Annonce
Kolding

Jakob Ville ny formand for Venstres byrådsgruppe

Jakob Ville fører fremover ordet på Venstres vegne i Kolding Byråd. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Kolding: Så har Venstre fundet sine nye gruppeformand, efter at det i sidste uge kom frem, at Merete Due Paarup stopper på den betydningsfulde post, som hun har bestredet siden byrådsperiodens start i januar 2018.

Fremover er det 42-årige Jakob Ville, der fører ordet på Venstres vegne i byrådssalen, oplyser Venstres partiformand Bent Ole Johnsen efter et møde tidligt tirsdag morgen.

- Flere har været nævnt, men vi har valgt Jakob Ville, fordi han er den bedst egnede. Det er alle enige om. Jakob har jo også en fortid som organisationsformand i Venstre, og gruppeformandsposten indebærer en del organisatorisk arbejde, siger Bent Ole Johnsen.

Merete Due Paarup fortsætter sit arbejde med Venstres politiske udvikling, som hun skal være tovholder på.

Borgmesteren Jørn Pedersen ser frem til samarbejdet med Jakob Ville, siger han.

- Men det glæder mig også oprigtigt, at Merete fortsætter med politisk udvikling. Det er dét der med kalendergymnastikken, som ikke rigtig har passet til hende, siger han.

Jakob Ville er skoleleder på Jels Skole, og han blev valgt ind i Kolding Byråd for første gang ved sidste valg, hvor han fik 628 personlige stemmer. Jakob Ville var tidligere formand for Venstre i Kolding Kommune og har haft plads i Venstres hovedbestyrelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Annonce