Annonce
Tønder

Herre i eget hus: Marieskolen har købt VUC-bygninger

Skolelederne Birgitte Klippert og Sarah Røll kan glæde sig over nu at være herrer i eget hus. Arkivfoto: Hans Chrstian Gabelgaard
Marieskolen har for 1,625 millioner kroner købt bygningerne, som skolen ligger i, og som VUC indtil nu har ejet. Skoleleder Birgitte Klippert glæder sig.
Annonce

Tønder: Privatskolen Marieskolen, som indtil nu har boet til leje hos VUC, er nu ejer af bygningerne i Richtsensgade i Tønder. Således har Marieskolen købt bygningerne, der har været udbudt til salg.

- Det betyder jo, at vi er herrer i eget hus først og fremmest. Og det er bare mega godt, at vi selv bestemmer, fortæller skoleleder Birgitte Klippert tirsdag.

Ifølge skolelederen lyder købsprisen på 1,625 millioner kroner.

- Vi har jo en kommunegaranti i ryggen på en million, som vi er rigtig glade for, og som selvfølgelig har været medvirkende til, at det her det har kunnet lade sig gøre, efter at vi kun har været i drift i fire et halvt år, fortæller Birgitte Klippert.

Samtidig har skolens bankforbindelser været villige til at støtte op om salget, fortæller Birgitte Klippert, der ikke lægger skjul på, at købet er noget særligt.

- Det er en glædens dag. Det er simpelthen så godt. Vi er super glade - super lettede.

Det betyder jo, at vi er herrer i eget hus først og fremmest. Og det er bare mega godt, at vi selv bestemmer.

Birgitte Klippert, skoleleder på Marieskolen

Annonce

Kortere proces

Birgitte Klippert peger på, at det har været en lang proces, fordi der har været et offentligt udbud - et udbud, hvor skolen skulle have is i maven og stole på buddet.

Nu venter en fremtid som ejer.

- Vi kan bruge det til det, at de ting, der skal gøres på både kort og lang sigt, der bliver beslutningsprocessen kortere. Der er kun os selv, vi så skal spørge og stå til regnskab for, og vi skal ikke igennem VUC, som vi ellers har haft det super godt med, siger Birgitte Klippert.

Marieskolen åbnede sommeren 2015 med godt 50 elever, og i dag er det en mellemstor skole med knap 170 elever og 20 fastansatte.

Det har været EDC Erhverv Poul Erik Bech, som stod for salget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce