Annonce
EfB

Hyballa: Jeg ville elske at arbejde med van der Vaart

Peter Hyballa er ikke fremmed for tanken om hjælp fra en verdensstjerne med bopæl i Esbjerg. Langt fra. Foto: Frederikke Hejbøl Jensen
EfB-træner har haft kontakt med Rafael van der Vaart, dog indtil videre ikke med et samarbejde for øje. EfB spiller tirsdag aften anden halvleg af kampen mod Vendsyssel, og træneren forventer at se en anden attitude fra spillerne.

Peter Hyballa er meget åben for den ide om et samarbejde med den tidligere hollandske verdensstjerne, Rafael van der Vaart, som vi fremlagde i denne avis mandag.

- Det ville da være fremragende at arbejde sammen med ham. Om det skulle være som assistent på banen eller som team manager uden for banen, måske endda en kombination, det må vi se på, hvis det kan lade sig gøre, siger Peter Hyballa, der har haft kontakt til Rafael van der Vaart ved et par lejligheder.

Pedersen er væk

Som nævnt på jv.dk tidligt mandag morgen er Kasper Pedersen fortid i EfB. Han fik mandag formiddag opløst sin kontrakt og kan frit vælge en ny klub. Samtidig er finnen Pyry Soiri ifølge avisens oplysninger også i gang med at finde en ny klub.

- Vi har ikke snakket om et samarbejde, men han skrev til mig, da jeg skrev under med EfB, og så har jeg snakket med ham en enkelt gang herude på anlægget. Han er jo en verdensstjerne, der dels ved en hel masse om fodbold, som vi godt kan bruge, og så ved han også noget om, hvad det vil sige af være professionel fodboldspiller, og hvad det kræver. Samtidig kan han måske forklare mig lidt om Danmark og danskerne, siger Peter Hyballa.

Annonce

Hvornår en eventuel kontakt eller endda en egentlig jobsamtale skal finde sted, kunne og ville den tyske træner ikke forholde sig til efter mandagens træning – han havde rigeligt at se til med at gøre sine spillere klar til kampen mod Vendsyssel. Ingen vidste ganske vist på det tidspunkt, om kampen skulle spilles færdig tirsdag aften, men det lød rygterne på, og det var det, Peter Hyballa og hans spillere forberedte sig på. Senere kom det frem, at kampen spilles færdig 19.00 tirsdag.

Masser af snak

Det blev en træning med masser af snak, en del dødbolde og ikke ret meget intensitet. Bortset lige fra i samtalen foran taktiktavlen ude på banen, for Peter Hyballa forklarede i umiskendelige vendinger, at han ikke var tilfreds med det, han havde set søndag eftermiddag, da Vendsyssel stort set uden modstand spillede sig til en 1-0-føring efter første halvleg.

- Man kan snakke nok så meget om taktik, men taktik er jo intet værd uden intensitet, og den manglede vi. Eksempelvis i den situation, da de scorede til 1-0. Det går ikke at forsvare på den måde, sagde Peter Hyballa, der efter sin egen indledende enetale havde fået masser af input fra spillerne.

Anfører Mads Larsen blev stående ved taktiktavlen i flere minutter og snakkede med træneren, da de øvrige spillere var begyndt opvarmningen, og efter træningen var det samme Larsen, Nicklas Strunck, Lasha Parunashvili og et par andre, der igen tog nogle af de ting op, der skal laves om tirsdag aften.

- De vil jo rigtig gerne lære, de vil rigtig gerne lytte, og jeg synes da, at der kom nogle ting frem, som vi kan tage med, når vi skal spille igen, sagde Peter Hyballa.

Annonce

Her er de første 11

Hverken den coronoramte Con Ouzinidis eller hans nære kontakt Viktor Tranberg trænede med mandag og bliver klar til de 45 minutter mod Vendsyssel tirsdag aften, og selv om Andri Bjarnason, der sad ude med et maveonde søndag, trænede med mandag, var det ikke klart, om han ville kunne spille. Ud fra træningen lignede det, at EfB stiller således op tirsdag aften 19.00.

Mads Kikkenborg, Denis Catovic, Marcus Gudmann, Isak Olafsson, Jonas Mortensen – Lasha Parunashvili, Nicklas Strunck, Mads Larsen – Marcus Kristensen, Patrick Schmidt, Patrick Egelund.

Annonce
EfB For abonnenter

Fem nedslag i en optur: Få EfB'ere, Holten er savnet, venstresiden hænger, Strunck er på vej, og hvor er tilskuerne?

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen For abonnenter

Nadja vejede 186 kilo og fandt trøst i mad: - Folk så overhovedet ikke mig, de så bare min krop som et problem, der skulle ordnes

Tønder For abonnenter

Vil indføre drastisk tiltag for at sænke farten: Kommune vil indføre permanent fartkontrol på Rømødæmningen

Esbjerg For abonnenter

Beboere råber stop: Når mølletransporterne ruller forbi slår huset revner og tv-signal og internet forsvinder

Esbjerg

Gemte sig i trailer midt om natten: Mænd forsøgte at komme til England som blinde passagerer

Nordtyskland

Sygeplejerske indgik vildt væddemål med dødssyg patients mand: Overlever din kone, må du hejse mig 30 meter op i luften

Erhverv For abonnenter

Iværksætter i vild vækst: Her kører direktøren ud til medarbejderne og griller hamburgere og hotdogs

EfB

Emil Holten ser muligheder trods stor afstand til toppen: Vi kan stadig rykke op

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

23-årige kvinde blev dømt for Facebook-chikane af socialrådgiver: Nu er hun frikendt i landsretten

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Esbjerg For abonnenter

Kendt værtshus reddet på målstregen: Tømrermester blev heldigvis ikke "lyseslukkeren" - så nu vil Kim udleve sin drøm på Kaktus

Esbjerg For abonnenter

Dan fik sine første sorte fingre som tre-årig: I dag sælger han 300 biler om året fra samme værksted

Sønderjyske Herrehåndbold

Han fik én på snotten og skulle opereres: Nu er August Wiger endelig klar til kamp for SønderjyskE

Annonce