Annonce
Varde

Gammelt firma i byggebranchen må dreje nøglen på trist baggrund: Tre bliver arbejdsløse

Isoklink lå på Slotsgade i Ølgod, men ud til rute 12 Herningvej. Foto: Google Street View
Et 37 år gammelt aktieselskab er under konkursbehandling. Der er tilsyneladende kun få kreditorer, der har penge i klemme. Men lønningerne kunne ikke fuldt ud betales.

Ølgod: Det er på en trist baggrund, at aktieselskabet Isoklink af 1982 med hjemsted på Slotsgade i Ølgod nu er under konkursbehandling ved skifteretten i Esbjerg. Der er tale om et 37 år gammelt aktieselskab, men Isoklinks historie går længere tilbage som leverandør til byggeri. Allerede i 1960'erne handlede firmaet med byggematerialer - men specialiserede sig senere i klinker og fliser.

Der er Simon Bjerre Mortensen, der senest har været eneejer af aktieselskabet. Men sygdom har tvunget ham til at afhænde firmaet. JydskeVestkysten har været i kontakt med familien, som ikke vil stå frem om selve konkursen.

Men resterne af firmaet - varelager og navn - var solgt, før selskabet blev begæret konkurs lige efter nytår. Derfor lever firmanavnet Isoklink nu i Middelfart, men i et andet selskab med et andet cvr-nummer.

Det er Allan Sørensen, der er indsat som bobestyrer i konkursboet, men det er advokat Malene Buch Andersen, der i praksis fører sagen.

Annonce

Egenkapitalen skrumpede

  • Isoklink har i de seneste tre år givet underskud, og egenkapitalen blev reduceret år for år.
  • Der var en egenkapital på 814.000 kroner på det seneste regnskab for 2018.

Erhvervsstyrelsen krævede firma opløst

Det er Erhvervsstyrelsen, der har krævet selskabet opløst som følge af, at der ikke var indsendt lovpligtige oplysninger, forklarer Malene Buch Andersen, der ligesom Allan Sørensen arbejder for Penta Advokater med afdelinger i Sydvestjylland.

Derfor har hun arbejdet med det, som brutalt på juristsprog hedder likvidation af Isoklink af 1982 A/S. Det betyder, at selskabet opløses.

Under arbejdet med likvidation kom det frem, at aktieselskabet på trods af salg af varelager og navn var insolvent, altså ikke kan betale samtlige tilgodehavender.

- Der er dog stor dækning, siger Malene Buch Andersen.

At der er stor dækning betyder, at det er et lille beløb, som kreditorerne har i klemme.

- Der manglede penge til lønninger, siger hun.

Der var ved slutningen tre ansatte på lønningslisten i aktieselskabet.

Mener du at have krav i konkursboet, skal du sende et dokumenteret krav til kurator, som formelt er Allan Sørensen. Det bør ske senest fire uger efter den 7. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce