Annonce
EfB

Hyballa i godt lune på træningsbanen: EfB holder døren åben for degraderede spillere

Peter Hyballa, der her er fotograferet inden lørdagens træningskamp mod Aarhus Fremad, var i fint humør til mandagens træning, og tirsdag har denne avis en interview-aftale med ham. Foto: Ole Nielsen.
Jakob Ankersen, Kevin Conboy, Yuri Yakovenko og Zean Dalügge trænede mandag for første gang med U19-holdet. Klubben holder fast i, at døren til førsteholdet ikke er lukket. Tirsdag aften kan det komme til et interessant møde på træningsbanen.

Det lignede en slags opblødning og måske en genåbnet dør i konflikten mellem EfB’s nye trænerteam og fire spillere, Kevin Conboy, Jakob Ankersen, Zean Dalügge og Yuri Yakovenko, da de søndag igen figurerede som en del af førsteholdstruppen på klubbens hjemmeside.

De var alle fire blevet fjernet, da de for godt en uge siden blev sendt ned i U19-truppen, fordi de ifølge trænerteamet ikke passede ind i den nye spilfilosofi.

Men det viste sig at være intern procedurefejl, at de overhovedet var blevet fjernet fra hjemmesiden, og beviset for, at de fire virkelig er forvist fra klubbens førstehold kom mandag formiddag, da de deltog i træningen med klubbens ældste ungdomshold.

Annonce

Mens førsteholdet trænede på de sædvanlige hybridbaner i indhegningen, løb Yuri Yakovenko, Jakob Ankersen, Kevin Conboy og Zean Dalügge rundt sammen med U19-spillerne på klubbens nye kunstgræsbane mindre end 100 meter derfra.

De er dermed officielt en del af U19-truppen, og det er således også korrekt, at de – som det blev beskrevet i et andet medie – ikke længere har deres daglige gang på Blue Water Arena. Hverken til omklædning eller morgenmad, fordi de jo ikke længere træner sammen med førsteholdsspillere. U19-holdet klæder om i det gamle klubhus længere nede ad Gl. Vardevej, og de gør de fire forviste spillere således også.

Der er en vej tilbage

At de skulle være forvist fra Blue Water Arena og således eksempelvis ikke må overvære sæsonpremieren mod Vendsyssel på søndag, har intet på sig, fortæller bestyrelsesmedlem Paul Conway.

- Selvfølgelig må de det, men i det daglige arbejde er de lige nu ikke en del af førsteholdet, og de klæder selvfølgelig om sammen med det hold, de er en del af, siger Paul Conway, der endnu en gang slår fast, at døren til førsteholdet på ingen måde er lukket for de fire spillere.

- Jeg har sagt det 20 gange før og siger det nu igen. Ingen spillere skal vide sig sikre på deres pladser, men alle får en chance for at bevise, at de vil være en del af projektet. Lige så vel, som at de nuværende førsteholdsspillere kan ryge ud af truppen, lige så vel kan de fire komme tilbage. Jeg ved godt, at det ikke er normal procedure i Danmark at flytte spillere rundt på den måde, men sådan gør de ofte i Tyskland, og vi ser det også i England. Det er superviseret træning, og det er en ren sportslig vurdering, siger Paul Conway.

Annonce

Vanskelig bevisbyrde

Det kan synes vanskeligt for Spillerforeningen at bevise, at degraderingen af de fire spillere ikke er foregået efter reglerne, som formand Michael Sahl Hansen mandag påstod i et andet medie. Altså at det er en strafaktion og ikke . som Paul Conway fastholder - en ren sportslig vurdering.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra  Michael Sahl Hansen, der holder ferie, men i den officielle standardkontrakt fra DBU står der, at ”spilleren skal deltage i træning, træningslejre og kampe efter klubbens bestemmelser”.

Det er altså klubben, der suverænt bestemmer, hvor spilleren skal passe sit arbejde, spilleren har blot krav på professionel træning. Det fik de fire spillere i den forgangne uge, da de – fordi U19-holdet stadig holdt ferie – passede den fysiske træning med vejledning fra en af klubbens fysioterapeuter, og altså fra mandag deltog i U19-træningen på banen under ledelse af cheftræner Steffen Ernemann.

Annonce

Selvironi fra Hyballa

Imens piskede Peter Hyballa sit hold igennem to timers intensiv træning iagttaget af lidt flere tilskuere end vanligt.

De kunne opleve, hvordan den tyske træner på ingen måde havde skruet ned for volumen, mens der til gengæld var meget langt mellem skældsordene. Peter Hyballa var på, han dirigerede, han råbte, men langt det meste foregik i en fin tone – og til tider endda med lidt ironisk selvdistance. Hyballa kaldte således sig selv ”terror-træner” på et tidspunkt, velvidende at han der blev holdt øje med ham, og at hvert ord og hver aktion blev vejet og vurderet.

Da han forlod anlægget efter formiddagens træning, sagde han med et grin til en af de faste tilskuere ved hegnet, at han havde lagt eftermiddagens træning indendørs, for ”hvis vi træner to gange uden for på én dag, står der bare i avisen, at vi træner for meget”.

Samtidig fortalte han så også, at tirsdagen ikke blot byder på en træning om formiddagen, men at der tirsdag aften 18.30 vil blive gennemført en intern træningskamp.

Modstanderen er U19-holdet – ingen kunne mandag fortælle, om de fire fravalgte spillere er på banen tirsdag aften.

Annonce
EfB For abonnenter

Peter Hyballa efter frygtelig første halvleg i den afbrudte kamp mod Vendsyssel: Med sådan et hold er vi i nedrykningsfare

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lokal politiker fik Hyballa-banner flået ned af kontrollører: - Min grænse går, når træneren bliver beskyldt for vold

Varde For abonnenter

Mangeårig redder og tillidsmand om fartbøder til frivillige: Vi taber hver eneste gang

Vejen

Adolf er en af kommunens ældste borgere: Antallet af ældre over 100 år er steget

Sønderborg For abonnenter

Brødre med succes: Omsætning i korn- og foderstofselskab er vokset eksplosivt med dem i spidsen

Varde For abonnenter

Succes i specialklassen: Nu er hunde de nye hjælpelærere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

Ny angriber har underskrevet lang kontrakt: Elias Sørensen på plads i EfB

Tønder

Bingo: Vognmand investerer massivt i fremtiden

EfB

Hyballa: Jeg ville elske at arbejde med van der Vaart

Erhverv

Nystartet firma med gaderacer har solgt fire biler: - Vi går efter en slutspurt efter sommeren

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterer: Forsvarer overbeviser igen, og midtbanemand ramte den lige i rumpetten

Aabenraa

Beboere savner plejehjemmets gæsteværelse

Annonce