Annonce
Kolding

Løvens Hule-stjerne køber bid af Vamdrup-firma: De har ild i øjnene

Serieiværksætter og mangemillionær Jesper Buch (tv), der er opvokset Vamdrup, har købt en femtedel af Vamdrup-firmaet Treetops, der er ejet af Dennis Povlsen (th) og Ricki Kjeldsen. Firmaet har leveret brædderne til hans nye kæmpeterrasse og det endte med, at han blev medejer. Privatfoto
Serieiværksætter og mangemillionær Jesper Buch, der er opvokset i Vamdrup, har netop købt en bid af Vamdrup-virksomheden Treetops, der blandt andet sælger brædder i komposit.
Annonce

Vamdrup: Hvis Jesper Buchs nye terrasse i komposit ikke er den største i Danmark, så er den i hvert fald med i kapløbet om førstepladsen. Og netop størrelsen er medvirkende til, at serieiværksætteren nu har investeret i Treetops, der leverer blandt andet komposit-brædder under mærket Kirkedal til danske byggemarkeder.

- På grund af corona sad jeg derhjemme, lukket inde, ligesom alle andre. Så tænkte jeg: Hvordan gør jeg noget godt for mit humør og hvordan kan jeg stimulere økonomien? Så jeg ringer til en god ven, der er arkitekt, der tegner terrassen, siger Jesper Buch, der er blandt de mest kendte erhvervsfolk efter, at han har deltaget i tv-programmet Løvens Hule, hvor der investeres i iværksættere.

Arkitekten tegner en kæmpeterrasse på cirka 350 kvadratmeter til villaen på Frederiksberg, og serieværksætteren vidste fra starten, at han skulle have en terrasse, der ikke skal vedligeholdes.


Mens terrassen bliver bygget, er jeg forbi Vamdrup, og vil havde en god snak, og så åbnede de op for, at jeg kunne være en del af forretningen på et tidspunkt.

Jesper Buch, serieiværksætter fra Vamdrup


- Her falder jeg over noget, der hedder komposit. Jeg kunne godt se, at jeg skulle bruge mange kvadratmeter, og samtidig er jeg jo købmand. Så jeg ville finde en leverandør, jeg kan presse i pris og levere de mange kvadratmeter direkte. Og de bedste på markedet hedder Kirkedal, så jeg kontaktede dem direkte, og da jeg fik en mail tilbage, stod der at de var fra Vamdrup. Det anede jeg ikke. Så tænkte jeg. Det er fandeme sjovt, siger Jesper Buch, der ynder at kalde sig bonderøven fra Vamdrup.

Annonce

Investerer i mennesker

Serieværksætteren bliver ikke mindre begejstret, da han så møder de to ejere af Treetops, og nu har han købt 19 procent af virksomheden for at hjælpe til i næste fase, der handler om udlandet.

- Mens terrassen bliver bygget, er jeg forbi Vamdrup, og vil havde en god snak, og så åbnede de op for, at jeg kunne være en del af forretningen på et tidspunkt. Efter fire timer havde vi stort set det hele på plads, og kunne give hinanden hånden. Det var så sjovt. Jeg investerer ikke i brands, serviceydelser eller produkter. Jeg investerer i mennesker. Det har taget mig mange år at finde ud af, og jeg kunne bare se, hvor meget ild der var i øjnene hos de her to fyre, siger Jesper Buch.

- Jeg investerer ikke i brands, serviceydelser eller produkter. Jeg investerer i mennesker. Det har taget mig mange år at finde ud af, og jeg kunne bare se, hvor meget ild der var i øjnene hos de her to fyre, siger Jesper Buch, der har købt 19 procent af Treetops, der ligger i Vamdrup. Arkivfoto: Linda Kastrup /Ritzau Scanpix

De to med ild er øjnene er Ricki Kjeldsen og Dennis Povlsen, der har hjemme i en gamle tømmerhandel i Vamdrup. Virksomheden, der i dag har 12 ansatte, er allerede en god forretning, og sidste år havde den et overskud på 4,7 millioner kroner før skat.

Virksomheden får produceret i blandt andet Kina og sælger så til primært danske byggemarkeder, og det er blandt andet ambitionen om at komme længere ud i verden, hvor den nye medejer kan hjælpe, fortæller hovedaktionær og direktør Ricki Kjeldsen, der blev noget overrasket, da Jesper Buch tog kontakt første gang.

- Den mail vi modtager, tror vi i første omgang, er spam. Men vi giver ham så et ring, og der bliver vi nok lidt overrasket. Men vi tager over og tager en snak med ham. Og man kan bare høre, at de der 20 spørgsmål, han stiller til alle de iværksættere han møder, dem får vi også. Vi kunne svare på stedet. Det tror jeg, at han synes, var fedt. Og det som krydrer det lidt, det er, at vi ligger i Vamdrup, siger Ricki Kjeldsen.

Annonce

Åbner døre

De to ejere har nogle gange for sjov talt om, de skulle melde sig til Løvens Hule, men i dag er de glade for at de lod være, og at "løven" selv kontaktede dem.

- Der var ikke så meget pis, og vi kunne fra start mærke, at det her kunne blive rigtig sjovt, siger Ricki Kjeldsen.

Hvad kan han gøre for jer?

- Vi har styr på organisationen og produkter. Vi har styr på salget og det basale. Men han kan noget med strategi. Her er han skarp. Så kan han noget i forhold til sociale medier, og så skal vi kigge på noget udland. Og når du har sådan en som Jesper Buch med, så er der bare nogle døre, der bliver nemmere at sparke ind, siger Ricki Kjeldsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Mindeord over Ellen Oppenhejm

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce