Annonce
Tønder

Indsatsleder roser danske turister: De gjorde forskellen på liv og død

E par fra Varde reagerede hurtigt, da de så, at det brændte på naboens træterrasse i Arrild Ferieby. Parrets indsats reddede både hus og måske livet for tre spaniere, mener indsatslederen. Arkivfoto: André Thorup
Hvis ikke det var for et turistpar i 30'erne fra Varde, var det ikke sikkert, at tre spanske mænd havde været i live i dag. Parret bankede dem op midt om natten, da der udbrød brand i det træhus, de sov i.
Annonce

ARRILD: Det kunne være gået helt galt, da der natten til lørdag udbrød brand i en træ-feriebolig i Arrild Ferieby.

Klokken 01.44 blev et ægtepar fra Varde opmærksom på, at det brændte på naboens træterrasse. Terrassen stod i flammer, og flammerne var begyndt at slikke op ad trævæggen, da parret blev opmærksom på ilden.

Ifølge indsatsleder for Brand & Redning Sønderjylland, Thomas Krakau, har parret i 30'erne reddet de tre spanske mænd, der overnattede i træhuset i Arrild.

- De har gjort forskellen på liv og død. Hvis vi var kommet frem bare tre-fire minutter senere, kunne vi havde haft en bygningsbrand. Hvis ikke de havde reageret så hurtigt, så kunne det være endt med tre indbrændte, konstaterer Thomas Krakau og tilføjer, at parret med sin indsats foruden tre liv også har reddet boligen.

Krakau fortæller, at manden ved et tilfælde opdagede branden, da han var oppe efter at være gået i seng. Branden er opstået efter et cigaretskod eller et stearinlys har antændt terrassen, der var bygget sammen med selve træhuset.

- Flammerne var halvanden til to meter høje. Der var ingen tvivl om, at vi skulle have spanierne ud derfra, siger den mandlige del af parret, Nis, som JydskeVestkysten har været i kontakt med.

Parret fik vækket de tre mænd, men det skulle have krævet tid at vække dem. Herefter begyndte de tre spaniere selv at slukke ilden med vand i spande, fortæller Thomas Krakau, der roser parrets resolutte indsats til skyerne.

- Det er s... prisværdigt, når nogen gør sådan noget her. De gjorde en forskel, og parret burde have en medalje, siger indsatslederen og tilføjer, at i forbindelse med redningsarbejdet kom kvinden til skade med det ene ben, da hun faldt over en betonklods. Hun er nu blevet tilset på sygehuset, og har fået en stivkrampevaccine og fået at vide, at hun skal holde benet i ro et par dage.

Thomas Krakau fortæller videre, at efter en kraftig udluftning var træboligen klar til, at de tre spaniere kunne sove der igen.

Falck i Toftlund stod for slukningsarbejdet.

I øvrigt fortæller Nis, at parrets to børn på to og fire år sov fra hele misæren.

- Det var godt nok, for vi skulle også tidlige op for at gøre huset rent, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Kolding

Smittetrykket stiger fortsat: Kolding overhaler Vejle målt på antallet af nye corona-smittede

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce