Annonce
Kolding

Grøn virksomhed forventer at firdoble antallet af ansatte frem mod 2024

Tirsdag var der rejsegilde på GreenHydrogens ny hovedkvarter på Nordager i Kolding: - Vi løber stærkt. Der er meget stor interesse for produktet, siger Niels-Arne Baden, der er administrerende direktør i GreenHydrogen, der fremstiller anlæg, der kan bruges til lagre vedvarende energi. Foto: Søren Gylling
GreenHydrogen, der tilbyder grønne løsninger til lagring af vedvarende energi, forventer over de kommende fem år at firdoble antallet af medarbejdere til omkring 150.
Annonce

Kolding: For bare et år siden var de ni medarbejdere. I dag er tallet 37. Ved årsskiftet forventer direktøren, at tallet er 50, og i 2024 skal selskabet ramme omkring 150 ansatte.

Tirsdag var der rejsegilde på GreenHydrogens nybyggeri på Nordager på 4.000 kvadratmeter, og det betyder, at de to adresser i Kolding bliver til en. Og det er bare første fase.

Anden fase af byggeriet skal efter planen udføres i 2024, hvor virksomheden igen vil bygge 4.000 kvadratmeter. På det tidspunkt skal der efter planen være plads til 150 ansatte, og i 2027 vil man bygge fase tre på yderligere 4.000 kvadratmeter. Samlet er der planer om 12.000 kvadratmeter ved hovedkvarteret i Kolding.

- Med den fart, som vi oplever i markedet, så kan det godt være, at vi skal i gang med at bygge fase to hurtigere end planlagt. Omkring 2024 forventer vi at være omkring 150 i Kolding, siger Niels-Arne Baden, der er administrerende direktør.

GreenHydrogen udvikler og sælger elektrolyseanlæg til brintproduktion, der kan bruges til at lagre vedvarende energi, og det er blandt andet vindindustriens voksende interesse for at lagre energi i brint, der får den ambitiøse virksomhed til at bygge nyt. Derudover er de større energiselskaber også nogle af kunderne.

- Det i den grad gået op for folk, at brint og elektrolyse er vejen til den grønne omstilling. Det gælder også hos politikere og på EU-niveau. Der er mange lande, der har lavet en brint strategi, siger Niels-Arne Baden.

Annonce

Mere plads

Fra 2007 og ti år frem blev der investeret mange millioner i de højteknologiske elektrolyseanlæg, og efter venturefonden Nordic Alpha Partners sidste år købte sig ind i virksomheden har fokus for alvor rettet sig mod salget, og det betyder, at produktionsfaciliteterne skal forbedres.

- Det er en fordel, at vi kommer under samme tag. Derudover får vi mere plads. Det skal vi bruge, når vi skal skabe en seriel produktion. Det er basis for forretningen. Vi skal over de kommende år reducere omkostningerne til vores anlæg dramatisk. Det kræver, at vi kører større serier, og vi får nu en bygning, der er optimal til netop det, siger Niels-Arne Baden, der samtidig glæder sig over, at virksomheden får et domicil, der tager sig godt ud, når der er gæster.


Der betyder det noget, at det ser ordentligt ud, når man besøger os. Det betyder noget i det samlede billede, når vi deltager i store projekter.

Niels-Arne Baden, administrerende direktør GreenHydrogen


- Det repræsentative fylder også noget. Vi arbejder med meget store kunder. Det er store energiselskaber og projektudviklere. Der betyder det noget, at det ser ordentligt ud, når man besøger os. Det betyder noget i det samlede billede, når vi deltager i store projekter, siger Niels-Arne Baden.

Det er den lokale entreprenør Kjæhr & Trillingsgaard, der bygger det nye domicil på Nordager. Produktionen flytter ind i slutningen af året, og funktionærer rykker ind i februar.

Kort om GreenHydrogen

Kolding-virksomheden GreenHydrogen har siden 2007 udviklet et anlæg, der ved hjælp af elektrolyseteknologi kan udvinde brint til lagring af vedvarende energi.

Virksomhedens hovedaktionær er venturefonden Nordic Alpha Partners, der købte sig ind i virksomheden i august 2019. Derudover har blandt andet energiselskabet Norlys, grundlæggerne og ledelsen en ejerandel.

Det er den lokale entreprenør Kjæhr & Trillingsgaard, der bygger GreenHydrogens nye hovedkontor på Nordager. Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce