Annonce
Esbjerg

Hammervold: Frustreret ægtemand ville give konen en lærestreg

En 73-årig mand har erkendt for knapt et år siden at have udøvet grov vold mod sin daværende hustru i et sommerhus på Fanø ved blandt andet at slå hende med en hammer, men han nægter at have forsøgt at slå hende ihjel. Arkivfoto: Kim Thorsen
Det var udmeldingen om, at hans kone og samlever gennem 15 år ville skilles, der fik en nu 73-årig mand til at overfalde sin ni år yngre kone og slå hende med en hammer. Han afviser, at hensigten var at dræbe hende.

Esbjerg/ Fanø: Frustration.

Det var den altdominerende følelse, der bredte sig i en 73-årige mand, da hans kone en morgen pludselig annoncerede, at hun ville skilles.

Ti dage senere havde frustrationen rodfæstet sig så meget, at han ville give konen ”en lærestreg” og endte med at overfalde hende med en hammer i deres fælles sommerhus i Sønderho på Fanø, så kvinden var i livsfare.

Annonce

Tirsdag blev der taget hul på retssagen mod den 73-årige mand, der er tiltalt for forsøg på manddrab subsudiært grov vold mod sin daværende kone.

Episoden fandt sted i deres fælles sommerhus ved Sønderho på Fanø den 19. februar 2020. Her blev kvinden tildelt adskillige slag med hammer og knytnæver og måtte i livsfare flyves til Odense Universitets Hospital med helikopter. Der blev efterfølgende konstateret 30 friske læsioner, heraf 26 i hovedet.

Manden nægter drabbsforsøg, men erkender grov vold.

Fulgte hende til Fanø

Den 73-årige mand virkede berørt, da anklageskriftet blev læst op, men han var rolig og klar i mælet og så detaljeret som muligt, da han afgiv sin forklaring.

Ti dage før episoden havde kvinden i deres fælles hjem i København fortalt, at hun ville skilles.

- Det kom som et lyn fra en klar himmel og slog mig helt ud af den. Jeg blev sur, arrig og kogte op og var mest af alt frustreret, for hun ville ikke begrunde det eller tale om det, forklarede den 73-årige.

Kvinden flyttede over til en veninde, og tog så til Fanø til parrets fælles sommerhus ved Sønderho.

Manden besluttede sig for at følge efter.

Annonce

Lærestreg

- Jeg ville give hende en lærestreg og konfrontere hende på et sted, hvor hun ikke bare kunne vende ryggen til og gå, som hun havde for vane, uddybede han.

Han tog toget fra København til Esbjerg, videre med færgen til Nordby og gik de 12 kilometer til sommerhuset ved Sønderho, hvor kvinden befandt sig. Han låste sig ind, tog en hammer fra en værktøjskasse og listede op ad trappen til første sal, hvor kvinden lå og sov.

- Det var aldrig min mening at slå hende. Jeg tog hammeren for at forskrække hende, men da jeg så hende ligge der i sengen i mørket, slog det klik for mig. Jeg satte mig på sengekanten og slog med hammeren ned i dynen for at skræmme hende, forklarede han.

Fra det tidspunkt kan manden ikke huske noget klart, heller ikke slagene med hammeren, selv om han selv ræsonnerede sig frem til, at det nok var ham, der havde slået kvinden.


Hun skreg, rejste sig op i sengen og begyndte at slå mig, og først da jeg blev slået i ansigtet, kom jeg til mig selv og indså, at den var helt gal

Fra den tiltaltes forklaring.


- Hun skreg, rejste sig op i sengen og begyndte at slå mig, og først da jeg blev slået i ansigtet, kom jeg til mig selv og indså, at den var helt gal. Det kom til en slagudveksling mellem os, og vi kæmpede om hammeren, som var landet på gulvet, forklarede manden.

På et tidspunkt stoppede kampen, manden bar sin blodindsmurte kone ned i stuen og ringede 112, hvorefter betjente og ambulancefolk ankom til stedet.

Fredag fortsætter sagen, og her skal blandt andre den 63-årige kvinde afgive forklaring.

Retssagen

Sagen mod den 73-årige mand blev indledt tirsdag, hvor den tiltalte selv afgav forklaring.

Sagen fortsætter fredag, hvor den forurettede kvinde og fem vidner skal i vidneskranken.

Den 19. januar er der dokumentation og procedure, og dagen efter skal de tre dommere og seks nævninger votere.

Der forventes af blive afsagt skyldkendelse og dom den 1. februar.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Byråd tager det tunge skyts i arsenalet i brug efter påbud: Klar til at lukke for elevers adgang til skole

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nyt byråd fritstiller topdirektør for tusindvis af ansatte øjeblikkeligt

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Varde For abonnenter

3F har svært ved at hjælpe bulgarske arbejdsmænd: Er tavse som en mur

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Navne For abonnenter

Tredje gang tabte han til kræften: Tidligere indehaver af Expert i Varde er død

KIF Kolding

Fremragende første halvleg af KIF - sølle efter pausen

Sydjylland

Endnu en smitterekord og stor stigning i hele landsdelen: I en kommune eksploderer smitten med 800 flere tilfælde over weekenden

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Aabenraa For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor bygger man nyt for 13 millioner kroner på losseplads, der skal lukke?

Vejen For abonnenter

Karen kunne fortælle om en barndom, der burde være forbudt for børn: Mistede begge sine forældre som fire-årig

Sønderborg

Under et halvt år til Tour de France: Uforudsete udfordringer er dukket op

Annonce