Annonce
Erhverv

Hotel sender halvdelen af de ansatte hjem og lukker ned for flere bygninger

- Der er blevet afbestilt i bundter, og det vil vi også opleve i dag, lyder det fra Peder J. Madsen mandag morgen i forbindelse med at coranavirusset har lammet Danmark. Arkivfoto: Martin Ravn
De knap 80 medarbejdere på Hotel Koldingfjord bliver delt i to hold, der på skift driver hotellet, som følge af at coronavirusset har ramt Danmark. Hoteldirektøren forventer, at driften fortsætter, men formentlig kun i hovedbygningen.
Annonce

Kolding: Det strømmer ind med aflysninger på Hotel Koldingfjord. Opkaldene startede fredag i sidste uge, og udmeldingen onsdag fra regeringen får tempoet til at stige, lyder det fra Peder J. Madsen, der er administrerende direktør på Hotel Koldingfjord.

- Der er blevet afbestilt i bundter, og det vil vi også opleve i dag, lyder det fra Peder J. Madsen mandag morgen, inden han samler ledergruppen – der sidder med to meters afstand - for at lægge en plan.

Direktøren vurderer, at bare inden for den sidste uge har hotellet modtaget aflysninger for cirka 3,5 millioner kroner i marts, april og maj, og tallet vil bare vokse de kommende dage. Driften fortsætter men i et noget lavere gear.

- Vi har 4-5 bygninger i gang i normal drift. Men jeg forventer, at vi lukker så meget ned, at vi kun har hovedbygningen åben. Men lige nu er det min klare forventning, at vi fastholder hoteldrift og kan tilbyde overnatninger, siger Peder J. Madsen.

- Tanken er lige nu, at vi opdeler personalet i to hold. Et hold bliver sendt hjem. Det andet hold er et nødberedskab vi stiller op. Lige nu forestiller vi os, at vi på et tidspunkt kan lave et skifte mellem de to hold, siger Peder J. Madsen.

- Vi sender folk hjem med en opfordring til, at de tænker sig om, og ikke stormer ud i Bilka og nyse hinanden i nakken.

Peder J. Madsen, direktør på Hotel Koldingfjord.

Annonce

Ikke for sjov

Medarbejderne, der bliver sendt hjem, får fortsat løn, og skal stå til rådighed, hvis der er nogle på det andet hold, der for eksempel bliver sat i karantæne. Medarbejderne har også været fleksible i forhold til at holde ferie og afvikle afspadsering.

- Lige nu handler det om at rebe sejlene, og så tænker jeg mest på medarbejderne og så sætter vi de to hold. Det skal forstås sådan, at køkkenchefen og souschefen kører parallelt, så de ikke smitter hinanden, siger Peder J. Madsen, der forventer, at de hjemsendte medarbejdere tænker sig godt om.

- Vi sender folk hjem med en opfordring til, at de tænker sig om, og ikke stormer ud i Bilka og nyse hinanden i nakken. Det er her, kæden springer af. Vi skal blive hjemme, så vi ikke spreder det her. Det er derfor, man gør at det her. Man skal opføre sig fornuftigt og ikke udsætte sig selv for smitte. Vi sender ikke folk hjem for sjov, siger Peder J. Madsen.

Annonce

Stort puslespil

Coronavirussen sætter også sit præg på Comwell-kæden, der har base i Kolding og ejet af familien Christiansen fra Kolding.

- Der, hvor vi især kan mærke det, det er på møder og konferencer. Her har vi to "kategorier". Der er mange ting, der bliver rykket, og der er vi i gang med det helt store puslespil. Det kan både være en ny dato eller et andet sted. Og så er der dem, der vælger at aflyse det hele. Det er særligt de helt store konferencer. Nu vil man lige se tiden an, og her har det også betydning, hvis der er udenlandske deltagere, siger Simon Verheij, der er kommunikationsansvarlig i den store hotelkæde.

- Lige nu er det for tidligt at sige noget om, hvad det her betyder. Noget bliver flyttet og noget bliver aflyst. Men vi ved ikke, hvor det ender, siger Simon Verheij.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Overrasket borgmester frygter ikke Søvndal som modstander: - Det er ikke sikkert, at en tidligere udenrigsminister brager ind i Kolding

Esbjerg

Stor tøjkæde lukker butik i Ribe

Kolding

Blomster og hilsner til den 31-årige dræbte kvinde: - Himlen er blevet to sjæle rigere

Annonce