Annonce
Vejen

Holmeå Børnecenter mister selvstændighed

Ifølge Claus Kulmbach vil en fælles ledelse rent økonomisk betyde færre personaleudgifter, da det er billigere at ansætte en afdelingsleder i Lindknud fremfor en dediceret skoleleder. Foto: Steen Rasmussen
Hvis et klart flertal i udvalget for skoler og børn får sin vilje, skal de ansatte på børnecentret i Lindknud og "Regnbuen" i Hovborg snart til at orientere sig mod Brørup. Næstformanden er dog imod.
Annonce

Brørup/Lindknud: Så er det slut med årtiers selvbestemmelse.

Et flertal af medlemmerne i udvalget for skoler og børn i Vejen Kommune har netop indstillet til det samlede byråd, at Holmeå Børnecenter i Lindknud-Hovborg ved årsskiftet mister sin selvstændige ledelse og i stedet bliver en filial under Brørupskolen.

Det fortæller udvalgsformand Claus Kulmbach og nævner, at det bygger på en beslutning truffet allerede tilbage i 2016.

Dengang blev der lavet en helhedsplan på skoleområdet, som blandt andet definerede, at der skulle være mindst 100 elever på en skole for at kunne bevare ledelsesmæssig selvstændighed, og med de ifølge formanden omkring 80 elever i Lindknud in mente har det således været et logisk skridt at tage.

- Holmeå Børnecenter vil fremover kunne trække på kompetencer fra Brørup, og børnene kommer ikke til at mærke forskel, da der stadig vil være samme resurser pr. elev.  Det er en rent ledelsesmæssig ændring, siger Claus Kulmbach og tilføjer, at børnecentret pt. står uden leder.

Annonce

Konservative er imod

I praksis vil det betyde, at Brørupskolens leder Helle Lauridsen og skolens øvrige ledelsesteam får det øverste ansvar over Holmeå Børnecenter, og at de for sidstnævnte må nøjes med en afdelingsleder fremfor en egentlig skoleleder.


Det vigtigste er, at de stadig har deres skole, og andet har slet ikke været på tale.

Claus Kulmbach, udvalgsformand for skoler og børn


- Det vigtigste er, at de stadig har deres skole, og andet har slet ikke været på tale, siger udvalgsformanden og tilføjer, at han sammen med kommunens skolechef Regin Holm Nielsen har været i åben dialog med bestyrelse og personale i Lindknud om forandringerne.

Claus Kulmbach går ud fra, at der vil være et stort byrådsflertal bag beslutningen, men det ligger allerede fast nu, at Konservative stemmer imod.

Ganske usædvanligt for en udvalgsindstilling hos skoler og børn valgte næstformand Knud Peter Wad således ikke at bakke op om beslutningen.

- I forvejen er både Holmeå Børnecenter og Brørupskolen delt ud på to adresser, og jeg har den holdning, at der fortsat er brug for fuldt ledelsefokus på økonomi og trivsel begge steder, siger han.

Annonce

Stort område

Næstformanden henviser udover de to skoler til den integrerede institution "Regnbuen" i Hovborg, samt at de mindste elever i Brørup går på den gamle "Byagerskolen."

- Jeg mener, at én fælles bestyrelse til alt fra spædbørn i Hovborg til 9. klasse i Brørup er for stort et område, og derudover er den fysiske afstand mellem de to byer også for stor, siger Knud Peter Wad.

Næstformanden i udvalget for skoler og børn Knud Peter Wad er uenig med de resterende udvalgsmedlemmers indstilling om at etablere fælles ledelse mellem matriklerne under henholdsvis Brørupskolen og Holmeå Børnecenter. Her er han fotograferet i sin arbejdsuniform som lokomotivfører hos DSB. Arkivfoto: Claus Thorsted

Han foreslog derfor det øvrige udvalg at vente med at træffe en beslutning, til en ny helhedsplan forventes godkendt i februar næste år.

På tirsdagens byrådsmøde afgøres det ifølge Knud Peter Wad, om forvaltningen skal arbejde videre med sammenlægningsplanerne, og selvom han sandsynligvis langt fra kan mønstre et flertal imod det, så giver han ikke op på forhånd.

- Jeg er den fødte optimist og håber at flytte noget, for det er nu, at slaget skal slås, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce