Annonce
Esbjerg

Hemmelighedskræmmeriet er forbi: Færdselsstyrelsen har underskrevet kontrakt med Esbjerg Kommune og rykker ind i det tidligere Ribe Rådhus

Så er det på plads - Færdselsstyrelsen overtager 1. salen på Ribes gamle rådhus til september. Arkivfoto: Kåre Welinder
For godt to uger siden gjorde politikere i Esbjerg Byråd alt for at holde tand for tunge om, at statslige arbejdspladser inden længe ville indtage Ribes gamle rådhus. Men nu er en foreløbig fire-årig lejekontrakt underskrevet, og lokalerne bliver klar til styrelsens udvidelse til efteråret. Borgmester glæder sig over aftalen, og de nye statslige arbejdspladser i Ribe.

Esbjerg Kommune: Efter megen hviskeri og hemmelighedskræmmeri står det nu klart:

1. september får Færdselsstyrelsen nøglerne til det tidligere Ribe Rådhus og kan begynde at indrette arbejdspladser til de 50-70 ekstra medarbejdere, der skal tiltræde 1. oktober.

Færdselsstyrelsen har netop underskrevet en i første omgang fire-årig lejekontrakt med Esbjerg Kommune om 1.522 kvadratmeter på Giørtz Plads 2. Lige nu holder styrelsen til på 1. sal i den ene fløj på den tidligere amtsgård, hvor Skattestyrelsen sidder på størstedelen af pladsen, og Region Syddanmark på en lille del til den afdeling, der arbejder med råstofindvinding. Amtsgården er med andre ord helt fyldt op, og med op til 70 nye medarbejdere i Ribe skulle der enten bygges til på amtsgården, eller der skulle findes en lokation mere i Ribe til Færdselsstyrelsen.

Annonce

Omrokering og centralisering

Som en del af politiforliget, der blev underskrevet i december sidste år, overtager Færdselsstyrelsen pr. 1. oktober i år kørekort-administration, køreprøve-afvikling og takografkort-området fra politiet, og det kom i samme forbindelse frem i februar i år, at Færdselsstyrelsen i Ribe stod til en større udvidelse af medarbejderstaben.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) var hurtig til at tilbyde ledige kommunale lokaler i Ribe og foreslog Ribes gamle rådhus.

Selv om 35 medarbejdere i den kommunale afdeling Voksen Myndighed lige nu residerer her, passer det alligevel som fod i hose, for byrådets partier besluttede allerede i forbindelse med budgetforliget sidste år, at der skal søges effektiviseringer og besparelser på mursten ved at samle flere på Esbjerg Rådhus, der med den rette indretning har rigelig med plads.

Ved det sidste byrådsmøde inden sommerferien gik der lidt politisk drama i sagen, da De Konservative ikke brød sig om "centraliseringen" - flytningen af de 35 kommunale arbejdspladser ind til Esbjerg - men et byrådsflertal gennemtrumfede flytningen samtidig med, at alle gjorde sig stor umage for ikke at nævne forhandlingerne med Færdselsstyrelsen, fordi lejekontrakten endnu ikke var underskrevet.

Annonce

"En fordel for alle"

Færdselsstyrelsen overtager 1. salen på Ribe Rådhus, der i dag også rummer borgerservice og vielseskontoret samt en række satellit-kontorer. Voksen Myndighed rykker først til Esbjerg Rådhus i 2022, så i en periode vil Færdselsstyrelsen og den kommunale afdeling sameksistere på Ribe Rådhus. De resterende funktioner som blandt andet borgerservice, vielseskontor med videre skal muligvis senere rykke ind i SeminarieHuset, hvis Færdselsstyrelsen får behov for at brede sig yderligere. I SeminarieHuset er der imidlertid rigeligt plads til det hele - inklusive de fremskudte arbejdspladser til Voksen Myndighed, der skal råde over kontorareal, når man mødes med borgere fra den sydlige del af kommunen.

Jesper Frost Rasmussen lægger ikke skjul på sin glæde over, at lejekontrakten nu er i hus.

- Jeg er glad for, at et byrådsflertal var fremsynede og fik skabt muligheden for at leje lokalerne ud. Nu lykkedes det at fastholde de statslige arbejdspladser i Ribe og byde 50-70 nye ansatte velkomne. Forhåbentlig vil mange af dem bosætte sig i vores kommune, siger han.

Byrådsmedlem Karen Sandrini (S) fra Ribe kalder omrokeringen til fordel for alle:

- Størstedelen af medarbejderne i Voksen Myndighed i Ribe bor i Esbjerg, og med de nye statslige arbejdspladser, der rykker ind på Ribes gamle rådhus, er der mulighed for, at der også kommer øget bosætning i Ribe. Så jeg er glad for, at manøvren lykkedes.

Sagen i byrådet

Corona-pandemien har åbnet Esbjerg Kommunes øjnene for digitale muligheder, og ved efterårets budgetforhandlinger blev der afsat penge til investering i digitale arbejdsformer, etablering af hjemmearbejdspladser og en nyindretning af Esbjerg Rådhus.

Bevillingen skal ses som en slags investering i effektiviseringer - besparelser, der ikke skal koste hoveder i medarbejderstaben.

Der sidder 35 medarbejdere fra Voksen Myndighed på det gamle Ribe Rådhus, men to tredjedele af de borgere, som Voksenmyndighed arbejder med, bor i Esbjerg og to tredjedele af de medarbejdere, der arbejder i Ribe bor i Esbjerg.

Forslaget, som et byrådsflertal vedtog, betyder, at Voksen Myndighed i Ribe og Familiecentret i Esbjerg skal rykke ind på Esbjerg Rådhus.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Presset på kommune stiger i sag om svigtede specialbørn: Foreninger tordner mod katastrofale forhold

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Tyskerne er tossede med sønderjysk liebhaveri: Ejendomsmægler oplever stigning på 350 procent

Aabenraa For abonnenter

Byen kommer tættere på: Faxe Kalk er bekymret for udviklingen på havnen

Navne For abonnenter

Lars Koch Hertel var læge i Christiansfeld i mere end 30 år: Nu er han død 71 år gammel

Erhverv For abonnenter

Vognmand kæmpede for at holde lastbiler på vejen: Nu har mangel på chauffører tvunget ham til at sælge 15 lastbiler

Kommuner til atomaffald efterlyses: Hvem melder sig frivilligt?

Kolding For abonnenter

Beboere i landsby er bekymrede og retter kritik af botilbud efter brand: De tager ikke vores klager alvorligt

Varde For abonnenter

Han lægger historier på Facebook flere gange om dagen – men åbenheden dækker over en stor lukkethed

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Haderslev

Hesteavler frifundet i forældet straffesag: Snød banken for 700.000 kroner i hestehandel

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Sønderborg

Venstre vil tage statsministeren på ordet: - Vi skal turde frigøre folkeskolerne i Sønderborg

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg floppede: En helt igennem sjasket præstation

Team Esbjerg

Se videoanalyse: En sløv præstation - Team Esbjerg smed dyrebart point i topstriden

Annonce