Annonce
Sønderjyske Fodbold

En ønskespiller for Glen Riddersholm: Hans navn står og blinker

SønderjyskE-cheftræner Glen Riddersholm fik søndag to nye spillere ind i sin trup, men der skal meget gerne hentes flere. En venstreback har topprioritet, og navnet Marc Dal Hende står og blinker. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Søndag skrev SønderjyskE kontrakt med en australsk målmand og en amerikansk angriber, så nu er topprioriteten at hente en mand til pladsen som venstre back, hvor de lyseblå forsøgte rigtig meget forskelligt i sidste sæson. En af heltene fra sølvholdet i sæson 2015-16 kunne være en løsning.
Annonce

- En ønskespiller, hvis du spørger mig. Han kender kulturen, og han har den rigtige karakter.

Det skorter ikke på roserne fra cheftræner Glen Riddersholm, når navnet Marc Dal Hende bliver nævnt.

Den erfarne venstreback, der tilbage i sæsonen 2015-16 var med til at vinde sølv med SønderjyskE, har godt nok kontrakt med mestrene fra FC Midtjylland frem til næste sommer, men han er ikke i nærheden af startopstillingen, og derfor er det planen, at han finde sig en ny klub.

Og Riddersholm ser altså meget gerne, at Dal Hende vender tilbage til SønderjyskE, hvor han meget nemt kunne være manden, der kunne løse klubbens udfordringer på venstre back.

I hvert fald er en ny venstreback lige nu topprioritet hos de lyseblå.

- Vi forsøgte rigtig meget på den position i sidste sæson, så derfor står navnet Marc Dal Hende naturligvis og blinker. Hos os kunne han få gang i karrieren igen og måske senere få opfyldt drømmen om at prøve sig af i udlandet, forklarer Glen Riddersholm.

- Jeg holder fast i, at han vil være en ønskespiller, og jeg kender ham jo rigtig godt, men der er intet konkret på det. Det vil jeg gerne understrege.


Vi forsøgte rigtig meget på den position i sidste sæson, så derfor står navnet Marc Dal Hende naturligvis og blinker.

SønderjyskE-træner Glen Riddersholm


Annonce

To nye ansigter

SønderjyskE, der mandag indleder en seks uger lang træningsopstart med forskellige fysiske tests, har sagt farvel til hele seks spillere efter sidste sæson, men søndag blev der skrevet under med både en ny målmand og en angriber.

JydskeVestkysten har tidligere nævnt australske Lawrence Thomas, som en mulig erstatning for målmand Sebastian Mielitz, der havde et stort ønske om at vende hjem til Tyskland, og sådan endte det med at blive.

- Ham glæder vi os til at arbejde med. Han er cool på bolden og dejlig aggressiv i sin tilgang til spillet. Nu skal han lige vænne sig til at være hos os, og derfor er jeg også meget tilfreds med, at det er lykkedes at få tingene forhandlet på plads, så han kan være med allerede fra den første træning, siger Riddersholm, der har taget den tidligere FCM-spiller Jakob Poulsen, som har spillet sammen med Lawrence Thomas i Australien, med på råd.

- Både omkring det sportslige og det menneskelige har Jakob sagt god for ham, men vi har selvfølgelig også researchet meget grundigt. Han er ærgerrig, og ærgerrige spillere vil vi gerne have i SønderjyskE.

Annonce

Stor og stærk

Og så er der også signet med 22-årige Haji Wright. Han er amerikaner og en stor og stærk angriber, der har spillet i Europa i de seneste mange år. Han er en anderledes type end Anders K. Jacobsen og Anders Christiansen, der er de to øvrige angribere i truppen.

- Han har blandt andet været i Schalke 04 i Tyskland, så han er godt skolet. På det seneste har han spillet i hollandske Venlo. Vi håber, at han kan få sit store gennembrud hos os. Han giver os i hvert fald nye muligheder.

I forbindelse med mandagens træning har SønderjyskE 25-årige Nicklas Mouritsen til prøvetræning. Han er forsvarsspiller og har tidligere i karrieren været forbi Lyngby og FC Nordsjælland.

- De første uger skal spillerne have grundformen på plads. Det er meget uvant med så lang en opstart i sommerperioden, men jeg er sikker på, at spillerne kommer tilbage i en fin forfatning. Det gjorde de i hvert fald efter corona-pausen. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Annonce