Annonce
Sønderborg

Gourmet ænder hitter: Gråsten Fjerkær øger overskuddet

Bestyrelsesformand Gunder P. Jensen er tilfreds med 2019-regnskabet. Arkivfoto: Timo Battefeld
En fremgang i salget af gourmet ænder er stærkt medvirkende til, at virksomheden i Kværs kom ud af 2019 med plus på næsten en million kroner.

Kværs: Gråsten Fjerkræ A/S kunne i 2019 notere en fremgang i salget af gourmet ænder med 13,5 procent i forhold til 2018. Den fremgang kombineret med fokusering på en effektivisering af produktionen har givet fjerproducenten en bruttofortjeneste på 5,8 million kroner.

Overskud efter skat blev på 996.000 kroner svarende til en fremgang på knap 65 procent. Egenkapitalen blev også forøget og er nu på 5,5 millioner kroner.

- I 2019 oplevede vi et år, hvor der var flere penge mellem i hænderne på forbrugerne. Det betød øget interesse for produkter af høj kvalitet og økologi. Det nød vi godt af. Udover en vækst i salget af vores gourmetænder havde vi en vækst på 5,2 procent af vores økologiske kyllinger, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen.

Medvirkende til det øgede salg af Gråsten Gourmet Ænder er samarbejdet med Kokkelandsholdet, der anvendte gourmetanden i den menu de deltog med ved kokke-OL i Stuttgart i februar.

I 2019 oplevede vi et år, hvor der var flere penge mellem i hænderne på forbrugerne. Det betød øget interesse for produkter af høj kvalitet og økologi. Det nød vi godt af.

Bestyrelsesformand Gunder P. Jensen

Ramt af corona-krisen

Om muligheden for i 2020 at præsentere et ligeså godt årsregnskab, siger Gunder P. Jensen.

- I perioden marts til maj har vi vel skønsmæssigt mistet en ugentlig omsætning på en kvart million til corona nedlukning, og de penge kan ikke hentes hjem. Nu er mange af vore kunder tilbage efter en corona nedlukning og vi ser, at salget bevæger sig mod bedre tider. Dertil kommer, at vi nu er repræsenteret i flere og flere af de toneangivende detailforretninger.

Koncernen, der også omfatter selskabet Eurodan Poultry, som markedsfører franske fjerkræspecialiteter under navnet Label Danois, beskæftigede i 2019 cirka 20 medarbejdere. Hertil kommer omkring 250 medarbejdere på de gårde og slagterier, som man samarbejder med.

Gråsten Fjerkræ indgik i efteråret en partneraftale med den østrigske andeproducent Bio Ente om produktion af økologiske ænder til det skandinaviske marked. Aftalen betød, at den sønderjyske virksomhed råder over en slagtekapacitet på 1,3 millioner ænder årligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Gode coronanyheder - smitten falder drastisk i flere pressede kommuner

Annonce