Annonce
Læserbrev

Husleje fup

Læserbrev: Lad være med at falde i svime over, at Esbjergs største ejendomsbesiddere nu åbenbart er parate til at hjælpe deres hårdt ramte lejere i Corona krisen. JydskeVestkysten skriver "Flere af Esbjergs store udlejere vil følge trop med Villemoes Holding og gøre, hvad de kan for at lette presset for kriseramte lejere i detail- og restaurantbranchen".

Esbjergs største boligspekulant, Villemoes Holding, meddelte tirsdag, at de ville give deres lejere på Torvet gratis huslejer i to måneder. Gråden presser sig stærkt på. Kleenex i lange baner skal i brug. En håndfuld boligspekulanter, herunder Villemoes og Droob familien, ejer stort set det meste af indre by i Esbjerg – herunder Torvet. Fra pålidelige kilder ved jeg, at en stor restaurant på Torvet betaler op til en halv million kroner om måneden i husleje til Villemoes Holding.

Der skal langes mange fadøl, kaffe og tapas over disken, før det løber rundt. Jeg har undersøgt de restauranters regnskaber, der er tilgængelige. Konklusion: Egenkapitalen er ofte faretruende lav. Rentabiliteten hænger i bremsen, og eksempelvis Danske Bank er meget påpasselig med at udlåne penge til restaurationsbranchen. Disse store ejendoms spekulanter i Esbjerg har naturligvis hurtigt lavet et strategiskifte i forbindelse med Corona situationen: De frygter desperat, at deres lejere går fallit, går konkurs, fordi de i forvejen er hårdt trængte på pengepungen.

Blandt andet fordi, lejerne betaler helt ublu høje huslejer for en god beliggenhed. Storspekulanterne frygter, at de får gabende tomme butikslokaler, der koster dem dyrt. Deres pengetanke bugner som en Joachim von Ands, men de frygter nu, at deres årlige kæmpe millionoverskud vakler. Der er ingen grund til at klappe i hænderne, fordi en storspekulant giver midlertidig to måneders fri husleje. Den "flotte" håndsrækning bygger udelukkende på egen vinding, på en kold og kynisk beregning. Med få ord, der er tale om Corona huslejefup. Et stort PR stuntnummer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce