Annonce
Aabenraa

Han ville være borgmester - nu forlader han lokalpolitik

Kim Brandt fik to perioder i byrådet i Aabenraa. Han kan se tilbage på to pæne valg med 712 personlige stemmer i 2013, hvor han stod som nummer to på den socialdemokratiske liste, og 537 i 2017, hvor medlemmerne havde placeret ham som nummer tre. Arkivfoto: Claus Thorsted 
Kim Brandt har forsøgt, men må erkende, at byrådsarbejde og job i København ikke kan forenes. Derfor siger socialdemokraten, der to gange stod på spring til at blive partiets spidskandidat, farvel til lokalpolitik, når denne periode udløber ved årsskiftet.

Bovrup: I 2011 var Kim Brandt sølle seks stemmer fra at blive valgt som Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget to år senere.

I 2015 syntes vejen så at være banet for ambitionerne om at blive partiets bejler til borgmesterposten. Den daværende 3F-formand var den oplagte kandidat, men i sidste øjeblik måtte han trække sig. Fældet af det, der siden viste sig at være leddegigt.

Pladsen i byrådet forblev dog hans ved valget i 2017.

Men efter otte år er det nu slut med lokalpolitik. 58-årige Kim Brandt har netop meldt ud, at han ikke genopstiller ved kommunalvalget til november, selv om han ellers stod på den kandidatliste, Socialdemokratiet offentliggjorde i efteråret.

Byrådsarbejdet er simpelt hen ikke foreneligt med arbejdet som 3F-konsulent med arbejdssted på hovedkontoret i København. Et job, han har haft i to år.

- Nu har jeg prøvet at passe begge dele i to år, men jeg kan mærke, det bliver sværere og sværere, når man gerne vil yde 110 procent både i politik og på arbejde. Så jeg er nødt til at vælge én af tingene fra - og politik er jo fritidsinteressen, forklarer Kim Brandt, der har haft beslutningen undervejs et stykke tid.

Annonce

Skoen trykker for hårdt

- Her under coronaen har jeg været en del mere hjemme end ellers, men normalt er jeg i København en fire-fem dage om ugen, hvis jeg ikke er rundt til møder forskellige steder i landet. Jeg forsøger at få det til at gå op med møderne hernede, men jeg vil jo ikke bare sidde med i lokalpolitik for at sidde der, så det kræver også meget forberedelsestid, og jeg kan mærke, at skoen trykker for hårdt, siger socialdemokraten, der ud over byrådet sidder i arbejdsmarkedsudvalget, beredskabskommission, Arwos og grænsetrekantsamarbejdet.


Jeg skal være ærlig over for vælgerne, og jeg kan ikke gå ud og sige, at arbejde og politik kan forenes, når jeg kan mærke, at det kan det ikke.

Kim Brandt, byrådsmedlem Socialdemokratiet


Tidligere har han også haft plads i det tunge økonomiudvalg, men det bad han allerede i december 2019 om at blive fritaget for på grund af arbejdspresset.

I et tilbageblik lægger Kim Brandt ikke skjul på, at han, da han for ti år siden gjorde politisk comeback - han har tidligere siddet i byrådet i Lundtoft Kommune - havde håbet på at være kommet til at spille en større rolle, end det er blevet tilfældet:

- Jeg ville gerne have været en meget mere aktiv politiker, end jeg fik mulighed for. Da jeg stillede op som spidskandidat var det jo, fordi jeg troede, jeg kunne gøre en forskel.

Præst trækker sig også

Kim Brandt er ikke den eneste socialdemokrat, der alligevel ikke stiller op ved efterårets kommunalvalg. Heller ikke sognepræsten i Varnæs siden juli i fjor, Sidsel Jensdatter Lyster, vil være at finde på Socialdemokratiets liste.

Sidsel Jensdatter Lyster, der bekendtgjorde sit kandidatur lige efter nytår, har ifølge en pressemeddelelse fra Aabenraa-kredsen set sig nødsaget til at trække sig.

"Beslutningen er truffet med baggrund i et forventet større arbejdspres i forbindelse med strukturændringer i provstiet til efteråret", forklares det.

Kim Brandt havde overskud til smil, selv om han i december 2011 lige knebent havde tabt duellen om at blive Socialdemokratiets spidskandidat til rutinerede Povl Kylling Petersen. Kim Brandt fik 152 stemmer, Povl Kylling Petersen 157. - Set i bakspejlet var partiet nok bedst tjent med, at det blev Povl. For det havde været en stor mundfuld for mig, erkender Kim Brandt, der dengang jo kun havde erfaring fra den mindre Lundtoft Kommune. Arkivfoto: Ulrik Pedersen  
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Lyt til speedwaypodcasten 'Ryttergården': Besøg af Danmarks mest vindende kører nogensinde

Annonce