Annonce
Erhverv

Grøn agenda skaber vækst i Koldings største virksomhed

Alfa Laval har investeret mere end 300 millioner kroner i faciliteterne i Kolding de seneste år, blandt andet et fuldautomatisk højlager. Afdelingen i Kolding med administrerende direktør Ole Rudbeck Petersen i spidsen har løftet omsætningen fra 2017 til 2018 med 11 procent til 1,7 milliarder kroner. Arkivfoto: Søren Gylling
I 70 år er der blevet produceret maskiner og udstyr til særligt fødevareindustrien hos Alfa Laval Kolding, der har udviklet sig fra lille maskinfabrik til Koldings største virksomhed målt i antal ansatte. De opadgående kurver er især drevet af en global efterspørgsel på klimavenlige løsninger og kvalitetsfødevarer.
Annonce

Kolding: Industrieventyret om Alfa Laval Kolding har været til at tage at føle på, siden virksomheden i 1950 startede som en mindre maskinfabrik med fire ansatte under navnet Lavrids Knudsens Maskinfabrik. Siden opkøbte den svenske industrikoncern Alfa Laval virksomheden, og i år kan de 700 medarbejdere på Koldings største virksomhed fejre 70-års jubilæum.

Virksomheden indledte med at producere løsninger i rustfrit stål til fødevareindustrien - en industri, der også den dag i dag er blandt virksomhedens vigtigste målgrupper, lyder det i en pressemeddelelse fra virksomheden.

- Vi er Alfa Laval-koncernens globale center for flowteknisk udstyr, og vores primære forretningsområder i dag er pumper, ventiler og tankudstyr til fødevareindustrien, bryggerier, mejerier, farmaceutiske - og kosmetiske industrier, udtaler administrerede direktør i Alfa Laval Kolding, Ole Rudbeck Petersen.

Kort om Alfa Laval

Alfa Laval er global leverandør af specialiserede produkter og procestekniske løsninger inden for varmeoverførsel, separation og væskebehandling. Løsningerne hjælper dem til at varme, køle, separere og transportere produkter i industrier, der fremstiller føde- og drikkevarer, kemikalier, medicinalvarer, stivelser, sukker og ætanol.

Alfa Lavals verdensomspændende organisation arbejder tæt sammen med kunder i næsten 100 lande om at fremme deres globale tilstedeværelse. Alfa Laval er noteret på børsen, og opnåede i 2018 en omsætning på 40,67 milliarder svenske kroner. Selskabet har omkring 17.200 ansatte verden over.

I 2018 har Alfa Laval-selskaberne i Danmark haft en omsætning på 4,7 mia. kr., og har godt 1.700 ansatte. Heraf arbejder omkring 700 på fabrikken i Kolding.

Annonce

Kigger mod Kina og Indien

Modsat de første spæde år så har Alfa Laval Kolding i dag fokus på det voksende globale marked. Ifølge de seneste eksporttal fra Danmarks Statistik var eksporten af maskiner og instrumenter i de første 11 måneder af 2019 hele 40 procent større end i hele 2009, og den udvikling mærkes også tydeligt hos Alfa Laval i Kolding, lyder det i pressemeddelelsen.

- Vi eksporterer langt hoveddelen af vores produktion, og det vidner om, at der på globalt plan er brug for løsninger, som kan ressourceoptimere produktion. Det gælder både vand- og strømforbrug samt forbrug af råvarer, og det er ikke alene vigtigt for bundlinjen, men også for miljøet og ikke mindst i forhold til den ressourceknaphed, vi ser i mange af verdens lande. Vi kigger desuden særligt mod markeder som Kina og Indien, hvor landenes voksende middelklasser øger efterspørgslen på kvalitetsfødevarer, lyder det fra Ole Rudbeck Petersen.

Annonce

Investering for 300 mio.

Udviklingen kan også ses på forretningen, hvor Alfa Laval Kolding alene fra 2017 til 2018 formåede at løfte omsætningen med 11 procent til 1,7 milliarder kroner.

- Vi er generelt inde i en positiv udvikling, som vi meget gerne ser fortsætte. Vi er selvfølgelig ikke immune overfor de ting, der foregår i verden. Politisk uro og handelssanktioner spiller en stor rolle for verdensøkonomien, men det samme gør den skærpede opmærksomhed omkring løsninger, der kan nedbringe ressourceforbruget og spild og generelt bidrage til den grønne omstilling af verdens produktionsapparat. Her har vi opbygget en god position i markedet, og den skal vi fortsætte med at udvikle og udnytte, siger Ole Rudbeck Petersen.

Alfa Laval har løbende styrket tilstedeværelsen i Kolding, hvor der over de seneste år er investeret mere end 300 millioner kroner i faciliteter, blandt andet et højlager og et træningscenter, hvor kunderne kan komme og prøve de maskiner, som virksomheden fremstiller.

- Vi er generelt inde i en positiv udvikling, som vi meget gerne ser fortsætte, lyder det fra administrerende direktør i Alfa Laval Kolding, Ole Rudbeck Petersen. Fabrikken i Kolding, der ligger på Albuen, beskæftiger omkring 700 ansatte. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce