Annonce
Billund

Bedste veninder og business-partnere: Grindsted-kvinder har udviklet app

Louise Herping Ellegaard og Marie Ulstrup har sammen har sammen udviklet appen Myinnerme. Privatfoto. 
Grindsted-Gentofte-kvinder og veninder har udviklet appen Myinnerme, der er et værktøj på vejen til god trivsel og et indre i balance. Målet er at hjælpe børn og forældre med at overkomme det, der er svært - før det bliver alt for svært.

Grindsted: De blev studenter i Grindsted i år 2000. De var bedste veninder, stod sammen i tykt og tyndt, og nu 20 år efter, hvor de begge selv er mødre, er det stadig præcis, hvad Louise Herping Ellegaard og Marie Ulstrup er. Bedste veninder - og nu også business-partnere. De deler nemlig en fælles vision. De vil redde børnene og verden og skabe trivsel og lykke - med en app, som de selv har udviklet med navnet my inner me. For nu kan den downloades på tre sprog - dansk, engelsk og svensk - men målet er, at den kommer meget længere ud i verden på endnu flere sprog.

Efter Louise Herping Ellegaard og Marie Ulstrup blev studenter, gik der nogle år, hvor de ikke havde tæt kontakt. Marie Ulstrup læste til psykolog i Aarhus, og Louise Ellegaard læste historie i Esbjerg. Senere, da de begge flyttede til Gentofte midt i 00'erne, genoptog de kontakten, og i 2018 kontaktede Marie Ulstrup sin barndomsveninde med en god ide.

- Jeg havde haft mit eget firma, Clio, hvor jeg udviklede digitale læremidler til folkeskolen, fortæller Louise Ellegaard, der straks blev varm på venindens ide.

Annonce

- Hun oplevede hos de børn og unge, som hun havde i behandling, at der var et behov for noget mere. De havde ventet alt for længe, og ventelisterne til psykologbehandling er stadig op til 11 uger, både i det kommunale og i det private, og det er alt for lang tid, når det er i nuet, at man har brug for hjælp, fortæller Louise Ellegaard, der er den strukturerede og digitale person i teamet.

- Marie er et rodehoved og nok det allermest analoge menneske, jeg kender. Hun er så antiteknisk, som man kan forestille sig, skriver sine noter i hånden og har også en fysisk kalender, smiler Louise Ellegaard, der i sit tidligere firma havde høstet 14 års erfaring i digital undervisning.

Et værktøj

Først på året i år åbnede de for appen Myinnerme, der på nuværende tidspunkt indeholder fire programmer: vredeshåndtering, sorg, generthed og mobning.

- Vi har udviklet appen på baggrund af den viden, som Marie fik i praksis. Hun spurgte sine børn og unge, hvor de ville søge hjælp, og de svarede gennem telefon og apps, fortæller Louise Ellegaard.

Appen er dog ikke ment som en erstatning for psykologhjælp, snarere som et supplement og en start.


Forældre søger allermest på social angst og mobning. Det er det, de søger allermest hjælp til.

Louise Ellegaard, medstifter af Myinnerme


- Vi anser det mere som noget forebyggende. Det er også noget, som psykologer bruger som et værktøj i deres behandling. Det lægger lige for at anbefale for eksempel inden en session, siger Louise Ellegaard.

Emnerne er ikke tilfældigt udvalgte:

- Der er rigtig mange, der går rundt med indebrændte følelser. I nogle familier må man ikke udtrykke vrede, fordi forældrene synes, det er en uhensigtsmæssig måde at reagere på, siger Louise Ellegaard.

Annonce

Performance-samfundet

Sorg-emnet er et hjertetema for de to kvinder. Louise Ellegaard mistede selv begge sine forældre i teenageårene.

- Min far døde, da jeg var 13 år, og min mor fik en hjerneblødning, da jeg var 18 år og gik i 2.g. Hun døde ti dage senere. Også Marie mistede sin far i en tidlig alder, fortæller Louise Ellegaard, der husker sine teenageår som en svær tid, hvor hun især blev hjulpet af Marie Ulstrup og hendes mor.

Generthed og mobning er til gengæld nogle af de ord, som forældre søger allermest efter på nettet - for at finde hjælp og svar.

- Vi tænker også på at lave et program omkring børns corona-bekymringer, og vi har efterspørgsel på et program om perfektionisme, siger Louise Ellegaard.

Også temaer som søvnbesvær, skilsmisse og selvværd kan være kommende programmer på appen.

I øjeblikket oplever de to kvinder 7000 downloads om måneden, og det er mange i deres øjne.

Hun mener, at behovet skyldes, at der lægges et stort pres på både børn og forældre.

- Jeg har for eksempel et barn, der går til tennis - men det skal være tre gange om ugen og så kampe i weekenden. Der er en performancekultur i vores samfund. Der bliver tidligt lagt karakterer ned over børnene, og det hele skal være så perfekt og gå så hurtigt. Det er et kæmpepres, der giver anledning til stress, angst og depression. Børns Vilkår har også netop udgivet en rapport, som viser, at børnene ikke har det godt for tiden, siger Louise Ellegaard.

Annonce

Måske skal du bare lade Rikke synge

For hende og Marie Ulstrup betyder trivsel alt - både for det enkelte barn i skolen og hjemme i familien.

- Forældrene skal også undervises. Bare én sætning kan gå dybt i et barn, selvom det ikke er hensigten, siger Louise Ellegaard, der selv husker en stund på bagsædet i sin fars bil. Her sad hun sammen med en veninde og sang, og så vender hendes far sig om og siger:

- Måske skulle du bare lade Rikke synge.

- Jeg tror ikke, det skulle forstås sådan, men jeg sang ikke i flere år derefter, husker Louise Ellegaard, der har et ønske om, at både børn og forældre skal kunne tænke anderledes om sig selv, end de gør i dag.

- Vi vil også gerne råbe politikerne op, så de måske kan sætte ambitionsniveauet en smule ned i skolerne, og vi vil også gerne række ud til DGI  og fortælle, at de gerne må lave noget for dem, der bare gerne vil spille tennis én gang om ugen.

Annonce
Billund For abonnenter

Kommentar: Borgmesteren i Aarhus fører protektionistisk sognerådspolitik: Naturligvis ligger Jyllands lufthavn i Billund

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Så er den elektroniske fisseman sat op igen: Måske har den allerede virket

Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Varde

Maibritt vil kickstarte spritnyt projekt: Frivillige skal hjælpe ofre for seksuelle overgreb

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: I tvivl før på onsdag? Én grund til at stemme ja slår alle andre argumenter af banen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Sønderborg For abonnenter

Lokal entreprenør står bag stribe af forfaldne huse: - Det er bestemt ikke nogen skønhed for omegnen

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Esbjerg

Færre unge og mangel på arbejdskraft: Udfordringerne står i kø for lokal skole – men ny bestyrelse lover at gøre sig umage

Tønder For abonnenter

Politisk halløj om badehotel for åbent tæppe i byrådssalen

Aabenraa

Pengeregn til sønderjyske cykelstier: Se hvor Folketingets millioner kan komme cyklisterne til gavn

Annonce