Annonce
EfB

Hyballa var ikke på træningsbanen - Rafael van der Vaart afventer EfB-udspil

Peter Hyballa var ikke til stede under tirsdagens EfB-træning. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Cheftræner Peter Hyballa var ikke en del af tirsdagens EfB-træning. Ifølge JydskeVestkystens oplysninger afventer Rafael van der Vaart et tilbud fra den vestjyske klub.

JV I ESBJERG: Et pænt fremmøde af nysgerrige esbjergensere kom til at spejde forgæves tirsdag formiddag.

Manden, mange af dem kiggede efter, dukkede aldrig op. Vi taler om hollandske Rafael van der Vaart.

Ham vender vi tilbage til. For den herboende tidligere verdensstjerne var ikke det eneste interessante navn, der ikke var at finde på træningsbanen, da en stor flok EfB'ere tirsdag formiddag trænede på anlægget bag Gl. Vardevej.

Annonce

Heller ikke cheftræner Peter Hyballa - en af de seneste ugers mest omdiskuterede personligheder i dansk fodbold - var at finde.

Ifølge klubbens presseafdeling havde cheftræneren valgt at overlade dagens træning til assistenterne, og det var da heller ikke, fordi de knap to timers træning i omskifteligt august-vejr fordrede den helt store fodboldekspertise. Det blev mestendels til noget teknisk træning samt noget presspil med høj intensitet og afslutning på to mål, der var rykket tæt sammen.

Finske Pyry Soiri forlod træning allerede efter en halv time. Hans tilbageværende tid i EfB må også forventes at være kortvarig. Måske endnu mere kortvarig end for de fire prominente spillere, der løb rundt ovre på banen bag A-truppen for at træne med U/19-holdet. Såvel Jakob Ankersen, Yuri Yakovenko, Kevin Conboy og Zean Dalügge trænede med ungdomsspillerne og klædte om i det gamle klubhus længere ude af vejen.

Blandt de fremmødte tilskuere fremgik der en del uenighed om, hvorvidt den nuværende situation i EfB skyldes en grov træner eller en flok forkælede og tyndhudede spillere. Den debat dør nok ikke helt med det samme.

Hver gang en bil trillede forbi, blev der sendt nysgerrige blikke. Men nej, hverken Rafael van der Vaart eller cheftræner Peter Hyballa dukkede op.

Kommer der et udspil?

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger sad duoen heller ikke inde på et kontor for at blive enige om et samarbejde. JV erfarer, at den slags sondringer er klaret. Nu afventer hollandske van der Vaart et udspil fra klubben, og så må det vise sig, om han er klar til at træde ind i en rolle, der kan hjælpe med at bløde situationen op mellem trænerstab og ejere på den ene side samt spillere på den anden side.

Endnu ved vi ikke, om det bliver hollænderen, der skal redde stumperne og fungere som chokoladen mellem de to tørre kiks i en chokoladekiks.

Vi ved dog, at Hyballa ikke dukkede op tirsdag formiddag, men hvis cheftræneren vil se træningen, kan han få optagelserne fra den drone, klubben filmede hele seancen med fra oven.

Desuden kan hans assistenttrænere aflægge rapport om, hvordan indsatsen var fra Patrick Egelund, Nicklas Strunck og de øvrige EfB'ere var under formiddagens to timer lange seance.

Onsdag mødes holdet igen for at forberede sig til torsdagens pokalkamp mod serieholdet Bolbro på Odense Atletikstadion.

Annonce
EfB For abonnenter

EfB fik sin første sejr i næsten er halvt år: Lykken vendte alt for sent for EfB

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Nyd den 182 kilometer lange rute: Denne video tager dig med på Tour de France-stjernernes 3. etape hele vejen fra Vejle til Sønderborg - se om de kommer forbi dit hjem

Varde For abonnenter

I 12 år lå Heidi bundet til sin seng af smerter: Pludselig fik hun et syn og hørte en stemme – og nu er hun helbredt

Esbjerg For abonnenter

Efter 45 år i strandvejs-villa med havudsigt er tidligere minister flyttet ind i penthouselejlighed i indre by med sin hustru: Nu har han et godt råd til andre

Aabenraa

To brande anmeldt tæt på hinanden med 10 minutters mellemrum: Politiet søger vidner

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Sønderjylland For abonnenter

Mindre sønderjysk by er blevet tre nye reality-stjerner rigere: Deres familier rammes også af det

Nordtyskland For abonnenter

Den 22-årige Milenas hverdag er fyldt med døde mennesker. Men hun elsker livet med ligene

Kolding

Uhyggeligt solouheld: To unge mænd påkører træ

Annonce