Annonce
Haderslev

Højhus på 55 meter rykker et skridt nærmere

Sådan kommer byggeriet af godt 150 lejligheder på havnen til at se ud. Presse-illustration
Nu kan borgerne komme med ændringer og kommentarer til planerne om det mest markante byggeri i Haderslev.
Annonce

HADERSLEV: Et højhus på 55 meter på Honnørkajen er rykket et lille skridt nærmere, efter at der nu er sendt et udkast til lokalplan i høring.

Det er et bredt flertal i udvalget for plan og miljø, der sender udkastet til høring for byggeriet, der har affødt meget kritik. Vedtages det som tænkt åbnes der for et højhus i op til 14 etager og med en højde på 55 meter.

Projektet, der bliver det mest markante byggeri i Haderslev by, har affødt massive protester, og på et byrådsmøde i maj i år lød der kritiske røster fra S-gruppen. Højhuset var for massivt, det skyggede og tog udsigten fra de øvrige beboere. Endelig var projektet et brud på principperne bag den masterplan, der blev vedtaget i 2004 og 2005.

Annonce

For dominerende

På majs byrådsmøde endte SF og Enhedslisten med at stemme imod, at kommunen gik videre med planlægningen af stor-byggeriet. Bent Iversen (SF) forklarede blandt andet sin modstand med, at byggeriet var for dominerende, og han satte spørgsmålstegn ved, om der er behov for flere boliger i byen.


Vi havde et møde med projektgruppen, hvor den havde indarbejdet og ændret mange af de ting, vi var skeptiske over for.

Søren Rishøj, Socialdemokratiet


Men projektgruppen bag højhuset har efterfølgende lyttet og gennemført en række tilpasninger, siger det socialdemokratiske medlem af udvalget for plan og miljø, Søren Rishøj, i dag:

- Vi havde et møde med projektgruppen, hvor den havde indarbejdet og ændret mange af de ting, vi var skeptiske over for.

Især har Socialdemokratiet haft blik for byggeriets højde, da man ikke ønskede, at højhuset blev højere end domkirkens spir. Det betyder, at antenner og ventilationskasser, der anbringes på taget, heller må ikke medføre, at byggeriet bliver højere. Installationerne skal også dækkes til:

- Det skal se pænt ud, pointerer Søren Rishøj.

- Derfor synes vi, at det er en god idé at sende lokalplanen i høring, og der kan sagtens komme nogle ting, der skal ændres, og som vi ikke har opdaget.

Planerne om de 150 nye lejligheder blev kendt første gang i det tidlige forår 2019, da et enigt økonomiudvalg solgte en attraktiv grund på havnefronten til en gruppe investorer. Investorerne var entreprenørvirksomheden Bo Michelsen A/S, A78 Arkitekter A/S, Steen Skallebæk og bestyrelsesformand i AHJ A/S Brian Gerlach samt Haderslev Boligselskab, og det markante byggeri skal ligge mellem ”Søslangen” og ”Skipperhuset”.

Svend Brandt (EL) stemte imod i udvalget for plan og miljø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Ikea sætter kurs mod Møgeltønder

Trekantområdet

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

Annonce