Annonce
Esbjerg

Her er Byens Bedste 2020: Se alle vinderne

Dan Lia Christensen fra Esbjerg Street Food er Årets Ildsjæl 2020. Foto: Jacob Schultz
Manden bag gademadens genopstandelse i Esbjerg, Dan Lia Christensen, blev torsdag aften hædret som årets ildsjæl ved Byens Bedste 2020. Det gjorde han for sit utrættelige arbejde for at genskabe et af byens helt store smeltedigler af kultur, samliv og smagsoplevelse i form af Esbjerg Street Food.

Esbjerg: På ruinerne af et konkursbo og i skyggen af corona har Dan Lia Christensen genopbygget Esbjerg Street Food, der på kort tid er blevet et populært samlingspunkt for kulinarisk rejselystne esbjergensere i alle aldre.

Og for det store arbejde med at genskabe det populære kultur-, forsamlings- og spisehus i gågadens gamle teaterbygning, blev han torsdag aften hædret som årets ildsjæl, da JydskeVestkysten fejrede Byens Bedste 2020 ved et storstilet awardshow i Musikhuset.

- Hædersprisen tildeles en ildsjæl, som yder en ekstraordinær indsats for vores bymiljø og handelsliv. Prisen er lidt anderledes, fordi den ikke er baseret på en afstemning. Vores læsere har haft mulighed for at indstille deres foretrukne kandidater, men vi har selv valgt vinderen, forklarede lokalredaktør Anne Kleemeyer Kiil fra scenen, inden hun foran aftenens cirka 250  inviterede afslørede Dan Lia Christensen som årets ildsjæl 2020.

Annonce

- Når nu man ikke kan tjene penge, så er det dejligt med lidt anerkendelse, lød det spøgefuldt fra indehaveren af Esbjerg Street Food, da han for anden gang indtog talerstolen.

Tidligere på aftenen var Esbjerg Street Food nemlig også blevet hædret som Byens Bedste Kundeoplevelse 2020.

Mundbind og håndsprit

Byens Bedste er arrangeret af JydskeVestkysten i samarbejde med Bilka og Det Faglige Hus og med støtte fra Esbjerg Storcenter, Musikhuset Esbjerg, Jyske Bank, Bang & Olufsen og Torvegade Blomster. Konceptet blev lanceret i 2018 for at bakke op om det lokale kultur-, by- og handelsliv, og lokalredaktør Anne Kleemeyer Kiil er ikke i tvivl om, at Byens Bedste er kommet for at blive.

- Hele pointen med Byens Bedste er at få Esbjerg til at stå sammen om at hylde dem, der arbejder for, at Esbjerg er en by, som man kan glæde sig over at bo i. I disse corona-tider, hvor erhvervslivet og detailhandlen har det ekstra hårdt, er det vigtigere end nogensinde, at vi fejrer dem. Derfor er vi også særligt glade for, at vi har kunne gennemføre årets show, siger Anne Kleemeyer Kiil.

Arrangementet i Musikhuset foregik dog med stor forsigtighed for at mindske risikoen for corona-smitte. For eksempel var antallet af gæster skåret ned til 250 plus personale i stedet for de sædvanlige 500, ligesom der var krav om håndsprit, god afstand og mundbind.

Annonce

Fra alle os til alle jer

Under kyndig ledelse af aftenens konferencier, tv-vært Jacob Riising, blev der uddelt i alt 12 forskellige priser, og det er ikke hvem som helst, der har udpeget vinderne.

Frisørerne fra Det Blå Hus i Frodesgade lod sig ikke stoppe af, at den sædvanlige fotovæg var aflyst i år på grund af corona. De havde nemlig medbragt hjemmefotografen til at forevige aftenen. Foto: Jacob Schultz
Ligesom tidligere år var der også musikalske godter på programmet, da JydskeVestkysten hyldede Byens Bedste 2020. I år var det i form af hitduoen Infernal med Lina Rafn og Paw Lagermann. Foto: Jacob Schultz

Det er nemlig brugerne. Læserne. Byens indbyggere. Alle jer, som op til den store prisuddelingsaften i Musikhuset har deltaget i afstemningen og sikret jeres favoritter opbakning, der har afgjort slagets gang.

Priserne blev da også modtaget med stolthed af blandt andre Kaffesmeden, der vandt i kategorien Byens Bedste Café og Kaffebar med over 300 stemmer mere end kategoriens andenplads.

Skuespiller, tv-vært og forfattter Jacob Riising var aftenens konferencier. Foto: Jacob Schultz

- Af hjertet tak. Tre gange har jeg været her, tre gange har jeg været nomineret, og tredje gang er lykkens gang for mit lille sted. En stor tak skal især lyde til alle mine "smedlinge". Jeg kunne ikke gøre det uden jer - mine medarbejdere, sagde indehaver Lis Ladegaard Jacobsen, som havde inviteret alle "smedlingene" med i Musikhuset for at dele både show og sejr.

Byens Bedste 2020

BYENS BEDSTE FRISØR 2020: Salon Madonna

BYENS BEDSTE KUNDEOPLEVELSE 2020: Esbjerg Street Food

BYENS BEDSTE HÅNDVÆRKER 2020: Den Rigtige Skomager

BYENS BEDSTE SPECIALBUTIK 2020: Slik for Voksne

BYENS BEDSTE SHOPPING TIL HJEMMET 2020: Bo Bedre

BYENS BEDSTE SHOPPING TIL HENDE 2020: Butik Emsig

BYENS BEDSTE SHOPPING TIL HAM 2020: Andrup Vin

BYENS BEDSTE CAFÉ & KAFFEBAR 2020: Kaffesmeden

BYENS BEDSTE RESTAURANT 2020: Madklubben

BYENS BEDSTE TAKEAWAY 2020: Kandas

BYENS BEDSTE FREDAGSBAR 2020: Sigma

ÅRETS ILDSJÆL 2020: Dan Lia Christensen, Esbjerg Street Food

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter fire års rumsteren i klagenævn er afgørelsen truffet:  Naturfolk sætter Esbjerg Kommune og virksomheder skakmat

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Kolding For abonnenter

Maskinvirksomhed fik stjålet minigravere til 900.000 kroner: Klippede hegn i stykker og brugte træpaller som rampe

Sønderborg

Påkørt af elcykel: 55-årig svært tilskadekommen kvinde fløjet til Odense

Esbjerg

Dummere end politiet tillader: Eftersøgt mand gjorde sig uheldigt bemærket

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Kolding For abonnenter

Hunden Vaks vækkede ejer, da værksted med traktorer og udstyr gik op i flammer: - Han får nok et ekstra kødben til jul

Esbjerg For abonnenter

Beskidte chaufførers kritik blev hørt: Nu vil Esbjerg Havn forbedre forholdene

Sydjylland

Flere kommuner oplever massive smittestigninger henover weekenden: En stikker af med 150 nye smittede siden fredag

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Navne

Så er det nye byråd på plads: Se, hvem der fik hvilke poster

Erhverv For abonnenter

Ny webshop satser på nyt og brugt: Per reparerer også cykler

Sønderborg For abonnenter

Socialudvalg siger nej til nødplan i hjemmeplejen

Annonce