Annonce
Vejen

Det Radikale Venstre stiller med egen borgmesterkandidat: Lastein rækker ud efter stjernerne

Det Radikale Venstre præsenterede tirsdag eftermiddag partiets borgmesterkandidat til årets kommunalvalg i smukke omgivelser i Skibelund Krat. Bjarne Lastein er navnet på erhvervsprofilen fra Holsted, som er uddannet pilot. Foto: Jacob Schultz
Bjarne Lastein fra Holsted har brudt med Venstre efter mere end 20 års medlemskab og bliver nu både spids- og borgmesterkandidat hos Det Radikale Venstre til kommunalvalget i Vejen.

Skibelund Krat: Formanden for Det Radikale Venstre i Vejen Kommune, Hans Elbæk, sparede ikke på tillægsordene, da erhvervsmanden Bjarne Lastein fra Holsted tirsdag eftermiddag blev præsenteret som partiets spids- og borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2021.

- Vi tror, du med din baggrund og erfaring vil blive en fremragende borgmester i en meget veldreven kommune med store og veldrevne virksomheder, uddannelsesinstitutioner, store fritids- og kulturinstitutioner, hvor de fleste er med historiske rødder, som har haft stor betydning for udviklingen af hele det danske velfærdssamfund, som vi kender det i dag, sagde Hans Elbæk.


Vi tror du med din baggrund og erfaring vil blive en fremragende borgmester i en meget veldreven kommune.

Lokalformand Hans Elbæk, Det Radikale Venstre, om Bjarne Lastein


Annonce

Fyldt med visioner

Han kaldte spidskandidaten for et fantastisk visionært tænkende menneske.

- Du er fuld af visioner og nye ideer. Du er sammen med din familie igangsætter. Du er en berejst mand med et kæmpe ansvar for dine medrejsende som pilot. Det giver dig udsyn. Det giver dig menneskelig indsigt. Det giver dig forståelse og respekt for andre menneskers kulturer og traditioner.

Annonce

Politisk erfaring

Bjarne Lastein har tidligere begået sig på den politiske scene. Tilbage i perioden 2002-2006 sad han i det gamle Holsted Byråd. Og han har tidligere været formand for vælgerforeningen i Holsted-Hovborg.

Bjarne Lastein bruger store ord i sit nye valgmateriale.

- Det ligger mig på sinde at bryde de politiske farvekassers klassiske indhold. Livet handler om mere end en blå eller rød farve. I min favn er der mange politiske farver, ganske som der er farverige holdninger i et familiehjem og på en arbejdsplads, siger Bjarne Lastein og fortsætter:


Det ligger mig på sinde at bryde de politiske farvekassers klassiske indhold. Livet handler om mere end en blå eller rød farve. I min favn er der mange politiske farver, ganske som der er farverige holdninger i et familiehjem og på en arbejdsplads.

Bjarne Lastein, spids- og borgmesterkandidat for Det Radikale Venstre i Vejen Kommune


- Det skaber kreativitet. Det ligger mig på sinde at bruge den sunde fornuft. Jeg har set projekter, som ikke rammer hattehylden så om sige og hvor budskabet og økonomi løber løbsk. Det gælder særligt de bløde værdier, skoler, fritid og for de skæve. Asfalt skal være en helt naturlig sag, så logistikken virker. Miljøtiltag af de vidtrækkende skal implementeres. Landbruget har et stort hjerte, og jeg har nogle ideer for, hvordan vi kan bruge de stærke sociale kræfter i landbruget. Dét vil jeg sætte en ære i at gøre forståeligt og brugervenligt.

Annonce

Imod alle odds

Det Radikale Venstre er ikke repræsenteret i det nuværende byråd i Vejen Kommune. Men det stækker ikke selvtilliden hos kandidaten.

- Som borgmester i Rebild, Leon Seppelin, sagde, da han imod alle odds stillede op, og med tre mandater kunne sætte sig i borgmesterstolen: "Der er andet i livet end A og V" Jeg vil gerne forfølge dette udsagn med et “A og V var milepæle i velfærdsstatens tilblivelse. Med et radikalt krydderi design i, bliver det næsten perfekt”, lyder det fra Bjarne Lastein.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce