Annonce
Billund

Genbrugspladser bliver hegnet ind: Sygesikringskort skal give adgang

De tre nærgenbrugsstationer i Vorbasse, Filskov og Sdr. Omme bliver nu hegnet ind, ligesom der bliver opsat adgangsbomme. Arkivfoto: Martin Ravn
De tre nærgenbrugsstationer i Vorbasse, Sdr. Omme og Filskov får alle indhegning, adgangsbom og åbningstider. De meget liberale regler, der hidtil har været på pladserne, har givet for mange problemer.
Annonce

Filskov/Sdr. Omme/Vorbasse: Det vil fremover være forbundet med restriktioner, når borgerne skal aflevere deres affald på de tre kommunale nærgenbrugsstationer i Vorbasse, Filskov og Sdr. Omme.

Politikerne i kommunens teknik- og miljøudvalg har vendt tommelfingeren i vejret til et forslag, der kommer til at betyde flere forandringer på nærgenbrugsstationerne i de tre byer.

Genbrugspladserne i Filskov og Sdr. Omme vil blive hegnet ind - det er pladsen i Vorbasse i forvejen - og der vil i den forbindelse blive opsat en bom, som kun går i vejret for dem, der rent faktisk har ret til at komme og aflevere deres affald på pladsen. Det har nemlig vist sig som et problem, at kommunens genbrugspladser får besøg af for mange mennesker, der bor i andre kommuner.

Adgang til genbrugspladserne kommer blandt andet til at ske ved en app, men politikerne har besluttet, at der skal være endnu en mulighed for at få adgang.

- Det er fint nok med en app, men vi vil også have en løsning, hvor der er mulighed for at bruge sit sygesikringsbevis, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Dyrt med mange fejl

Som de tre nærgenbrugsstationer bliver drevet i dag, koster det hvert år 235.000 kroner mere end budgetteret, fordi der bliver brugt for meget energi på fejlsorteringer.

Derfor bliver der nu brugt lidt mere end en million kroner på, at de tre pladser kan blive hegnet ind, ligesom der kan opstilles adgangsbomme.

Annonce

App er ikke nok

Baggrunden for, at det ikke bliver vurderet tilstrækkeligt med en app, er, at der trods alt stadig er mange mennesker, der ikke ejer en smartphone.

- En app er en god ting, for så kan man sende oplysninger ud, men ifølge Danmarks Statistik er der cirka 20 procent af borgerne, der ikke har en smartphone. Dem sorterer vi fra, hvis der ikke er mulighed for at bruge sygesikringskort, siger Per Nyhus.

Annonce

Nødvendigt at stramme op

Det er nødvendigt at stramme op på de tre nærgenbrugsstationer, da kommunen bruger alt for mange ressourcer på affald, der er afleveret forkert. Stikprøver viser, at 25 procent af affaldet bliver sorteret forkert, og sidste år blev der på hver af de tre genbrugsstsationer hver eneste måned henstillet 140 kilo affald.

De nye tiltag med adgangsbom og indhegning kommer til at koste mere end en million kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce