Annonce
Varde

Godt nyt fra møbelkoncernen med afdeling i Kina: - Asien begynder at vågne igen

BoConcept har en stor indkøbsafdeling i Kina og melder om forår i hele Asien, hvor fabrikkerne er begyndt at åbne igen. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Møbelkoncernen BoConcept har en indkøbsafdeling med 25 medarbejdere i Kina. Og her er livet ved at vende tilbage som før corona. Ja hele Asien viser tydelige tegn på fremgang, siger direktør.
Annonce

Ølgod/Herning: Som bekendt for de fleste, så har coronavirussen sit arnested i Kina. Og det mærkede møbel- og boligindretningskoncernen BoConcept meget tydeligt for en del uger siden. Som det første sendte BoConcept - med afdelinger i både Ølgod og Herning - 430 ansigtsmasker til indkøbskontoret i Kina med 25 medarbejdere. Meget dyre ansigtsmasker, som kunne anvendes ti gange.

- Vi har heldigvis ikke haft registrerede tilfælde med corona, siger administrerende direktør Peter Raupach Linnet fra BoConcept.

Selv om BoConcept har sendt 125 medarbejdere hjem efter reglerne i regeringens kompensationsordning, så ser han ikke så sort på tingene. For midt i coronamørket er lyset igen begyndt at skinne.

- Vi er noget begunstiget af, at vi er globale. Asien begynder at vågne igen. Vi ser klare forbedringer, fortæller Peter Raupach Linnet.

Vi er noget begunstiget af, at vi er globale. Asien begynder at vågne igen. Vi ser klare forbedringer.

Adm. direktør Peter Raupach Linnet, BoConcept

Annonce

Fabrikker åbner igen

Både på markederne i Japan, Sydkorea og i Kina. Og som det absolut mest tydelige tegn på forbedringer ses, at fabrikkerne er begyndt af åbne igen i Kina, der har fået standset udbruddet af coronavirus.

- Vores leverandører er tæt på niveau før krisen. 80-100 procent. Det giver os en forhåbning om, at der også er noget efter corona, siger Peter Raupach Linnet.

Asien står cirka for en tredjedel af omsætningen hos BoConcept, der det seneste regnskabsår var totalt på godt 1,1 milliarder kroner. De to største markeder, Frankrig og Tyskland, er lige nu hårdt ramt. Men foråret i Asien betyder, at der fortsat produceres på fabrikken i Ølgod. Lige nu med en produktionskapacitet på 40 procent.

BoConcept har fortsat gang i fabrikken i Ølgod, da markederne i Japan, Sydkorea og Kina er ved at genfinde sig selv. BoConcept havde det seneste regnskabsår en omsætning på godt 1,1 milliarder kroner. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

26 har haft covid-19 i Varde Kommune

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Trekantområdet

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Annonce