Annonce
Debat

Hvorfor er det ufrihed at lade sig teste?

Læserbrev: Jan Køpke Christensen (Nye Borgerlige) brugte rigtig mange ord i læserbrevet den 2-4-2021 i JV på at forsvare sit nyeste partis uansvarlighed, når det gælder genåbningen af Danmark. Nye Borgerlige (NB) var det eneste parti i Folketinget, der ikke var med i genåbningsaftalen. Og det skal jo forklares og forsvares. Og forsvaret blev det med ”ufrihed”.

Hvor ligger ufriheden i, at danskerne nu blandt andet kan komme til frisør igen? Jo, de skal nu corona kviktestes eller være færdig-vaccineret eller kunne dokumentere, at de har haft covid-19. Kviktesten tager 2-5 minutter på et kviktestcenter, som der er oprettet rigtig mange af i Region Syddanmark. Ofte ligger det lige om hjørnet. For Jan Køpke Christensens vedkommende ved Løjt Idrætsanlæg, hvor han kan blive testet 2 gange om ugen, hvis han ønsker det. Så hvori ligger ufriheden?

I stedet for at se de mange fordele for bl.a. mange erhvervsdrivende, som nu igen kan ”komme i gang” vil Jan Køpke Christensen (JKC) og NB hellere propagandere med de mulige og udokumenterede problemer, der kan opstå. ”Lur mig”, som JKC formulerede det. ”Denne ufrihedstanke vil resultere i uoverskuelige problemer i det danske samfund”.

Tja. Men vælgerne bør måske lure på, om NB – med JKC som pennefører ikke blot prøver at piske en stemning op, som der ingen hold er i. Det har JKC jo stor erfaring med, også fra andre partier. Så hvorfor ikke føre sig frem på at være imod corona-kviktest? Det er da også et tema, der vil noget.

Personligt lader jeg mig gerne teste for at få mere gang i erhvervsmaskineriet og vil betragte det som frihedsskabende og ikke ufrihed. Det giver flere muligheder for den enkelte i den situation, som vi står i, og så kan vi komme videre med genåbningen af Danmark, som vi alle ønsker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Annonce