Annonce
Varde

Indehaver chokeret: En af landets bedste burger-restauranter ramt af voldsom brand

Da Sydvestjysk Brandvæsen ankom lidt over otte onsdag morgen, var ilden gået ud i Spisehuset Pagoden. Foto: Kent Viborg
Spisehuset Pagoden i Ølgod åbner tidligst den første weekend i det nye år efter voldsom sodbrand tirsdag nat.

Ølgod: En af landets mest populære burgerrestauranter, Spisehuset Pagoden i Ølgod, åbner tidligst første weekend i det nye år efter en voldsom sodbrand.

Sydvestjysk Brandvæsen modtog onsdag morgen klokken 07.58 alarm.

- Der var fyldt med røg, da vi kom. Branden er opstået i nat, siger indsatsleder Leif Erichsen fra Sydvestjysk Brandvæsen.

Branden har været meget voldsom, men ilden er gået ud på grund af iltmangel.

- Der er kraftige røg- og sodskader, siger Leif Erichsen.

Branden er formentlig opstået i en elinstallation. Et stik er smeltet. Et ur i Spisehuset Pagoden er gået i stå klokken 01.00, hvilket kan indikere, hvornår branden begyndte.

Annonce
Jeg er chokeret. Det er mit livsværk.

Indehaver Thomas Møbjerg,Spisehuset Pagoden

Sort røg

Indehaver Thomas Møbjerg blev onsdag morgen ringet op af en chauffør, der skulle levere varer.

- Der var sort røg over det hele, fortæller Thomas Møbjerg.

Han har selv svært ved at fatte, hvad der er sket.

- Jeg er chokeret. Det er mit livsværk, siger Thomas Møbjerg, der så sent som i september fik en sølvmedalje for landets næstbedste burger.

Han fortæller, at fra mandag var det planen at holde julelukket, indtil det nye år. Men den tiltrængte juleferie skal nu i stedet bruges på at få renoveret Spisehuset Pagoden og købt nyt udstyr.

For det er selve maskinrummet – køkkenet- der er fuldstændig ødelagt. I bedste fald så åbner Spisehuset Pagoden den første weekend i det nye år.

Thomas Møbjerg har skabt en af landets førende burgerrestauranter i Ølgod. Efter den voldsomme sodbrand tirsdag nat forventer han tidligst at genåbne restauranten i Ølgod den første weekend i januar. Arkivfoto: Chresten Bergh
Pagoden huser også byens offentlige toilet. Der er også lukket efter sodbranden. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce