Annonce
Billund

Genbrugspladser bliver hegnet ind: Sygesikringskort skal give adgang

De tre nærgenbrugsstationer i Vorbasse, Filskov og Sdr. Omme bliver nu hegnet ind, ligesom der bliver opsat adgangsbomme. Arkivfoto: Martin Ravn
De tre nærgenbrugsstationer i Vorbasse, Sdr. Omme og Filskov får alle indhegning, adgangsbom og åbningstider. De meget liberale regler, der hidtil har været på pladserne, har givet for mange problemer.

Filskov/Sdr. Omme/Vorbasse: Det vil fremover være forbundet med restriktioner, når borgerne skal aflevere deres affald på de tre kommunale nærgenbrugsstationer i Vorbasse, Filskov og Sdr. Omme.

Politikerne i kommunens teknik- og miljøudvalg har vendt tommelfingeren i vejret til et forslag, der kommer til at betyde flere forandringer på nærgenbrugsstationerne i de tre byer.

Genbrugspladserne i Filskov og Sdr. Omme vil blive hegnet ind - det er pladsen i Vorbasse i forvejen - og der vil i den forbindelse blive opsat en bom, som kun går i vejret for dem, der rent faktisk har ret til at komme og aflevere deres affald på pladsen. Det har nemlig vist sig som et problem, at kommunens genbrugspladser får besøg af for mange mennesker, der bor i andre kommuner.

Adgang til genbrugspladserne kommer blandt andet til at ske ved en app, men politikerne har besluttet, at der skal være endnu en mulighed for at få adgang.

- Det er fint nok med en app, men vi vil også have en løsning, hvor der er mulighed for at bruge sit sygesikringsbevis, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Dyrt med mange fejl

Som de tre nærgenbrugsstationer bliver drevet i dag, koster det hvert år 235.000 kroner mere end budgetteret, fordi der bliver brugt for meget energi på fejlsorteringer.

Derfor bliver der nu brugt lidt mere end en million kroner på, at de tre pladser kan blive hegnet ind, ligesom der kan opstilles adgangsbomme.

App er ikke nok

Baggrunden for, at det ikke bliver vurderet tilstrækkeligt med en app, er, at der trods alt stadig er mange mennesker, der ikke ejer en smartphone.

- En app er en god ting, for så kan man sende oplysninger ud, men ifølge Danmarks Statistik er der cirka 20 procent af borgerne, der ikke har en smartphone. Dem sorterer vi fra, hvis der ikke er mulighed for at bruge sygesikringskort, siger Per Nyhus.

Annonce

Nødvendigt at stramme op

Det er nødvendigt at stramme op på de tre nærgenbrugsstationer, da kommunen bruger alt for mange ressourcer på affald, der er afleveret forkert. Stikprøver viser, at 25 procent af affaldet bliver sorteret forkert, og sidste år blev der på hver af de tre genbrugsstsationer hver eneste måned henstillet 140 kilo affald.

De nye tiltag med adgangsbom og indhegning kommer til at koste mere end en million kroner.

Annonce
Kultur For abonnenter

Louis Bülow fortæller: Da Sputnik satte mit barndoms land på den anden ende

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Aabenraa

Jebsen-arvinger holder hånden under passion: Nyt naturcenter består

Kolding

Beruset mand anholdt: Kørte i den gale retning på motorvejen

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Kommentar: Selvfølgelig bliver Billund større - også med en motorvej

EfB

Mads Larsen glæder sig over klar strategi og central rolle på holdet: Ny EfB-anfører er i sit livs form

Sport

Mens du sov: Få nattens danske OL-højdepunkter her

Aabenraa

Har været forsvundet siden lørdag eftermiddag: Politiet beder borgere om hjælp med at finde savnet 68-årig kvinde

Varde For abonnenter

Hun søgte aktiv dødshjælp, før en kostomlægning befriede hende fra et liv i smerter

Sydjylland

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Annonce