddet ud. En enkelt kalv er desværre omkommet.

Tidligere i morges var en del af de cirka 30 kalve ellers ikke kommet i sikkerhed endnu.

- Der er en lille flok på omkring 10 dyr, der ikke er kommet ud, men det arbejder de på dernede, sagde vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Lars Grønlund, der kategoriserede branden som stor.

Annonce

Nu skal kalvene tilses af en dyrlæge for at finde ud af, om de har taget skade ved branden.

Ingen mennesker har været i fare under branden, og den er nu så meget under kontrol, at den ikke kan sprede sig yderligere. Nu gælder det efterslukning, skriver Trekantbrand på Twitter.

Brandfarlig halm

Brandvæsenet modtog alarm kort før klokken fire tirsdag morgen, og en times tid senere havde brandfolkene nogenlunde kontrol, selvom gårdens megen halm truede med at volde problemer.

- De er så småt ved at have kontrol over det, men der er en del halm, og det kan være svært at få helt styr på. Men det lyder som om, der er kommet så meget styr på det, at man kan begrænse spredningen, sagde Lars Grønlund.

Slukningsarbejdet har krævet mandskab og udstyr fra fire stationer i lokalområdet; Kolding, Tyrstrup, Stepping og Fredericia.

TrekantBrand oplyste tirsdag aften kort efter klokken 18, at branden var ved at være slukket, men at brandvæsnet ville være til stede ved branden nogle timer endnu.

Brandårsagen er endnu ikke kendt. Sydøstjyllands Politi mistænker ikke noget kriminelt. I stedet går tankerne ifølge vagtchef Jeppe Thranum på en elektrisk kortslutning.

Først i de kommende dage, når brandtomten er blevet kold, kan årsagen undersøges.

Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce