Annonce
Varde

Gammelt firma i byggebranchen må dreje nøglen på trist baggrund: Tre bliver arbejdsløse

Isoklink lå på Slotsgade i Ølgod, men ud til rute 12 Herningvej. Foto: Google Street View
Et 37 år gammelt aktieselskab er under konkursbehandling. Der er tilsyneladende kun få kreditorer, der har penge i klemme. Men lønningerne kunne ikke fuldt ud betales.
Annonce

Ølgod: Det er på en trist baggrund, at aktieselskabet Isoklink af 1982 med hjemsted på Slotsgade i Ølgod nu er under konkursbehandling ved skifteretten i Esbjerg. Der er tale om et 37 år gammelt aktieselskab, men Isoklinks historie går længere tilbage som leverandør til byggeri. Allerede i 1960'erne handlede firmaet med byggematerialer - men specialiserede sig senere i klinker og fliser.

Der er Simon Bjerre Mortensen, der senest har været eneejer af aktieselskabet. Men sygdom har tvunget ham til at afhænde firmaet. JydskeVestkysten har været i kontakt med familien, som ikke vil stå frem om selve konkursen.

Men resterne af firmaet - varelager og navn - var solgt, før selskabet blev begæret konkurs lige efter nytår. Derfor lever firmanavnet Isoklink nu i Middelfart, men i et andet selskab med et andet cvr-nummer.

Det er Allan Sørensen, der er indsat som bobestyrer i konkursboet, men det er advokat Malene Buch Andersen, der i praksis fører sagen.

Egenkapitalen skrumpede

  • Isoklink har i de seneste tre år givet underskud, og egenkapitalen blev reduceret år for år.
  • Der var en egenkapital på 814.000 kroner på det seneste regnskab for 2018.
Annonce

Erhvervsstyrelsen krævede firma opløst

Det er Erhvervsstyrelsen, der har krævet selskabet opløst som følge af, at der ikke var indsendt lovpligtige oplysninger, forklarer Malene Buch Andersen, der ligesom Allan Sørensen arbejder for Penta Advokater med afdelinger i Sydvestjylland.

Derfor har hun arbejdet med det, som brutalt på juristsprog hedder likvidation af Isoklink af 1982 A/S. Det betyder, at selskabet opløses.

Under arbejdet med likvidation kom det frem, at aktieselskabet på trods af salg af varelager og navn var insolvent, altså ikke kan betale samtlige tilgodehavender.

- Der er dog stor dækning, siger Malene Buch Andersen.

At der er stor dækning betyder, at det er et lille beløb, som kreditorerne har i klemme.

- Der manglede penge til lønninger, siger hun.

Der var ved slutningen tre ansatte på lønningslisten i aktieselskabet.

Mener du at have krav i konkursboet, skal du sende et dokumenteret krav til kurator, som formelt er Allan Sørensen. Det bør ske senest fire uger efter den 7. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Nordtyskland

Risikerer fængsel: Tysk familiefar tog på McDonalds, selv om han vidste, han var smittet

Trekantområdet

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Annonce