Annonce
Aabenraa

Jacob er model: - Det er bare mit arbejde

19-årige Jacob Bargum har i to år arbejdet som model. Indtil nu har det været et fritidsjob, men i det næste år bliver det på fuldtid. Han synes, det er et fedt job, men han vil ikke stemples som modellen Jacob, for det er bare et job for ham. Foto: Claus Thorsted

19-årige Jacob Bargum fra Broager har i to år arbejdet som model. Indtil nu har det været et fritidsjob, men i det næste år bliver det på fuldtid. Han synes, det er et fedt job, men han vil ikke stemples som modellen Jacob, for det er bare et job for ham.

Aabenraa: Når unge på onsdag afprøver deres modeldrømme ved Unique Models casting på Folkehjem i Aabenraa, er det en af måderne at prøve sine modeldrømme af på.

For 19-årige Jacob Bargum fra Broager var det en anden vej, som fik ham i stald hos først modelbureauet 2PM og siden Unique Models.

- Jeg manglede et studiejob, og min kæreste opfordrede mig til at prøve at blive model. Jeg tog nogle billeder og sendte til alle bureauerne, og der gik fem minutter, så ringede det første bureau. Det endte med, at alle bureauerne ringede, fordi de gerne ville møde mig, fortæller han.

Den hurtige respons overraskede Jacob, som nu i to år har arbejdet som model. Det har været et fritidsjob ved siden af gymnasiet med et til to jobs om måneden, men når studenterhuen er kommet i hus om en måneds tid, så skal modeljobbet fylde mere.

- Jeg tager mig et sabbatår for at tjene penge og komme ud og rejse, og da er det planen at være fuldtidsmodel - måske suppleret med et fleksibelt job, så jeg kan rejse på modelopgaver med kort varsel. Nogle gange bliver vi jo sendt til udlandet i en måned, fortæller han.

Jacobs gode råd


  • Vær dig selv. Lad være med at prøve at være en, du ikke er.
  • Tro på dig selv.
  • Hvis du har lyst, skal du bare kaste dig ud i det, selvom du er nervøs. Det forsvinder, efterhånden som du får mere erfaring.
  • Det vigtigste er, at du kan lave forskellige ansigtsudtryk. Man skal kunne skifte mellem følelserne, da man det ene øjeblik skal være hård og det andet øjeblik være smilende.
  • Det er en form for skuespil, så det er en god idé at stå foran spejlet og øve ansigtsudtryk, og hvordan man får det rette udtryk frem.
Jacob har altid været langhåret, og det er også blevet en del af hans look nu, så korthåret skal han ikke være. Hans modelbureau har sagt, at han skal sørge for at vedligeholde det ved at få det klippet regelmæssigt. Foto: Claus Thorsted

Jeg er Jacob - ikke modellen Jacob

Han er glad for arbejdet som model og har endnu ikke oplevet modelverden som hverken hård eller overfladisk. Han synes derimod, at jobbet er udfordrende og sjovt.

- Jeg er rigtig glad for, at min kæreste opfordrede mig til at blive model, for det er fantastisk job. Jeg lærer mange forskellige søde mennesker at kende, og jeg oplever en masse ting. Jeg har lige været i Barcelona og skyde billeder for et tøjmærke under Zara, og jeg har også været i København i to dage og lave en reklamefilm for Lee Jeans, hvor kunderne kom fra Kina, og et helt filmhold blev fløjet ind fra Australien. Det er et sjovt og spændende job, og det er fedt, hvis man også får de opgaver, hvor man skal ud og rejse. De jobs giver også flere penge, så det er ikke det dårligst stillede job at have, siger han.

Og 19-årige Jacob lægger stor vægt på, at modeljobbet er et job. Han vil ikke stemples som modellen Jacob, og derfor er det heller ikke noget, han taler så meget om.

- Det er bare mit arbejde. Jeg lægger meget vægt på at have begge ben på jorden og bare være Jacob - og ikke modellen Jacob. Det er heller ikke noget, jeg taler så meget med mine venner om, for jeg vil ikke gå og prale med det eller spille smart og blive opfattet som en arrogant model, for sådan er jeg ikke som person. For mig er det bare naturligt at være foran kameraet som et arbejde. Til gengæld bliver jeg genert, når venner eller familie tager billeder af mig. Det er personligt, mens det andet er arbejde, understreger han.

Ét af de modelfotos, som er blevet taget af Jacob. For ham er det naturligt at stå foran kameraet og skifte mellem de forskellige ansigtsudtryk. Foto: Unique Models
Annonce

Vil stadig gerne læse videre

De næste måneder bliver spændende for Jacob, for det er her, han kommer til at se, hvor mange jobs han får, når han ikke længere skal tage hensyn til skolen. Det er han selv spændt på, for indtil nu har bureauet skaffet jobs til ham, og han er sluppet for at skulle gå til castings. (Hvor modellerne går ud til kunden og sælger sig selv til bestemte jobs som f.eks. shows under modeugen med mere.)

- Castings tænker jeg er den mere sure del af jobbet. Mit bureau har indtil videre været gode til at anvise mig super jobs, men jeg ved heller ikke, om jeg er til at gå modeshows eller om jeg mere er til fotos og film. Det er det, jeg skal finde ud af nu, fortæller han.

Et år eller måske to, hvis modeljobbet kører godt, er, hvad Jacob lige nu vil bruge fuldtid på det. Hans plan er at læse videre, men da han ikke endnu ikke ved, hvilket studie han vil satse på, er det fint at tage et år eller to ud af kalenderen og leve livet som model.

- Jeg har ingen planer om at være model resten af mit liv, men det kan jo være, at det leder videre til noget andet. Jeg vil gerne læse videre, for i sidste ende giver modeljobbet ikke nok. Det er også begrænset, hvor lang tid man kan arbejde som model, tænker jeg. Men lige nu handler det om at få gode oplevelser, komme ud og at rejse og gerne arbejde for nogle større brands, smiler han.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sønderjylland For abonnenter

Arkitektpar bag svævende shelter vil bygge med natur

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Fulde, frysende festgæster frustreres over forsinkede taxaer: Klagebunken vokser i jagten på mindst 100 nye chauffører

Navne For abonnenter

Han så farlig ud, var stærk som en okse og blid som et lam: Nu er stærkmanden George Olesen død

Varde

Peter vil ikke plastre vandkanten til med sommerhuse: - Vil de rige ikke gå for at komme til vandet, må de blive hjemme

Sydjylland

Region Syddanmark ignorerede indvending fra forskningsleder i Grindsted-sag

Haderslev

Politiker vil rive sit bevaringsværdige hus ned: Politisk modstander sender sag i byråd

Esbjerg For abonnenter

Mette Frederiksens brutale højre hånd fra Esbjerg i fokus for vilde sms’er

Kultur

Karen-Lise Mynster: Man skal leve hver dag, som var det den sidste - men så ville jeg jo ikke sidde her

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Slået i 95. minut: Forløsning blev til forbandelse for SønderjyskE

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sønderborg

Husker du Skjerns Magasin i Matador: Nordborg får en snert af Korsbæk

Varde For abonnenter

Naboer til monstermøller: Vi føler os lidt klemte og kan ikke plante os væk fra 180 meter møller

REGIONALVALG

Der er under et måned til valget - nu får du det store overblik: De kan få magten over sundhedsvæsnets milliarder

Annonce