Annonce
Sønderjyske Fodbold

I Herning slipper SønderjyskE for at tale om nedrykning

Stefan Gartenmann glæder sig til at spille en kamp, hvor temaerne ikke er dårlig form og nedrykning. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
For en stund kan SønderjyskE slippe snakken og tankerne om de dårlige takter i superligaen. Forsvarsprofil Stefan Gartenmann ser frem til, at det to gange i den kommende uges tid handler om noget andet: En semifinale.

Fodbold: Der er opstået en kontrast mellem SønderjyskE i superligaen og SønderjyskE i pokalturneringen.

I sidste sæson fokuserede SønderjyskE i foråret på blot at holde sig oppe i landets bedste række, når der blev spillet kampe i ligaen. I pokalturneringen forholdt det sig anderledes. For dem, der lige skulle være vågnet efter et år i koma, kan vi afsløre, at SønderjyskE vandt og løftede pokalen til sidst.

Dette forår begynder at minde om 2020. SønderjyskE missede en gylden mulighed for at snige sig med i top seks. En stor skuffelse, når man tager udgangspunktet i vinterpausen i betragtning. SønderjyskE har kun vundet én af de seneste ni superligaopgør. Derfor gælder det nu i superligaen alene om at holde sig fra at havne som nummer 11 - vi antager, at Horsens holder fast i sin solide placering som nummer 12. Der er ganske vist en mulighed for en kamp om at spille i Europa hvis og hvis og hvis, men i bund og grund handler det om at undgå at rykke ud.

Optakt

Fodbold

Sydbank Pokalen, første semifinale

Torsdag kl. 16.30

FC Midtjylland - SønderjyskE

JV's bud på startopstillingen:

Nicolai Flø - Emil Holm, Patrick Banggaard, Stefan Gartenmann, Marc Dal Hende - Mads Albæk, Victor Mpindi, Rasmus Vinderslev - Jeppe Simonsen, Haji Wright, Rilwan Hassan

Træningen i SønderjyskE var lukket onsdag

JV tipper: 2-0

Og ligesom i sidste sæson er SønderjyskE altså igen nået langt i pokalturneringen. Her er drømme og forhåbninger hverken urealistiske eller uopnåelige. Det viste triumfen i sidste sæson.

Den triumf, som altså understreger kontrasten mellem SønderjyskE i superligaen og i pokalturneringen.

Annonce

Et bundhold

Efter et nyt sviende nederlag til AaB, hvor SønderjyskE følte, at man burde have fået mere ud af kampen, var der behov for at tale tingene igennem, inden fokus blev rettet mod pokalfodbold.

- Vi har snakket om, hvordan vi skal komme videre og komme ovenpå. Hvordan vi kommer bedst ud af nedrykningsspillet. Det er nemt at sige, at vi skal spille med glæde og gejst. Grundlæggende handler det om, at vi står sammen som hold. Det handler ikke nødvendigvis om den rette taktik og de rigtige afleveringer, siger forsvarsprofilen Stefan Gartenmann, der understreger, at skuffelsen over ikke at havne i top seks er forduftet.

- Sådan er det nødt til at være. Selvfølgelig ville vi meget hellere spille top seks mod de store hold, men vi kan ikke gøre noget ved det. Kan vi ikke håndtere at spille nedrykningsspil, bliver det svært. Vi er et bundhold nu, og vi skal spille for at overleve.

SønderjyskE-træner Glen Riddersholm leverede en svada til spillerne efter nederlaget til AaB, da han efterlyste tacklinger og græs på knæene.

Kigger man på holdets kvalitet uden at skele til indsatsen i Aalborg, er SønderjyskE's trup ifølge Gartenmann rigeligt godt nok til at undgå nedrykning.

- Hvis jeg kigger rundt på holdet, ville jeg ikke bytte den her trup for nogen af de andre i nedrykningsspillet. Jeg ser os ekstremt godt rustet. Men resultaterne lyver ikke, siger han.

Annonce

Midtjylland i topform

Klip til pokalturneringen. Her er der anderledes grund til smil. SønderjyskE spiller torsdag sidst på eftermiddagen den første af to semifinaler mod FC Midtjylland.

SønderjyskE har allerede slået Midtjylland to gange i denne sæson, så planen bør være klar i skuffen.

- Vi har slået dem to gange, så vi har fuld tro på, at vi kan gøre det igen, siger Stefan Gartenmann.

Det er dog et Midtjylland-hold i topform, der tager imod SønderjyskE. Den seneste måned har Midtjylland spillet fire kampe uden at tabe og uden at lukke et eneste mål ind.

Semifinalerne - returopgøret spilles torsdag i næste uge - kommer til at fungere som en pause for SønderjyskE, mener forsvarsspilleren.

- Det bliver på en måde et frirum for os. Det hele handler om superliga og nedrykning. Det bliver godt at spille de kampe. Også fordi vi har brug for at komme i gang igen efter sådan et nederlag, siger Gartenmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Lyt til speedwaypodcasten 'Ryttergården': Besøg af Danmarks mest vindende kører nogensinde

Annonce