Annonce
Haderslev

Ingen kaffe og kage i Haderslevs grønne café: Men du kan få fem nåle i øret og en kop urte-te

Ulla Nissen var sidste onsdag droppet ind til NADA cafe hos Hanne Pedersen. Efter en introduktion af, hvad NADA er, sætter Hanne fem nåle i hvert øre, og Ulla får en kop NADA-te, som hun kan sidde og hygge sig med i de 45 minutter, behandlingen varer. Foto: Dorthe Rasmussen
Byens nye helsekostbutik Frk. Helsekost har også en NADA drop in café.  Der opstår mange sjove situationer, når folk dropper ind og sætter sig i de bløde stole.

HADERSLEV:    - Jeg er kommet, fordi jeg er nysgerrig, siger Ulla Nissen.

Hun er droppet ind i den nye NADA café på byens grønne hjørne hos Frk. Helsekost i Nørregade 28.

Ulla er spændt på at få nåle i ørerne, men andre kommer med helt andre forventninger til, hvad de skal have ind i hovedet, for hvad er NADA egentlig?

Annonce

Daglig leder Hanne Pedersen, som også er NADA-akupunktør, fortæller, at mange i de første par uger efter åbningen er droppet ind i den tro, at det er en rigtig café.

- Folk sætter sig i de bløde stole og bestiller kaffe og kage, fortæller Hanne Pedersen og smiler.

Men det kan de selvfølgelig ikke få, og det giver mange gode grin.

Til gengæld kan de lov at være stille med dem selv.

Denne onsdag formiddag er to kvinder droppet ind for at prøve NADA, som er en akupunkturbehandling, hvor du får fem pinde i hvert øre, som du skal sidde med i 45 minutter, mens du drikker en kop urte-te.


Folk sætter sig i de bløde stole og bestiller kaffe og kage.

Hanne Pedersen, NADA øreakupunktør


- Vi går ind i en ro - en dvale, fortæller Hanne Pedersen indledningsvist, som forklarer, hvad NADA er og gør ved én:

- NADA handler om at få energi og blive stærkere.  Nogle mennesker vælger selv at håndtere det løft, det giver. Andre går i andre forløb for eksempel med individuel vejledning, siger Hanne.

Sover dårligt

Folk kommer i caféen med forskellige udfordringer for eksempel angst, afhængighed af nikotin, stress og generel mistrivsel

Ulla Nissen kæmper med søvnproblemer.

- Jeg har prøvet andet alternativ, og jeg håber at finde noget, så man måske kan undvære at tage medicin, fortæller hun.

Det er anden gang, at hun er droppet ind i caféen i Nørregade.

Hendes nysgerrighed blev vakt, da hun læste en historie om nogle traumatiserede soldater, der havde fået det bedre efter, at de var begyndt at få NADA.

Nu håber hun, at behandlingerne kan gøre, at hun kan sige godnat og sove godt. Det må tiden vise.

NADA drop in caféen i Nørregade er åben mandag klokken 15 til 16, onsdag klokken 10 til 11 og fredag klokken 15 til 16. Den sidste nål sættes ved caféens sluttid.

NADA

NADA er en øreakupunkturbehandling, der består af fem punkter, der sættes i hvert øre.

Nålene skal sidde i ørerne i 45 minutter, hvor man sidder afslappet i rolige omgivelser. NADA er en styrkende behandling, der får kroppen og hovedet til at slappe af og giver indvendig ro samtidig med, at kroppens egne sanser og ressourcer styrkes.
NADA øreakupunktur er godkendt af Sundhedsstyrelsen, når behandleren er certificeret fra NADA Danmark.

NADA blev udviklet i 70’erne i USA, hvor det blev brugt til at afhjælpe stoftrang og reducere abstinenser blandt misbrugere.

NADA er forkortelsen for den amerikanske forening National Acupuncture Detoxification Association, som blev dannet i 1985 i USA.

Siden har det vist sig, at NADA kan meget mere end end til at afhjælpe afhængighed. NADA anvendes med rigtig gode resultater blandt andet til behandling af: Angst og depression, søvnproblemer , stress og PTSD, ADHD og OCD, hedeture hos kvinder i overgangsalderen, bivirkninger ved kemoterapi som hedeture, søvnløshed, tankemylder og stress.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

0 kroner for en hel dags arbejde: Mens andre vagtlæger skovler 40.000 sammen på en vagt, har Michael prøvet det stik modsatte

Annonce