Annonce
Haderslev

Generationsskiftet stoppede brat: Slagter Worthmann fra Sdr. Viltrup har solgt livsværket efter 99 år

Blot ét år før Slagter Worthmann i Rødekro den 8. august 2021 kan fejre sit 100 års jubilæum sælger Jørgen Worthmann (i midten) virksomheden til den familieejede sønderjyske fjerkræproducent Gråsten Fjerkræ i Kværs. I forbindelse med handlen forlader til højre Gunder P. Jensen formandsposten i fjerkrækoncernen for at blive  direktør og daglig leder i Slagter Worthmann. Til venstre Werner Worthmann underskrev, på vegne af sønnen Jørgen, aftalen med Gråsten Fjerkræ. Foto: BM fotografi
Slagtervirksomheden Worthmann, der blev grundlagt i Sdr. Vilstrup for 99 år siden, har fået ny ejer. Gråsten Fjerkræ A/S har per 1. september overtaget slagteriet, der for 15 år siden flyttede til Rødekro. En tragedie lægger bag salget.

SDR. VILSTRUP: Den landskendte slagtervirksomhed, Worthmann i Rødekro, fik per 1. september nye ejere.

Det er Gråsten Fjerkræ A/S, der har overtaget virksomheden for et ikke oplyst millionbeløb for dermed blandt andet at kunne øge sin produktion af kyllingepølser og pålæg samtidig med, at man vil fastholde og udbygge Worthmanns position på markedet, lyder det i en pressemeddelelse.

Familien Worthmann har drevet slagterforretningen i fire generationer.

Annonce

De første mange år i Sdr. Vilstrup ved Haderslev, hvor familien stadig bor.

I 2019 blev familien ramt af en tragedie.

Fjerde generation Jørgen Worthmann blev ramt af et hjertestop og var død i halvanden time. Han kæmper i dag med mén  - blandt andet med sin før- og nu-hukommelse, hvorfor det ikke er muligt for ham at drive familievirksomheden videre.

Så det er tredje generation, Werner Worthmann, der på vegne af sønnen Jørgen, har underskrevet aftalen med Gråsten Fjerkræ.


Vi har været på en spændende rejse, hvor vi med sønderjysk ydmyghed har opbygget en forretning baseret på kvalitet og service overfor vore kunder – store som små.

Werner Worthmann, tredje generation


Grænsehandlen gav et boom

For 15 år siden flyttede Slagter Worthmann fra Sdr. Vilstrup til nye og moderne faciliteter i Rødekro.

Det skete på et tidspunkt, hvor virksomheden, som første danske leverandør begyndte at afsætte kød, pølser og pålæg til detailforretningerne ved den dansk-tyske grænse.

Det gav et voldsomt boom i afsætningen.

-Skal vi fortsætte den positive udvikling, vi er inde i, må vi finde nye produktionsfaciliteter udenfor Kværs, og her så vi mulighederne for et tæt samarbejde med Worthmann, siger Gunder P. Jensen, der forlader formandsposten i Gråsten Fjerkræ for at blive administrerende direktør i Slagter Wortmann.

-Vi har været på en spændende rejse, hvor vi med sønderjysk ydmyghed har opbygget en forretning baseret på kvalitet og service overfor vore kunder – store som små. Vi afleverer en flot virksomhed til Gråsten Fjerkræ i den overbevisning om, at det bliver en win-win situation for begge parter, siger Werner Worthmann.

Der sker ingen personaleændringer i forbindelse med handlen.

Trods omstændighederne var humøret højt ved firmaoverdragelsen. Slagter Worthmann fortsætter. BM fotografi

Slagter Worthmann

Slagter Worthmann, der blev grundlagt i Sdr. Vilstrup for 99 år siden i 1921, har de seneste årtier oplevet en voldsom fremgang i salget af kød, pølser og pålæg til en række af landets toneangivende detailvirksomheder – blandt andet en international kæde, som under private label får produceret sine luksuspølseprodukter i Rødekro.

Worthmanns produkter afsættes også til cateringvirksomheder, hoteller og restauranter samt pølsevogne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Første læs opgravede mink er brændt i Kolding: Lugter mindre end skraldebilen og er ikke en 'klistret suppedas'

Sydjylland

Gode coronanyheder - smitten falder drastisk i flere pressede kommuner

Kolding

Smittetal i Kolding er næsten fordoblet på 11 dage: Flere børn og unge bliver smittet nu

Annonce