Annonce
Vejen

Her vokser 2000 nye træer næsten ind i himlen

Det første hold med elever fra 8. klasse på Grønvangskolen gik mandag i gang med at plante de første af i alt 2000 nye træer i Skoleskoven. Frem til og med torsdag er det andre af Grønvangskolens elever, der tager over. Foto: Søren Dippel
Tre 8. klasser fra Grønvangskolen er gået i gang med at plante 2000 nye træer i Skoleskoven. Indehaver af Holdens Planteskole, Bjarne Holden, har skænket alle træerne kvit og frit til brug i skovrejsningsprojektet
Annonce

Vejen: Træer kan vi slet ikke undvære. At det forholder sig sådan, kan man frygte, at næste generation risikerer at lære på den hårde måde. Men så er det godt, at nogen tager affære. Det gør for eksempel elever i 8. klasse på Grønvangskolen. De har nemlig tilbudt at give en hånd med at plante 2000 træer.

Hvem ellers, kunne man fristes til at spørge, for hvis ikke Grønvangskolen, som er bygget af træ, skulle gøre det, hvem skulle så? Træerne bliver plantet i Skoleskoven, som breder sig bag Børnehaven Billingland mellem Skodborghus og Vejen.

Her er det Ranya Sheikhkhlil, som er i færd med at plante et af den 2000 nye træer i Skoleskoven. Foto: Søren Dippel

Det er ikke første gang, der er blevet plantet træer her. Faktisk var der ikke andet en bar mark for 23 år siden. Men dengang var der lige 1200 skoleelever, som plantede 15.000 træer fordelt på 52 forskellige arter, og spørger man initiativtageren til skovrejsningsprojektet, SSP-medarbejder i Vejen Kommune, Niels Dammeyer, er træerne i dag næsten vokset ind i himlen.

Mandag var der igen skoleelever, som gik gang med spader og godt med gåpåmod. Ét for ét blev træernes rødder plantet i lange lige rækker i den bløde Skoleskov-muld.

Annonce

Kvit og frit

- Faktisk er det indehaveren af Holdens Planteskole, Bjarne Holden, som er årsag til, vores nye skovrejsningsprojekt. Han tilbød mig engang, at jeg kunne få nogle gratis træer til udplantning. Og nu har vi så fået 2000 træer fordelt på ni forskellige arter kvit og frit, siger Niels Dammeyer.

Spørger man initiativtageren til skovrejsningsprojektet, SSP-medarbejder i Vejen Kommune, Niels Dammeyer, er træerne i dag næsten vokset ind i himlen. Foto: Søren Dippel

Det er ikke længe siden, han havde nogle elever til teambuilding i Skoleskoven, og her spurgte han om, de ville være med til at plante træerne. Det ville de, og det ville tre 8.klasser fra Grønvangskolen også.

- Skoleskoven skal selvfølgelig også holdes ved lige, og her er det så elever fra Østerbyskolen og fra Center Højmarkskolen, der giver en hjælpende hånd. De passer hele området, bygger huler, tænder bål og vedligeholder shelterne.

Skovbundens muld er blød. Alligevel foretrækker William Schmidt, at grave huller til træerne med et flyvende hop på spaden. Foto: Søren Dippel

Skoleskoven er også til stor glæde for Børnehaven Billingland, der gerne tager på skovtur. Hundeluftere er her også, og om sommeren er der unge, som holder fest i skoven.

- Ja, her er ofte også syriske og andre etniske familier, som mødes og har sammenkomst i Skoleskoven, siger Niels Dammeyer.

Som tak for indsatsen blev der til frokost tilberedt en enorm stor wokret med kylling og grøntsager i karry på et et lige så enormt skovkomfur. Her er det fra venstre Mark Datsomor og Oscar Bendtson. Foto: Søren Dippel

Mandag var der en fest med nye træer og skoleelever godt med jord under neglene. Som tak for indsatsen blev der til frokost tilberedt en enorm stor wokret med kylling og grøntsager i karry på et et lige så enormt skovkomfur.

Ni forskellige træarter

Med 2000 nye træer kvit og frit fra Holdens Planteskole er tre 8.-klasser fra Grønvangskolen gået i gang med et nyt skovrejsningsprojekt i Skoleskoven.

De 2000 træer er fordelt på ni forskellige arter:

Bøg, ahorn, hassel, almindelig røn, hvidtjørn, fuglekirsebær, kalkved og tørstetræ.

Skoleskoven er et 23-år gammelt et skovrejsningsprojekt på en tidligere bar mark mellem Skodborghus og Vejen.

Skoleskoven består i forvejen af 15.000 træer fordelt på 52 forskellige arter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce